.Εύσημα Μόντι σε Σαμαρά για την ακολουθούμενη πολιτική


Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι εξελίξεις στη χώρα μας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία 

και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας 'Εντα Κένι, της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.
Μιλώντας στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. 

Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος».

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς,
υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.