.«Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Κριμαία»

 Ο ρωσικός κρατικός όμιλος εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) υποστήριξε σήμερα ότι ένα αμερικανικό, κατασκοπευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Κριμαία.

"Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του" χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza, διευκρίνισε ο Rostec.

Το αεροσκάφος κατέπεσε και "κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας" της Κριμαίας", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός που το χειρίστηκε για να καταρρίψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία. 

Ο Rostec ανήρτησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία, η οποία ωστόσο έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος οπλισμένο με δύο πυραύλους εν πτήσει, και όχι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που φέρεται να καταρρίφθηκε. Αργά το απόγευμα η ανακοίνωση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στη σελίδα 

.ΓΣΕΕ και εργοδότες συζητούν για νέα Συλλογική Σύμβαση

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Η προηγούμενη έληξε τον Φεβρουάριο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΓΣΕΕ,  μετά από πρόσκληση που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

.Συγκροτείται οργανωτικά η «Ελιά»

Στην οργανωτική της συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα προχωρεί η «Ελιά», μετά την ιδρυτική της Συνδιάσκεψη, με στόχο να αποκτήσει οργάνωση σε κάθε πόλη της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα θα αποκτήσει δικά της γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Αποφασίσθηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής και Επιτροπής Τύπου-Επικοινωνίας. Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση της «Ελιάς» μετά τη Συνδιάσκεψη, θα οργανωθεί με την ευκαιρία της παρουσίασης των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την «αιχμή του δόρατος» του σχήματος.

.Αποφασισμένος για τα προσφυγικά του ΤΑΙΠΕΔ

Την απόφαση του να διεκδικήσει τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας από το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ο Δήμαρχος  Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ Καμίινης υπογράμμισε ότι τα προσφυγικά ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων και κακώς περιήλθαν στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. 

Νωρίτερα ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων ανέφερε σε ανακοίνωση του: "Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας, στην απόφαση της Κυβέρνησης, να περάσουν οι προσφυγικές κατοικίες στο ΤΑΙΠΕΔ για να εκποιηθούν, αφού μέχρι τώρα με ευθύνη της πολιτείας και του Δήμου Αθηναίων, συνεχώς υποβαθμίζονται

.Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τους εκπροσώπους της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank. 

Οι προγραμματισμένες αρχικώς για την Παρασκευή συναντήσεις της τριμερούς με τους Υπουργούς Εργασίας, και Περιβάλλοντος, μετατέθηκαν για τις 11.30 το πρωί και στις 2 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα. Στις 3 το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν ενδιάμεσες λύσεις για τις ομαδικές απολύσεις τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και τις μισθολογικές τριετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις ομαδικές απολύσεις η ελληνική πλευρά προτείνει το σενάριο της πιλοτικής εφαρμογής της μεταβίβασης ενισχυμένων αρμοδιοτήτων από τον υπ εργασίας στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.

Για τις μισθολογικές τριετίες προωθείται πρόταση που προβλέπει τη μείωση στο μισό τον αποδοχών που αντιστοιχούν στους μακροχρόνια ανέργους με βάσει την προϋπηρεσία τους όταν αυτοί επαναπροσλαμβάνονται. Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές η τρόικα φέρεται να προτείνει μεγαλύτερη μείωση ώστε να διασφαλιστεί οι περιορισμός τους κατά 3,9 μονάδες για τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει μείωση του κατώτατου μισθού ή της βασικής σύνταξης, τόνισε στη Βουλή νωρίτερα, ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχθηκε ότι εκ μέρους της τριμερούς έχουν τεθεί ζητήματα για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά προσθέτοντας ωστόσο ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και έως το 2017 δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων.

.Τι θα πληρώσουν στην εφορία μισθωτοί-συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Πρεμιέρα κάνουν οι νέες κλίμακες για μισθωτούς- συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογηθούν φέτος για πρώτη φορά με βάση το νέο σύστημα σταθερής έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. 

Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ έχει καταργηθεί, υπενθυμίζει η εφημερίδα «*Τα Νέα*» στον φορολογικό οδηγό που δημοσιεύει σήμερα, όπως και το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά. Η νέα κλίμακα έχει τρία κλιμάκια με συντελεστές 22% για εισοδήματα έως ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.