.Τριετής εφεδρεία με 65% του μισθού


«Κλείδωσαν» οι βασικοί όροι για το νέο μοντέλο της εργασιακής εφεδρείας που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα πληροφορίες, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που θα υπαχθούν στο μέτρο θα παραμένουν για τρία χρόνια σε καθεστώς εφεδρείας και στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν το 65% του βασικού μηνιαίου μισθού τους. 

Μετά την παρέλευση της τριετίας θα αποχωρούν από το Δημόσιο. 

Το μέτρο, πάντως, δεν αφορά όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι και εξαιρούνται από την εφεδρεία. 

Στο καθεστώς θα υπαχθούν για τη διετία 2013-2014, 35.000-40.000 υπάλληλοι.

.Στο έλεος της φωτιάς η Χίος


Τρίτη ημέρα καταστροφής στη Χίο, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το κύριο μέτωπο βρίσκεται στο χωριό Αυγώνυμα και κατευθύνεται προς το χωριό Αναβατό, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά. 

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επιχειρούσαν σήμερα από αέρος μόνο τα ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις νερού ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές και 79 στρατιώτες και 11 υδροφόρα οχήματα.
Στη Ζάκυνθο η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη απο χθες είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του οικισμού Καμπή.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο βορειοαναταολικό Πήλιο, μεταξύ των χωριών Πουρί και Βένετο.
Συνολικά 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα επιχειρούν την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή ΠύρριχοςΑρεόπολης.
Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στο Αγρίνιο στην περιοχή Αφράτο όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Δάριζα Τροιζηνίας σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.
Σε εξέλιξη είναι το μέτωπο στην περιοχή Δάριζα Αργολίδας, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Στην περιοχή Αφράτο Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο και τρία υδροφόρα οχήματα.
Στο Σολομό Κορινθίας επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς.
Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην Άνδρο.
Το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορίας των οχημάτων που είχε διακοπεί το απόγευμα από το 3ο έως το 16ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Αργους εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αιγαίο και Πελοπόννησο σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

.Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στη νοτιοανατολική Τουρκία


Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σήμερα, ενώ περίπου 50 άλλοι τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μεταδίδει το πρακτορείο Ντογκάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Ερντάλ Ατά, ο εκρηκτικός μηχανισμός στο παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, μεταδίδει το πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα, και σύμφωνα με τις εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων είχε επίσης ως αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε πολλά αυτοκίνητα --μεταξύ αυτών και σε αστικό λεωφορείο. 

Οι νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, λόγω της συντριπτικής παρουσίας του Κουρδικού στοιχείου, αποτελούν το επίκεντρο της δράσης του Κόμματος των Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). 

.Σε αστυνομικό κλοιό το διαμέρισμα του Τ. Θεοφίλου


Εδώ και ένα χρόνο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στη Λαμία ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε τον 30χρονο χθες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε την αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε «καραντίνα», αναμένοντας το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να φτάσει για να εξελιχθούν οι έρευνες.

Τελευταίες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι λόγω του ατυχήματος που έχει γίνει στο ύψος της Αρκίτσας και τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό, η άφιξη του κλιμακίου καθυστερεί, και έτσι ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα, το ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη και στο οποίο είχε τοποθετήσει βιντεοκάμερα και κατέγραφε κινήσεις στην περιοχή που βρισκόταν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο 30χρονος είχε εμφανιστεί τις δύο-τρεις προηγούμενες μέρες στη Λαμία, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν πως τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες σημειώνοντας πως κυκλοφορούσε με το ποδήλατο φορώντας ένα λευκό καπέλο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία αφού από αυτό το σημείο είχε δυνατότητα διαφυγής προς όλες τις κατευθύνσεις». Οι αστυνομικοί το χαρακτηρίζουν «στρατηγικό» αλλά και συγχρόνως με «εύκολη πρόσβαση».

.Νέα επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ


«Δυστυχώς, η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της φοροδιαφυγής, στη χρεοκοπία της χώρας και στην επιστροφή στη δραχμή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στη ΝΕΤ.

 Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Χουντής είναι το «τέταρτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη σειρά, ο κ. Χουντής, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του, ότι η χρεοκοπία της χώρας αποτελεί ?διαπραγματευτικό χαρτί? και ?όπλο των αδυνάτων?».
 Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωσή της ΝΔ, ότι «χθες, άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρίτσας, τάχθηκε υπέρ της φοροδιαφυγής».

.Την ερχόμενη Τετάρτη, θα απολογηθεί στον ανακριτή o 30χρονος για τη ληστεία της Πάρου


Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο.

Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

.Με 50 συλλήψεις και 587 προσαγωγές συνεχίστηκε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»


Πενήντα άτομα συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι αλλοδαποί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Συνολικά, σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήχθησαν 587 αλλοδαποί.

.Πρόσκληση Ολάντ προς Βαρθολομαίο για επίσκεψη στο Παρίσι


«Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», γράφει ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι, ο Πρόεδρος τη Γαλλικής Δημοκρατίας προσθέτει: 

«Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρησιν των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να δυνηθή να καταλάβη εις την Γαλλίαν κάθε θέσιν, η οποία της ανήκει».

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τέλος τον Πατριάρχη να επισκεφθεί το Παρίσι.«Ελπίζω ότι θα είμαι εις θέσιν να συζητήσω μαζί Σας τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κατά τη διάρκειαν μιας επισκέψεως που θα πραγματοποιήσετε εις Παρισίους, τη στιγμήν, την πλέον κατάλληλον δι' Υμάς», αναφέρει.

."Διαχειρίσιμη αλλά ακριβή μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"


Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εκτιμά πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν "διαχειρίσιμη", αλλά θα ήταν επίσης "πολύ δαπανηρή", σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Ρουντσάου".
 "Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη", αλλά "θα συνοδευόταν από απώλεια ανάπτυξης και άνοδο της ανεργίας και θα ήταν πολύ δαπανηρή. Για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και επίσης για τη Γερμανία", δήλωσε ο Άσμουσεν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Αθήνα έχει τη θέση της στους κόλπους της ευρωζώνης και πως η παραμονή της σ' αυτή είναι "στο χέρι της".
 "Πάντα εκπλήσσομαι βλέποντας με πόση ελαφρότητα ορισμένοι κερδοσκοπούν πάνω σε μια έξοδο καθώς και την περιφρόνηση με την οποία μιλούν για μέλη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος", συνέχισε.

Σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοσταθμό "Ντόιτσλαντφουνκ", ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ επανέλαβε τη γερμανική θέση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια επιπλέον αναστολή όσον αφορά τις δημοσιονομικές περικοπές: πρέπει να περιμένουμε την έκθεση των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που προβλέπεται να υποβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη ανακοίνωση κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στη γερμανική πρωτεύουσα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Δεν θα υπάρξει διμερής απόφαση την Παρασκευή", δήλωσε ο Κάμπετερ, "αλλά αποφάσεις με τρόπο συντεταγμένο, δίκαιο και διαφανή σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Η γερμανική εφημερίδα "Μπιλντ" γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της πως μπορεί να γίνουν παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, αλλά μόνο μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ήδη 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.