.Eρχόμαστε για να ξεβρωμίσει ο τόπος"


Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή από τις αντιπαραθέσεις για την πολιτική βία, με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, να επιτίθεται εναντίον όλων των κομμάτων, με την δήλωση ότι “ερχόμαστε για να ξεβρωμίσει ο τόπος”. Αναφερόμενος στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, και απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, υποστήριξε πως “ο εθνάρχης που πιστεύετε κατέλυσε το Σύνταγμα: Ορκίστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γκιζίκη και επανέφερε το Σύνταγμα της δεκαετίας του '50 κουτσουρεμένο”.

Προκληθείς από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να τοποθετηθεί για περσινό άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη που εκφραζόταν κολακευτικά για τον Αδόλφο Χίτλερ, ο κος Παππάς απάντησε: “Το Τρίτο Ράιχ σας μάρανε; 

Εδώ εσείς, με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών (σ.σ. για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο) μας καθιστάτε μέρος ενός προβλήματος που οδηγεί στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πάτε πολύ πίσω και σας συμφέρει πάρα πολύ…”.

Ο κος Παππάς, στο σχολιασμό του, διαπίστωσε στις τοποθετήσεις της ΝΔ “χωροφυλακίστικη νοοτροπία” - και σε διαμαρτυρία του (προερχόμενου από την Χωροφυλακή) εισηγητή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη, 
απάντησε λέγοντας πως “το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, πρέπει να ορίσει έναν δείκτη IQ για να συνεννοηθούμε όλοι”. 
“Τον όρκο μου εγώ τον υπηρέτησα ευόρκως 35 χρόνια. Δεν έχω προδώσει κάτι, δεν είμαι ψεύτης και λασπολόγος” απάντησε ο κος Κυριαζίδης.

“Στη Δράμα ο νομός μας έχει αγωνιστεί κατά του ναζισμού και του φασισμού - και πρέπει στο Κοινοβούλιο να υπάρξουν πρωτοβουλίες, όπως η αποχώρηση των βουλευτών, όταν οι συγκεκριμένοι κύριοι ανεβαίνουν στην έδρα. 
Η αποκαθήλωση της λειτουργίας τους, πρέπει να γίνει απ' όλους μας...” υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ.

.ΔΝΤ : Καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις


Για καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ς μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές και περιμένει με ανυπομονησία να συνεχίσει σύντομα τις συζητήσεις στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε μια σειρά οικονομικών πολιτικών που θα αποτελέσουν τη βάση για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκθεσης», 

τονίζεται στο κείμενο όπου προστίθεται ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν σε περίπου μαι βδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας κλιμάκια θα παραμείνουν εδώ για να παρέχουν τεχνική  βοήθεια.

Στην ανακοίνωση όμως δεν γίνεται καμιά αναφορά και καμιά επίσημη διάψευση για το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η έκθεση θα καθυστερήσει μετά τις αμερικανικές εκλογές.

. Ρήτρες επιτυχίας προτείνουμε ως διασφάλιση στην τρόικα


Πρόσθετο μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα θα πρέπει να πέσει τον Ιανουάριο του 2014 εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εκτελέσει πιστά τον Προϋπολογισμό του 2013.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αποκάλυψε σήμερα πως η Κυβέρνηση πρότεινε στην τρόικα να μπουν ρήτρες αιρεσιμότητας στο πρόγραμμα έτσι ώστε όταν κάποια μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά δεν εφαρμόζονται να ενεργοποιούνται αυτόματα άλλα αντισταθμιστικά μέτρα για να καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό.

«Η πρότασή μας είναι - και συμπίπτει με τη δική τους- ότι αν δεν πιάσουμε το στόχο για το πρωτογενές έλλειμμα το 2013, και είμαστε π.χ μείον 500 εκατ. θα πρέπει από 01/01/2014 να πάρουμε 500 εκ. πρόσθετα μέτρα. Θέλουν διασφάλιση ότι τα μέτρα θα αποδώσουν», τόνισε το στέλεχος.

Οι ρήτρες αιρεσιμότητας θα συνταχθούν σε συνεργασία Κυβέρνησης τρόικας και θα παρουσιασθούν στο Eurogroup Working Group στις 28 Σεπτεμβρίου.

