.Στην τελική ευθεία το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου θα δοθεί η εκκίνηση του 13ου Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή τελετή εκκίνησης στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Από τη ράμπα θα περάσουν 116 πανέμορφα αυτοκίνητα, έτους κατασκευής από το 1953 έως το 1985, από τα οποία τα 49 ανήκουν στην κατηγορία Sporting και τα 67 στην κατηγορία Regularity.

Τα πληρώματά τους εκπροσωπούν 14 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ συνολικά οι συμμετοχές του αγώνα από το εξωτερικό φτάνουν τις 27. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως και στις δύο κατηγορίες θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν στην Ελλάδα όλοι οι πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της FIA, τόσο στην κατηγορία Sporting (όπου ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός του διεθνούς ημερολογίου που προσμετρά, όχι μόνο με τον ανώτατο συντελεστή 3, αλλά επιπλέον και με διπλό συντελεστή 2x3), όσο και στην κατηγορία Regularity. Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 12:00, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολις στο Γκάζι θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του τεχνικού και του διοικητικού ελέγχου.

Το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, έχει στόχο να προβάλει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Σχεδιασμένο, από τα στελέχη της ΕΛΠΑ, θα εξελιχθεί στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στις διαδρομές δηλαδή που στο παρελθόν έχουν γίνει πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο μέσω του Ράλι Ακρόπολις, με κέντρο του την παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας. 

Η διαδρομή του τριήμερου αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης (6-7-8 Ιουνίου) περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές ταχύτητας στην άσφαλτο και 4 στο χώμα, μήκους 202,56 χλμ. για την κατηγορία Sporting, με τη συνολική διαδρομή να φτάνει τα 727,21 χλμ. Για την κατηγορία Regularity θα υπάρχουν 18 ειδικές διαδρομές ακρίβειας με πάνω από 35 χρονομετρήσεις, ενώ εδώ τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά περί τα 900 χλμ.

.Ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε σε διάγγελμα ότι παραδίδει τον θρόνο

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος επιβεβαίωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα σήμερα ότι παραδίδει τον θρόνο στον γιο του πρίγκιπα Φελίπε, προκειμένου να προωθήσει «την ανανέωση» της μοναρχίας, επισημαίνοντας ότι «μια νέα γενιά απαιτεί δικαίως να έχει τον ηγετικό ρόλο».

«Σήμερα μια νεότερη γενιά αξίζει να έρθει στο προσκήνιο, (μια γενιά) με νέα ενέργεια, πρόθυμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση», σημείωσε ο Χουάν Κάρλος στο διάγγελμά του το οποίο έγινε λίγες ώρες αφού ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την απόφαση του βασιλιά να παραδώσει τον θρόνο.

Αναφερόμενος στην δίψα «μέσα μας για ένα άλμα ανανέωσης, υπέρβασης και επανόρθωσης των λαθών» ο 76χρονος μονάρχης δήλωσε ότι ο γιος του, ο πρίγκιπας Φελίπε 46 ετών, διαθέτει «την ωριμότητα, την προετοιμασία και την αίσθηση της ευθύνης που είναι απαραίτητες για να αναλάβει με όλες τις εγγυήσεις την ηγεσία του κράτους και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας στο οποίο θα συνδυάζονται η εμπειρία και η ώθηση μιας νέας γενιάς».

.Η ΕΚΤ ενημερώνει για το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Τρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν τον Ιούνιο ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. 

Το φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. 

Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

.Ανάμεσα στον πόλεμο του φυσικού αερίου και τη διπλωματία, η Ουκρανία

Μια εβδομάδα αποφασιστικής σημασίας άρχισε για την Ουκρανία, η οποία απειλείται με διακοπή της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου εν μέσω πλήρους αναρχίας στις φιλορωσικές αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές και ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πρόκειται να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα και ίσως τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο διεθνών εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί από αύριο, Τρίτη, στην Ευρώπη για την 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, ένα ταξίδι που σηματοδοτείται από τις ιστορικές συγκρουσεις της Γηραίας Ηπείρου εν μέσω της ουκρανικής κρίσης. 

Η άνοδος της έντασης με τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία, η ισχυρότερη αναταραχή στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, θα είναι φανερή σε κάθε σταθμό του Ομπάμα από την Πολωνία ως τη Νορμανδία για τις τελετές της επετείου της 6ης Ιουνίου 1944, καθώς και κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στις Βρυξέλλες. 

Παράλληλα προβλέπεται να διεξαχθούν σήμερα στις Βρυξέλλες διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής καθώς η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διακοπούν από αύριο οι παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου, κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες των ευρωπαϊκών χωρών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.