.Μαμά και κόρη μαζί στο πανεπιστήμιο!


Διπλή χαρά χτύπησε χθες την «πόρτα» της οικογένειας Πίνου από το Λιτόχωρο Κατερίνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας. Μαμά και κόρη εξασφάλισαν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε δύο πανεπιστημιακές σχολές!

Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών Κατερίνα Ευγενή, καθαρίστρια του δήμου Δίου-Ολύμπου, εισήχθη στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της Μαρία Πίνου, στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Οι δύο γυναίκες προετοιμάζονταν σκληρά, σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, για να πετύχουν το στόχο των σπουδών, που για τη μητέρα ήταν και παιδικό όνειρο, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς, αφού παντρεύτηκε μικρή. 

Στα 17 της χρόνια είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, με την οποία τώρα μοιράζονται την ίδια χαρά της επιτυχίας των πανελλαδικών και αναμένεται να γίνουν «συμφοιτήτριες».

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, όπως η ίδια αναφέρει στο ΑΜΠΕ, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας. 

.Η αγαπημένη ταβέρνα της Μέρκελ είναι... ελληνική


Αίσθηση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση που δημοσίευσε η Bild ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αδυναμία στο ελληνικό φαγητό καθώς εθεάθη να τρώει σε ελληνικό εστιατόριο στο Βερολίνο.

Η αλήθεια είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ τα τελευταία 15 χρόνια επισκέπτεται το συγκεκριμένο εστιατόριο του Κώστα Κασάμπαλη ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ για την Καγκελάριο τις γαστριμαργικές της προτιμήσεις αλλά και τη συμπεριφορά της ως πελάτισσα.

Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο φημίζεται για τα σουβλάκια και το γύρο, η Καγκελάριος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, προτιμάει τα κεφτεδάκια στη σχάρα τα οποία συνήθως συνοδεύει με ελληνική σαλάτα και κρασί Σαντορινιό.

Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Cassambalis» η κα Μέρκελ, μαζί με τον υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, με τον οποίο πάει συχνά, ήταν λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

«Μπορεί τώρα να αναφέρθηκε η εφημερίδα στην επίσκεψη αυτή, η κα Μέρκελ, όμως, είναι από τους πρώτους πελάτες του εστιατορίου μου, που το άνοιξα πριν από περίπου 15 χρόνια» εξηγεί στο ΑΠΕ ο κ. Κασσάμπαλης και διαβεβαιώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «είναι μία πολύ συμπαθητική γυναίκα».

«Εμείς, οι Έλληνες είμαστε πολύ συναισθηματικοί και μπερδεύουμε τις δουλειές μας με τα προσωπικά μας, κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι Γερμανοί» τονίζει και συμπληρώνει.

«Άλλο η πολιτική και άλλο η ελληνική κουζίνα».

Η κα Μέρκελ, μαζί με τον κ. Βέστερβέλε, έρχονται συχνά, όπως και άλλοι πολιτικοί, αλλά και καγκελάριοι στο παρελθόν, για να φάνε ήσυχα και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα μας" είπε χαρακτηριστικά. 

.Καταθέτει η Λ. Κατσέλη σχετικά με τις δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη για ΔΝΤ


Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη  από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα έβγαινε.

Εκτός από την κ. Κατσέλη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως μάρτυρες να καταθέσουν θα κληθούν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

.Βεστερβέλε και Ρέσλερ υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής


"Αντιπατριωτική" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στην χώρα, υπονοώντας τις δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Πάντως, μιλώντας για την οικονομία κατά την δεύτερη μέρα της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων, ο κ. Βεστερβέλε, διευκρίνισε ότι παραμένει αντίθετος στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών και βεβαίως στην προοπτική περαιτέρω επιβάρυνσης της Γερμανίας.

Μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απηύθυνε έκκληση για την διάσωση του ευρώ, επανέλαβε ωστόσο ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την συνέπεια των κρατών στην τήρηση των κανόνων.

.Αρχίζει 3 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΝΑΤ


Αρχίζει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου, η απογραφή των τραπεζικών λογαριασμών των συνταξιούχων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΑΤ, όλοι οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ υποχρεούνται να έχουν αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) για να μπορούν να πληρωθούν τις συντάξεις τους (κύρια και επικουρική).

Αυτοί που πληρώνονται σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας και δεν θέλουν να αλλάξουν δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, ο λογαριασμός τους θα μετατραπεί σε IBAN ο οποίος θα αναγράφεται πάνω στο απογραφικό δελτίο που θα παραλάβουν ταχυδρομικά. 
Απαραίτητο όμως είναι να επιβεβαιώσουν ότι είναι ο ίδιος λογαριασμός ΙΒΑΝ με αυτόν του βιβλιαρίου στο οποίο κατατίθεται η σύνταξή τους έως τώρα.

Αυτοί που πληρώνονται τώρα στα ΕΛ.ΤΑ. και θέλουν να συνεχίσουν, πρέπει να προσέλθουν οπωσδήποτε σε ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και να κάνουν απογραφή λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

.Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φαληρο


Άγνωστο χρηματικό ποσό απέσπασαν δύο άτομα από το υποκατάστημα της Eurobank στο Παλαιό Φάληρο στη λεωφόρο Ποσειδώνος 24, στο οποίο εισέβαλαν με την απειλή όπλου.
Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ μαζί με έναν τρίτο συνεργό τους, ο οποίος τους περίμενε έξω από την τράπεζα, ενώ το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, λίγη ώρα αργότερα, καμμένο στην οδό Ναϊάδων, πολύ κοντά από το σημείο που βρίσκεται η τράπεζα.

.Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ


Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Αυτό ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «ξεκινάμε Σεπτέμβριο. Θα έχουμε εξελίξεις και θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται αφ' ενός να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους και αφ' ετέρου να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος. 

Αν και, η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

.Η Ισπανία άντλησε 3,607 δισ. ευρώ με ιδιαίτερα μειωμένο κόστος


Η Ισπανία προχώρησε σήμερα στην άντληση ποσού ύψους 3,607 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, εκμεταλλευόμενη τη σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων στις αγορές υπό το φως των προσδοκιών περί παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, τα επιτόκια των τρίμηνων γραμματίων υποχώρησαν σημαντικά στο επίπεδο του 0,946% έναντι 2,434%, καθώς και αυτά για τα εξάμηνης διάρκειας, που διαμορφώθηκαν σε 2,026%, έναντι 3,691%, αντιστοίχως.

Τη Δευτέρα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν είχε τονίσει ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ θα αφορούν κυρίως σε έντοκες εκδόσεις βραχείας διάρκειας.

.Προς αναβάθμιση σε τυφώνα ο Ισαάκ


Η τροπική θύελλα Ισαάκ, αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2, πριν από την προσέγγισή της, στις παράκτιες περιοχές μεταξύ της Φλόριντα και της Λουιζιάνα

Ο Ισαάκ θα συνοδεύεται από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 161 χιλιομέτρων την ώρα
Η εκτίμηση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τους τυφώνες, είναι ότι ο Ισαάκ θα πλήξει τις παράκτιες περιοχές, την Τρίτη το βράδυ ή νωρίς την Τετάρτη

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.