..Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Ραγδαίες εξελίξεις

Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις, για την Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης, τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο αλλά και τα επόμενα βήματα. *Συνάντηση με Θεοδωράκη – Επικοινωνία με Γεννηματά* 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα δεχθεί (21:40) στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Θα ενημερώσει αμφότερους για τις εξελίξεις στις επαφές του με τις Βρυξέλλες. Επικοιν... περισσότερα »

.Τσίπρας: Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά, δεν έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ

Να βάλει τέλος στη συζήτηση ότι επιθυμεί έξοδο της χώρας από το ευρώ επιχείρησε στο ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά, δεν έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αν είχε τέτοιο σχέδιο μόλις έκλεισαν οι κάλπες και ο λαός έβγαλε ως αποτέλεσμα το «Όχι» δεν θα ερμήνευε το αποτέλεσμα ως ένα αποτέλεσμα για διαπραγμάτευση, ως ένα αποτέλεσμα που δεν έχει σχέση με εντολή ρήξης. 

«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα απο το ευρώ, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα αμέσως μετά το δημοψήφισμα» είπε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας εί... περισσότερα »

.Μ. Ραχόι: Θετικό το γεγονός ότι ο τόνος της Αθήνας άλλαξε

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε σήμερα «θετικό» το γεγονός ότι ο τόνος της Ελλάδας άλλαξε, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δέσμευση της Αθήνας να «σεβαστεί τους κανόνες», να τηρήσει την εξυπηρέτηση του χρέους και να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

«Η μουσική είναι διαφορετική, δεν είναι εκείνη που ακούγαμε μέχρι τώρα και αυτό είναι θετικό», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, αναφερόμενος στην επιστολή της Αθήνας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με την οποία ζητεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

.Για το καλό της Ευρώπης, οι σοσιαλιστές δεν θα δεχθούμε ποτέ ένα Grexit, δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα

Στον αντίποδα του επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Μ. Βέμπερ, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα. Παίρνοντας το λόγο ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ μετά την παρέμβαση του κ. Βέμπερ, δήλωσε : « Καταρχήν να πω ότι για μας, τους σοσιαλιστές και δημοκράτες της Ευρώπης, η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει».

 Η φράση του κ. Πιτέλα προκάλεσε τα μακρόσυρτα χειροκροτήματα των ευρωβουλευτών. « Η Ελλάδα είναι ουσιαστικό κομμάτι της Ευρώπης και της ευρωζώνης» πρόσθεσε. «Χωρίς την Ελλάδα στην ευρωζώνη, η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια, για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να είμαστε... περισσότερα »

.Α. Τσίπρας: Θα καταθέσουμε αύριο συγκεκριμένες προτάσεις

Θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη για να επιστρέψουμε πίσω τα δανεικά που πήραμε, απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους ευρωβουλευτές, που στη σημερινή ολομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου αναφέρθηκαν στο βάρος που έχουν επωμιστεί οι δικές τους χώρες.

 Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και ότι προσδοκά μια συμφωνία οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη.

 Έτσι μόνο η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Ακούστηκε το ερώτημα «έχετε ένα κρυφό σχέδιο να βγάλετε την Ελλάδα από την... περισσότερα »

.Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει καταδικαστική συμφωνία για τον λαό και τη χώρα

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της συμφωνίας με γνώμονα τη λαϊκή βούληση και την απόφασή του στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία κινείται σε τρεις άξονες: Να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, να περιλαμβάνει μέτρα που θα δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να κινηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά και να περιλαμβάνει σαφή δέσμευση για απομείωση... περισσότερα »

.Ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για την κρίση στην Ελλάδα

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέτουν στην Αθήνα το τελευταίο τελεσίγραφο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της *Die Welt,* η οποία εξηγεί ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία ως την Πέμπτη για να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις. 

Αν ως την Κυριακή δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, προσθέτει η εφημερίδα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. «Ορκίσου, Τσίπρα!», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της *Die Zeit.* Η τελευταία διορία: Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ως την...περισσότερα »

.Στ. Θεοδωράκης: Προδοσία αν δεν κρατηθούμε στην ΕΕ

Απαραίτητο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη γιατί κάθε άλλο θα συνιστά προδοσία, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

«Οι Έλληνες θέλουν λύση. Ο πρωθυπουργός στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεσμεύτηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα φέρει αυτή τη λύση χωρίς να διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη.
 Αλλωστε, την ίδια δέσμευση είχε δώσει και στον ελληνικό λαό λέγοντας "ψηφίστε ΟΧΙ και σε 48 ώρες θα φέρω συμφωνία και θα ανοίξω τις τράπεζες". 
Το δράμα λοιπόν κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει. Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην ΕΕ. Κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό», επισημαίνει σε δήλώσή του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.