..Πυροβόλησαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν το Μικρασιάτικο στα Ιλίσια


Οι δύο δράστες μπήκαν σήμερα  στην ταβέρνα στις δυόμισι το πρωί τη στιγμή που στο χώρο βρίσκονταν τέσσερα άτομα ανάμεσα στα οποία και ο ιδιοκτήτης.
Ενώ προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με την απειλή των όπλων τους, αυτός αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιακή χώρα
Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου ενώ οι δράστες αναζητούνται.

.Στο Κατάρ για προσέλκυση επενδύσεων την Τρίτη ο πρωθυπουργός


Διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, όπου θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani. Αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, 

ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.

.Πραγματογνωμοσύνη στο «στικάκι» διέταξαν οι oικονομικοί eισαγγελείς


Προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για την υπόθεση της επονομαζόμενης «Λίστας Λαγκάρντ», οπότε και θα κριθεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος εμπλεκόμενων μη πολιτικών προσώπων.

Σήμερα έδωσε εξηγήσεις στους Εισαγγελείς η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη ως η συνεργάτης του που μετά από εντολή του αντέγραψε την λίστα, το «στικάκι» δηλαδή με τα αρχεία των καταθετών στην HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο αποχωρών τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Η δικηγόρος, που σύμφωνα με τον κ. Διώτη μετά την εγγραφή του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο να διαγράψει το ένα από τα δύο USB, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφου. Το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο παραδόθηκε από τον κ. Διώτη στον κ. Βενιζέλο τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011.

Τα αδικήματα που ερευνούν οι Εισαγγελείς  και για τα οποία κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και παράβαση καθήκοντος. 

Παράλληλα με εντολή τους προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι Εισαγγελείς ζητούν την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο  «στικάκι» το οποίο φαίνεται να έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου 2011.

.Αντιδράσεις ΝΔ και ΑN. EΛ. σε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη


Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό, αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί.

Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ? αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών.

Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον «ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ», τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

Στις δηλώσεις του Τ. Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.

Οι Ανεξάρτητες Έλληνες καταδικάζουμε αυτή την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας.

Τέλος, αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ T. Kουράκης έδωσε διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων και κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.