.ΕΚΤ: Μόνο σε καθεστώς προγράμματος η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες

Μόνον έως το τέλος Φεβρουαρίου και υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πρόγραμμα θα παρέχεται χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε γραπτή ανακοίνωση εκπροσώπου της, που εξέδωσε προ ολίγου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων εκπροσώπων του Τύπου, «η συνέχιση της (σ.σ. τραπεζικής) χρηματοδότησης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και στην ύπαρξη ενός προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Βασίζεται, επίσης, στην εκτίμηση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και στην (σ.σ. επίτευξη) συναίνεσης σχετικά με την διάδοχη συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αρχών, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ». 

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορά αξιόγραφα και λοιπούς τίτλους που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για την εξασφάλιση ρευστότητας. 

.Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ είναι η μοναδική απάντηση στη θλιβερή ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα

«Το ΚΚΕ είναι το μέλλον και η μοναδική απάντηση, αυτή τη στιγμή, στη θλιβερή ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη.

«Αν το ΚΚΕ δεν είναι, και που πρέπει να είναι, που πιστεύω ότι θα είναι, δυνατό στην επόμενη Βουλή, στην "ευρωστρούγκα" ο ελληνικός λαός θα μείνει χωρίς αντιπολίτευση. Θα μείνει χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση στα ευρωπαϊκά σχέδια που μέχρι το '20 στην Ευρώπη θα μας σφίξουν εντελώς. 

Θυμηθείτε με. Μέχρι τώρα, μπορεί να στραγγαλίζει ένα αριστερό χέρι τον λαιμό των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το να του προστεθεί και ένα αριστερό χέρι, το οποίο θα στραγγαλίζει τα ίδια δικαιώματα των ίδιων λαών σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα τους ταΐζει και λίγα ψιχουλάκια για να τραβάει σε μάκρος η αντοχή στον βρογχόσπασμο, ειλικρινά δεν λέει τίποτε.

 Θα πάμε από δύο χέρια δηλαδή, από δήθεν Δεξιά με ακροδεξιά ατζέντα και από δήθεν Αριστερά. Και όλα μαζί θα μας στείλουν στον άλλο κόσμο» εκτιμά η κ. Κανέλλη. 

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Είναι δυνατόν ένα αριστερό κόμμα να είναι συνομιλητής του ΣΕΒ; Περιοδεύον στο Σίτι και στο Κόμο; Να είναι υπέρ της ΕΕ; Υπέρ του ΝΑΤΟ; Υπέρ των παρεμβάσεων; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εργαλείο, αυτή τη στιγμή, στις ευρωπαϊκές αλλαγές. Αλλά είναι εργαλείο που εκπροσωπεί, εκών άκων, -αν θέλετε να είμαι προεκλογικά ορθή- ένα τμήμα του κεφαλαίου που ανταγωνίζεται ένα άλλο τμήμα του κεφαλαίου, αυτή τη στιγμή μέσα στην ΕΕ. Ωμά και ξεκάθαρα έτσι είναι».

.Ο Ολάντ ζήτησε από τους πολίτες να «απορρίψουν τον στιγματισμό» μετά τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα «να απορριφθεί ο υπερθεματισμός, ο στιγματισμός», έπειτα από μια σειρά ενεργειών στη Γαλλία εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

«Το να καθησυχάσουμε τους πολίτες σημαίνει να τους πούμε ότι ζουν σε ένα κράτος δικαίου και με την επιθυμία της συνύπαρξης να αρνηθούμε τον υπερθεματισμό, τον στιγματισμό, τις θλιβερές παρωδίες», είπε ο Ολάντ.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε υπογραμμίσει ότι η χώρα «βρίσκεται σε πόλεμο με την τρομοκρατία», «και όχι με μια θρησκεία».

.Αμφίπολη: Βρέθηκαν και άλλες αρχαίες κατασκευές

Αντιστατικές δομές, οι οποίες πιθανόν να είναι αρχαίες κατασκευές, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τη γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά που διεξάγει ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή Γρηγ. Τσόκα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα ανακοίνωση «από τη σύγκριση του προσομοιώματος με τη σημερινή κατάσταση και την κατάσταση πριν από τις πρόσφατες ανασκαφές, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος του λόφου συνίσταται από φυσικούς σχηματισμούς. Το προσομοίωμα αναμένεται να γίνει πληρέστερο μετά την ενσωμάτωση στοιχείων από τις γεωτρήσεις, που θα διανοιχθούν για γεωτεχνικούς σκοπούς. 

Οι απεικονίσεις του εσωτερικού του λόφου, μέσω των ηλεκτρικών τομογραφιών, εντόπισαν αντιστατικές δομές, οι οποίες πιθανόν να είναι αρχαίες κατασκευές. Επομένως, τα σημεία, στα οποία αυτές εμφανίζονται χρειάζονται αρχαιολογική διερεύνηση.

Δυτικά της θόλου, και σχεδόν παράλληλα, σε οριζόντια τομή, που προέκυψε από τις τομογραφίες και απεικονίζει την κατανομή της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης, εντοπίστηκε περιοχή υψηλών τιμών, η οποία πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω με ανασκαφική διερεύνηση».

.Το Σάββατο η προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Αύριο, Σάββατο 10 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνδιάσκεψης είναι «η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαμόρφωσης των κατευθυντήριων γραμμών του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης, με αιχμές το νέο σχέδιο ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή».

Η Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό πολυχώρο της Αθήνας, θα ξεκινήσει στις 11:00 με την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ οι εργασίες θα ανοίξουν από τον γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη. 

Τις κατευθύνσεις του προγράμματος θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκανδαλίδης και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των μελών της Επιτροπής Προγράμματος, Κυριάκου Πιερρακάκη και Γιάννη Τούντα. 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις συνέδρων και θα ολοκληρωθούν με τη δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.