.«Το φίδι βγήκε από το αυγό του και μας απειλεί όλους»

«Το φίδι βγήκε από το αυγό του και μας απειλεί όλους» προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε», σημειώνοντας ότι ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θεωρεί τη Γερμανία, ούτε μια νέα εκλογική νίκη των συντηρητικών εκεί, αλλά την ενίσχυση του δεξιού εξτρεμισμού, κάτι που συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τη χρηματοπιστωτική πολιτική των ΗΠΑ ως πρότυπο για την Ευρώπη», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως οι ΗΠΑ έχουν βαδίσει έναν καλύτερο δρόμο, χαρακτηρίζοντας τη χρηματοπιστωτική πολιτική της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας ως πρότυπο για την Ευρώπη.

Ο ίδιος πιστεύει πως, στην πρόσφατη συνάντησή του με το μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γεργκ 'Ασμουσεν αναγνώρισε ότι η πολιτική λιτότητας έχει φθάσει στα όριά της.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, όταν το συνολικό χρέος της χώρας βρισκόταν στο 110% του ΑΕΠ και σήμερα είναι στο 170%, 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, 60% των νέων δεν έχουν εργασία και παρόλα αυτά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιμένει στη συνέχιση αυτού του προγράμματος λιτότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Βιέννη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και «η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, θα αναγνωρίσει ότι είμαστε η ελπίδα για μια άλλη ΕΕ».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.