.Πέρασε το νομοσχέδιο για τα κέντρα μεταναστών


Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.

Σε σύνολο 262 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 149 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατά 99 από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες , τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» και απουσίαζαν οι υπόλοιποι τρεις.

Την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

.Από το 1994 ο έλεγχος σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ


Την επέκταση από το 1994 έως σήμερα του ελέγχου που διενεργείται στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, με συνδρομή και τους ΣΔΟΕ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε τη σχετική εντολή. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού», 
δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος και γνωστοποίησε ότι τα χρήματα αυτά θα δίνονται πλέον σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές μειονεκτικές νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.
   

.Στον Πεπόνη η «λίστα Λαγκάρντ»


Μπαλάκι μεταξύ πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», στην οποία περιέχονται ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία με τελική κατάληξη το γραφείο του οικονομικού Εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη. Το επίμαχο usb απεστάλη σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξιμου για να παραδοθεί στο ΣΔΟΕ και να καταλήξει στα χέρια του κ. Πεπόνη. 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΘΗΝΑ 9,84 με τον οικονομικό εισαγγελέα, ο κ. Πεπόνης επιβεβαίωσε την παραλαβή της σχετικής λίστας και παρέπεμψε για πληροφορίες στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.

Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωσή του ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι «τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί».
«Το όποιο υλικό εδόθη σ' εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί. 
Βασική προτεραιότητα μας την περίοδο εκείνη ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία 
κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος.
Πάντως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης έθεσε ζήτημα νομιμότητας για την αξιοποίηση του cd με τη λίστα των 2.000 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. 
«Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. 
Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί με όποιο τρόπο μπορεί» δήλωσε ο κ. Διώτης.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, σε λίγη ώρα, στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη,
 στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη λεγόμενη «λίστα Φαλτσιάνι» ή «λίστα Λαγκάρντ» που φέρεται να περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 

.Νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ανακοινώνει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών


 Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας σε συνέντευξη Tύπου που θα δώσει αύριο Τετάρτη, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας.
Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).
 
Την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, ο πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιο αναγκάστηκε να αποσύρει το μέτρο αύξησης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα την αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Ορισμένοι παρατηρητές από τη Λισαβόνα είπαν ότι αναμένουν από τον Γκασπάρ να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης με άμεση ισχύ.

.Σε ...ρυάκι μετατρέπεται ο Πηνειός


Σε ρυάκι έχει μετατραπεί εδώ και αρκετούς μήνες ο Πηνειός ποταμός σε ορισμένα σημεία του, μία εικόνα που ειδικοί επιστήμονες αποδίδουν στην παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας. Μάλιστα, λίγο έξω από τα Τρίκαλα, στη γέφυρα Βαλομανδρίου, η εικόνα είναι απογοητευτική, 

καθώς σε τίποτα δεν θυμίζει έναν ποταμό που διασχίζει τέσσερις νομούς και εκβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος. Με δυσκολία, το λιγοστό νερό του προσπαθεί να προχωρήσει ανάμεσα σε φυτά και χαλίκια, ενώ ήδη διανύουμε τον Οκτώβριο. 

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικήτας Μυλόπουλος,

 μελέτη των υδατικών αποθεμάτων της Θεσσαλίας επιβεβαιώνει ότι το υδατικό δυναμικό της περιοχής δέχεται εδώ και σαράντα χρόνια τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή πίεση για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών συγκριτικά με τα υπόλοιπα διαμερίσματα της χώρας. 

Η διατάραξη του υδατικού ισοζυγίου στο μεγαλύτερο μέρος του υδατικού διαμερίσματος και η μεγάλη περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή που τη συνοδεύει, 
με την εξάντληση των αποθεμάτων του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και τη σοβαρή μείωση των παροχών του ποταμού Πηνειού, 
αποτελεί παράδειγμα περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού προβλήματος που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κάλυψη της αρδευτικής ζήτησης κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, κατά τους οποίους οι ανάγκες των καλλιεργειών είναι υψηλές και οι διατιθέμενες ποσότητες μειωμένες.

.ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η «λίστα Λαγκάρντ»


Σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο με την οποίο διαχειρίστηκαν την «λίστα Λαγκάρντ» οι κυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ζητάει να δοθεί άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, ενώ αποδίδει ευθύνες και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσωπικά για τους χειρισμούς του στο ίδιο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «επί δύο χρόνια, δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ, των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, 
χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επί δύο χρόνια δεν φρόντισαν να πράξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν την έγκριση της Επιτροπής ώστε να ζητηθεί από το ΣΔΟΕ η διενέργεια έρευνας».

Δεν τους πέρασε από το μυαλό να πράξουν ό,τι και οι ομόλογοί τους στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία και αλλού, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου βάσει παρόμοιων στοιχείων διεκδίκησαν και εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους, 
αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Και το κυριότερο, επί δύο συνεχόμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ως επιφανής νομικός και συνταγματολόγος υποστηρίζει ότι η λίστα αυτή δεν αξιοποιήθηκε γιατί ήταν προϊόν εγκλήματος. 'Αραγε εννοεί ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας διέπραξαν έγκλημα, αξιοποιώντας παρόμοιες λίστες;»

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και σοβαρά και καλό θα ήταν να αναζητήσει τις απαντήσεις, 
ο αρμόδιος εισαγγελέας, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ελπίδα ότι έστω και εκ των υστέρων η κυβέρνηση θα παραδώσει άμεσα την επίμαχη λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί


Κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα, απευθύνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, αύριο, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, γιατροί και εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των ΟΤΑ, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη. 

Την Πέμπτη διοργανώνεται συλλαλητήριο 11:00- 15:00 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το Σάββατο, οι υγειονομικοί διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 σε συντονισμό, όπως αναφέρουν, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και με σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας -να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση». 

Για την επόμενη εβδομάδα υπάρχει πρόταση για προκήρυξη γενικής απεργίας και στήριξης και συμμετοχής στις καταλήψεις, που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στα δημαρχεία.

.Στον Κ. Παπούλια ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας


«Εσείς έχετε ζήσει την κρίση, εμείς δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, απαντώντας στα εγκώμια του Έλληνα Προέδρου για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως το προσωπικό που ασχολήθηκε με την Προεδρία πήρε την υπόθεση «πατριωτικά» και «εργάζεται νυχθημερόν χωρίς υπερωρίες».

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως «θελήσαμε να αποδείξουμε πως δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες Προεδρίες, αλλά επιτυχημένες και αποτυχημένες» και στη συγκυρία της κρίσης, η ανιδιοτελής προσφορά του προσωπικού είναι ιδιαίτερα σημαντική.

.Δένδιας : Έχουν φύγει από την Ελλάδα πάνω από 2.000 παράνομοι μετανάστες


Δεν είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η δημιουργία κέντρου φύλαξης ή φιλοξενίας μεταναστών στην Αχαΐα, δήλωσε σήμερα, από την Πάτρα, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας όμως ότι δεν του αρέσει να αποκλείει τίποτα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισκέφθηκε την Πάτρα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό μεταναστών που είναι παράνομα στην χώρα. 

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης και συμπλήρωσε ότι ο «Ξένιος Ζευς» είναι μια επιχείρηση που δεν έχει τέλος. 

Ακόμη, υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να σταλεί το μήνυμα, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και έξω από αυτή, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Σε αυτό το σημείο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί στις πατρίδες τους από την Ελλάδα, τουλάχιστον 2.000 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, χωρίς να έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. 
Όσον αφορά στους μετανάστες που έχουν συλληφθεί στην Πάτρα μεταφέρονται στο κέντρο, που έχει δημιουργηθεί στην Κόρινθο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.