.«Δεν τίθεται θέμα» περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, δηλώνει η Γερμανία


«Δεν τίθεται θέμα» περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας μέσω των διεθνών πιστωτών της, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με ανάλογα δημοσιεύματα.
Ο κ. Κότχαους άφησε δε ανοιχτό το πότε η τρόικα θα ετοιμάσει την έκθεσή της. «Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε.

.Πλεόνασμα 733 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, τον Αύγουστο


Στα 12,482 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 1,412 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο καταγράφουν σαφή βελτίωση αφού ο αρχικός στόχος για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν 15,214 δισ. ευρώ και για το πρωτογενές έλλειμμα 4,202 δισ. ευρώ. 

Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του οκταμήνου του προηγούμενου έτους κατά 6,190 δισ. ευρώ 4,511 δισ. ευρώ αντίστοιχα. 

Αυτό σημαίνει ότι έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 33,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ενώ τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, για πρώτη φορά σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 733 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 33,103 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του στόχου (35,158 δισ. ευρώ) κατά 2,055 δισ. ευρώ. Παρουσιάζονται ωστόσο αυξημένα κατά 1,6% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2011. 

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30,640 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 1,479 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (32,119 δισ. ευρώ).

.Να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τα νέα μέτρα, καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ


Την εκτίμηση ότι «η συγκυβέρνηση έχει προαποφασίσει εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας» κάνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνάει τη Θάτσερ και αντιγράφει τους Σικάγο μπόις και τον Πινοσέτ». 

Επισημαίνουν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και καλούν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν κατά συνείδηση. 

«Ο λαός θα μετρήσει τους απόντες», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «σ' αυτές τις οριακές στιγμές για το λαό μας, η ευθύνη των εκπροσώπων του στη Βουλή είναι και ατομική. 

Καλούμε κάθε βουλευτή, όπου κι αν ανήκει, να ασκήσει το συνταγματικό απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση».

«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμπρωταγωνιστούν στο θέατρο της διαπραγμάτευσης, ένα θέατρο χωρίς θεατές», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν πως «κανείς δεν τους πιστεύει πια».

."Εγκληματική σπείρα" χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δ. Κυριαζίδης


Την απόφασή του να μην ψηφίσει περικοπές στους ένστολους, εφόσον το νομοσχέδιο δεν είναι σε ένα άρθρο, διεμήνυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Ο κ. Κυριαζίδης αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε "εγκληματική σπείρα" μετά και τη χθεσινή αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή. «Το λέω καθαρά. Είναι μια συμμορία που δρα. Δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά, πέραν από της σπείρας.

Σ' αυτό που βιώνουμε όλοι μας, εκμεταλλεύονται το θυμικό μας. Εάν δεν ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται, σε λίγο ο καθένας μας θα γευτεί το "χάλι" αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

.Κριτική Λοβέρδου για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής


Αιχμές για την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε λίγες ήμερες θα κληθούν στη Βουλή να υποστηρίξουν τα μέτρα των 11 δισ. ευρώ, διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για την επιβάρυνση της εγχώριας βιομηχανίας από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα. 

Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή πίνακα, που δείχνει ότι στη χώρα μας δημιουργείται υπέρμετρο κόστος για τον βιομηχανικό καταναλωτή, με την επιβολή του ανώτατου επιτρεπτού φόρου, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με συνέπεια να κλείνουν βιομηχανίες, να μεταφέρονται εκτός Ελλάδος και να χάνονται θέσεις εργασίας. 

.Εύσημα Μόντι σε Σαμαρά για την ακολουθούμενη πολιτική


Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι εξελίξεις στη χώρα μας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία 

και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας 'Εντα Κένι, της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.
Μιλώντας στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. 

Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος».

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς,
υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

.Συνεχίζεται την Τρίτη η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον δήμο Θεσσαλονίκης


Με την κατάθεση της βασικής μάρτυρος κατηγορίας - επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίζεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης για το καταγγελλόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51, 4 εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 3 πρώην αντιδήμαρχοι και 12 ανώτεροι δημοτικοί υπάλληλοι.
 Το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης χθες και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

.Προς το χειρότερο η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μειώσει "κατά μερικά δέκατα" της μονάδας της προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το ΔΝΤ μέχρι σήμερα υπολόγιζε την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,5% για το 2012 και στο 3,9% για το 2013. 

Οι νέες προβλέψεις του θα ανακοινωθούν επισήμως στις 9 Οκτωβρίου στο Τόκιο, κατά την ετήσια συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.