.ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ/ΚΟΥΚΛΑ -ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ...ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν στα εγκαίνια
 της έκθεσης της Βασιλικής Χριστοπούλου-Σακέλλιου,
με τίτλο:
‘’ Οταν το κόσμημα δίνει ζωή !!!‘’
Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 19.00
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάρκεια έκθεσης 6/4/2013 – 14/4/2013
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ : ΒΙΛΛΑ ΒΟΥΓΑ
 Γ. Ζωγράφου 17 (7η Στάση Ν. Ζωγράφου)
Ώρες λειτουργίας : Σαβ. &  Κυρ. 12.00-21.00 , Δευτ. – Παρ. 17.00-21.00

.Κακλαμάνης: Ευτελίζεται κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δεοντολογίας


Μείζον θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί άμεσα τόσο στην Διάσκεψη των προέδρων όσο και στην Ολομέλεια, χαρακτηρίζει τα σημερινά επεισόδια στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Κακλαμάνης κάνει λόγο για συμπεριφορές που ντροπιάζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τονίζοντας ότι από ορισμένα μέλη της Επιτροπής, έχουν ξεχαστεί οι λόγοι για τους οποίους κινήθηκε η διαδικασία δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και έχει συσταθεί η Προανακριτική.

«Φοβούμαι ότι έχουν ξεχαστεί από ορισμένα μέλη της Επιτροπής, που πρωτοστατούν σε πάσης φύσεως ασχήμιες εντός και εκτός αιθούσης όπως συνέβη σήμερα με την άθλια συμπεριφορά τους προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο», επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει: «Με ευθύνη των μελών αυτών ευτελίζεται κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και θεσμικής υπευθυνότητας. 

Οι εργασίες της έχουν καταντήσει πλέον ένα πολυθεματικό σήριαλ που καλύπτει τις ανάγκες σε «φθηνό» πρόγραμμα των τηλεοπτικών καναλιών αλλά και σε ελαφρά θεματολογία των αναγκών των θερινών επιθεωρήσεων».

Και καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης: «Φοβούμαι, εξ αντικειμένου, τη συγκάλυψη της μεγάλης διαρροής πολλών δισ. ευρώ, νομίμων ή μη καταθέσεων, σε πλείστες όσες τράπεζες του εξωτερικού κατά το κρίσιμο διάστημα 2008-2011»

.«Μιλήσαμε για όλα», είπε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα


Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για κανένα από τα κομβικά ζητήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ερωτήθηκε για το εάν έκλεισε κάποιο κεφάλαιο με την τρόικα και απάντησε χαρακτηριστικά :«Δεν θα κλείσει τίποτε εάν δεν κλείσουν όλα».

Την ίδια απάντηση ο υπουργός έδωσε και σε ερώτηση για το εάν εξετάσθηκε ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Σε ερώτηση για το εάν εξετάσθηκε η συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank απάντησε θετικά. «Μιλήσαμε για όλα», τόνισε και επιβεβαίωσε πως θα έχει καθημερινές συναντήσεις με την τρόικα.

Λίγο νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι «με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη "γκάμα" των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις των επομένων ημερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση τόσο του «υπολοίπου» της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό «διαρθρωτικό ορόσημο» είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, όσο και της δόσης του α΄ τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ 

(για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κ.λπ.). 

Τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης σε έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα.

.Μπαν Γκι Μουν: Η πυρηνική απειλή δεν είναι παιχνίδι


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να "μειώσει την ένταση" καθώς βρίσκεται μπροστά σε μια "ανησυχητική" κατάσταση, εκτιμώντας ότι οποιαδήποτε "εσφαλμένη εκτίμηση" σε αυτή την κρίση θα μπορούσε να έχει "πολύ σοβαρές συνέπειες".

"Η πυρηνική απειλή δεν είναι παιχνίδι, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Νομίζω ότι έχουν πάει πολύ μακριά στη ρητορική τους", τόνισε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου στην Μαδρίτη.

Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εγκρίνει το σχέδιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πυρηνικών πληγμάτων.

.Β. Σόιμπλε: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα


«Αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο με θέμα "Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη".

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προγράμματα για την Κύπρο και για την Ελλάδα ήταν απαραίτητα», προκειμένου να βγουν από την κρίση, και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες θα μπορούσε να βασιστεί και στον τομέα της ενέργειας».

.«Η κλασική μουσική δεν είναι για σνομπ, είναι δικαίωμα όλων μας»


Με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Χάυντν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία της σειράς «Νέοι Κλασικοί» για τη φετινή σεζόν, το Σάββατο 6 Απριλίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», με σολίστ την Αγάπη Τριανταφυλλίδη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αργεντινού μαέστρου Mariano Chiacchiarini .

Η νεαρή πιανίστα δηλώνει χαρούμενη για την επιτυχία της, ωστόσο τονίζει πως θα πρέπει να υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους μετριοφροσύνη, γιατί όπως η ίδια συμπληρώνει: «Πρέπει να γνωρίζουμε που πατάμε αλλά να βλέπουμε και "κάτω από τη μύτη μας". 

Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα, να γνωρίζουμε αυτό που κάνουμε και πάνω σε αυτό να χτίζουμε. Εγώ νοιώθω πάντα φοιτήτρια, καθώς στη μουσική υπάρχει μία μαγεία που διαρκώς ανακαλύπτεις ».

Άδικη όμως θεωρεί την άποψη που έχει πολύς κόσμος για την κλασική μουσική. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «η κλασική μουσική δεν είναι δικαίωμα μιας μερίδας ανθρώπων.

 Αν υπάρχουν σνομπ άνθρωποι στην κλασική μουσική που έχουν έτσι αποδώσει τον όρο, ή έχουν θίξει την κλασική μουσική, είναι πολύ λάθος. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι είναι σνομπ και όχι η μουσική. Όλοι δικαιούνται την κλασική μουσική, είναι μία εκπαίδευση που σε μορφώνει.»

.Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας ο κινεζικός στρατός λόγω Β. Κορέας


Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στον κινεζικό στρατό, η οποία δεν κατονομάζεται.

Οι στρατηγοί του κινεζικού στρατού ανησυχούν για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην κορεατική χερσόνησο και για το ενδεχόμενο μαζικής άφιξης προσφύγων στην Κίνα, τόνισε η ίδια πηγή, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με κινέζους στρατηγούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατηγοί ανησυχούν επίσης ότι η πρόσφατη επίδειξη ισχύος από τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να οδηγήσει σε στρατιωτική αντιπαράθεση από μια λάθος κίνηση, με κίνδυνο ανάφλεξης στην κορεατική χερσόνησο. 


Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης συμπεριλαμβάνουν την πιθανότητα να περάσουν κινεζικά στρατεύματα στη Βόρεια Κορέα, εάν ξεσπάσουν συγκρούσεις, για την περιφρούρηση της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων και για την αποτροπή ενδεχόμενης πυρηνικής καταστροφής

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.