.Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Τον Κινέζο πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». 

Αύριο, ο κ. Κετσιάνγκ θα επισκεφτεί μαζί με τον Αντ. Σαμαρά τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα υπογράψει τρεις συμφωνίες συνεργασίας, που αφορούν τη χρηματοοικονομική βοήθεια της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, την προστασία της θάλασσας και την παροχή υπηρεσιών από τον κινεζικού νηογνώμονα «China Classification Society» σε πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία. 

«Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, με αφορμή την έλευσή του στην Αθήνα.

.Η Αργεντινή απειλεί με στάση πληρωμών μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου

Η Αργεντινή απείλησε με στάση πληρωμών, καθώς η κυβέρνησή της χαρακτήρισε «αδύνατο» να κάνει τις προβλεπόμενες για τις 30 Ιουνίου πληρωμές τοκομεριδίων των ομολόγων της, επικαλούμενη νεότερη απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου. 

Το δεύτερο εφετείο των ΗΠΑ (circuit court of appeals) αποφάσισε χθες να άρει την αναστολή της απόφασης του δικαστή Τόμας Γκρίσα, με την οποία απαγορευόταν η πληρωμή των αναδιαρθρωμένων (κουρεμένων) ομολόγων της Αργεντινής από αμερικανικές τράπεζες, εάν δεν πλήρωνε η χώρα ταυτόχρονα και το ποσό των 1,33 δισ. δολαρίων στα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που δεν είχαν δεχθεί το κούρεμα των ομολόγων τους.

«Η άρση της αναστολής από το δεύτερο Εφετείο καθιστά αδύνατο να προχωρήσουμε στην επόμενη πληρωμή του αναδιαρθρωμένου χρέους στη Νέα Υόρκη και δείχνει την πλήρη έλλειψη βούλησης για διαπραγμάτευση με διαφορετικούς όρους από αυτούς που αποφάσισε ο δικαστής Γκρίσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ. 
Συζητήσεις, ωστόσο, μεταξύ της Αργεντινής και των επενδυτικών ταμείων αναμένεται να ξεκινήσουν στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα. 

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών «εξέφρασε τη λύπη του» για την άρση της αναστολής και τόνισε ότι παραμένει πρόθυμο να πληρώσει τους κατόχους των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να πληρώσει ταυτόχρονα τα ταμεία που ζητούν την αποπληρωμή των ομολόγων στο 100% της ονομαστικής αξίας τους. 

.Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.

Τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του "Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα" οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. 

Όπως ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.
Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα.

Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.

.Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 
Και αυτό καθώς σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία. 

Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

.Με 2-1 επιβλήθηκαν οι Κολομβιανοί της Ακτής Ελεφαντοστού

Μετά το 3-0 στην πρεμιέρα απέναντι στην Ελλάδα, η Κολομβία επικράτησε (2-1) και της Ακτής Ελεφαντοστού και με συγκομιδή έξι βαθμών βρίσκεται μια ανάσα από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Κουαδράρο προειδοποίησε με δοκάρι στο 59’, με τους Ροντρίγκες (64’) και Κιντέρο (70΄) τιμώρησαν τα κενά των Αφρικανών, οι οποίοι μείωσαν με όμορφη ενέργεια και γκολ του Ζερβίνιο στο 73’.

Στη μία τα μεσάνυχτα η σέντρα στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ιαπωνία, που θέλουν να επωφεληθούν από αυτό το αποτέλεσμα, μπαίνοντας σε τροχιά πρόκρισης.

Η τελευταία αγωνιστική του Γ' ομίλου:

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία-Κολομβία 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.