.Bloomberg: Η πιθανότητα ύφεσης της ελληνικής οικονομίας έχει μειωθεί στο 30% από 70% πέρυσι

Η πιθανότητα ύφεσης της ελληνικής οικονομίας το 2015 έχει μειωθεί στο 30%, από 60% τον περασμένο Ιούλιο και 70% πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με οικονομολόγους που μετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του Bloomberg, η οποία έγινε πριν τις εκλογές, η ελληνική οικονομία είναι πιθανό να σημειώσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης 2% και η ανεργία να μειωθεί κάτω από το 25%, για πρώτη φορά από το 2012. «Φυσικά, μπορεί να δούμε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις αυτές το επόμενο τρίμηνο, αφού η νέα κυβέρνηση αρχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές της» σημειώνει το Bloomberg.

Έκπληξη, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ότι η πιθανότητα ύφεσης της ελβετικής οικονομίας εκτινάχτηκε στο 40% από μόλις 9% τον Δεκέμβριο, μετά την απόφαση - σοκ της κεντρικής τράπεζας της χώρας να καταργήσει την ελάχιστη ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ.

.«Χωρίς λεφτά και χωρίς χρόνο ο Τσίπρας»

«Στρες στα ελληνικά», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία περιγράφει τα επόμενα κρίσιμα ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης. «Χωρίς λεφτά, χωρίς χρόνο: ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αξιοζήλευτος. Πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και μάλιστα γρήγορα.

 Η ατζέντα του είναι γεμάτη. Μια ματιά στο ημερολόγιο με τα ραντεβού του», αναφέρει ο συντάκτης και ξεκινά με τη σημερινή μέρα και τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος «σπεύδει στην Αθήνα για βολιδοσκόπηση». «Ποι... περισσότερα »

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες

 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, πρόσθεσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε στο Άμστερνταμ.

Ο Ολλανδός ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

.Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε η ΑΕΚ

 Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το «στέμμα» του, καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, αποτέλεσμα που στέλνει την ακριτική ομάδα στους «8» της διοργάνωσης, παρά το 1-1 στα Πηγάδια. Το «χρυσό» γκολ της ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε ο Βασιλακάκης στο 87ο λεπτό.

Η ΑΕΚ έγινε η 4η ομάδα της Β΄ εθνικής κατηγορίας που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» η «Ένωση» επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ με τέρματα του Μάνταλου (πέναλτι στο 52΄) και Αραβίδη (82΄) και σε συνδυασμό με το 1-1 στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο νησί των «Φαιάκων» πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.