.Σημαίες μεσίστιες και σιγή ενός λεπτού ως φόρος τιμής της ΕΕ στα θύματα της επίθεσης στην Charlie Hebdo

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέτισε φόρο τιμής σήμερα το πρωί στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με σιγή ενός λεπτού, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκατό ευρωβουλευτές και υπάλληλοι μετείχαν στην τελετή αυτή που διοργανώθηκε στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο "σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους γάλλους πολίτες, τις αρχές και τα θύματα της αιματηρής επίθεσης", σύμφωνα με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.

Το σύνθημα "Je suis Charlie" (Είμαι και εγώ Σαρλί) φωταγωγούσε επίσης το αέτωμα του Ευρωκοινοβουλίου.

.Ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού. Έως και πέρυσι, στο τέλος κάθε χρόνου αποστέλλονταν αυτοκόλλητες ετικέτες στους άμεσα ασφαλισμένους, που είχαν ταμειακή ενημερότητα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη αυτών για την ηλικία μέχρι 18 ετών, για την απόδειξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. 

Από το τρέχον έτος, δεν θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες στις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί η ανανέωση έγινε ηλεκτρονικά, ούτε απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων αυτών, εφόσον με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, από τις 02.06.2014, καταργήθηκε η κατ΄ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας. 

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, προσέλευση απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που οι άμεσα ασφαλισμένοι έχουν ενήλικα προστατευόμενα μέλη, οπότε και πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο περιφερειακό τμήμα που ανήκουν βάσει της επαγγελματικής έδρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έχουν τις προϋποθέσεις και να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για τα προστατευόμενα μέλη. 

.Ανακάλυψη - ορόσημο, το πρώτο νέο ισχυρό αντιβιοτικό μετά από 30 χρόνια

Επιτέλους, μετά σχεδόν 30 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά των μικροβίων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. 

Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού». Το αντιβιοτικό, η τειχοβακτίνη, που ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος, μπορεί να «καθαρίσει» σοβαρές λοιμώξεις από παθογόνα σούπερ-μικρόβια όπως το MRSA, χωρίς να συναντήσει αντίσταση και χωρίς τοξικές παρενέργειες, όπως έδειξαν τα πρώτα πειρ... περισσότερα »

.Υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, η Άντζελα Γκερέκου

Υποψήφια στην Κέρκυρα, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Άντζελα Γκερέκου. «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.

 Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή της.

.«Η ΝΔ μαζεύει στις λίστες της πολιτικούς γυρολόγους»

Με μία αιχμηρή ανάρτηση στα social media ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε τις μετεγγραφές που έκανε η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. 

Με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της Άντζελας Γκερέκου και του Βασίλη Οικονόμου με τη ΝΔ, ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter: «Η ΝΔ, που επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για ευκαιριακές συνεργασίες, μαζεύει στις λίστες της, μέσα στον πανικό της, πολιτικούς γυρολόγους. Κατάντια».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.