.Αλ. Τσίπρας: Το «success story», κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου

«Η εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση και ζητούμενο είναι να πάει ο τόπος σ' αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία προς του εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. 

«Είναι πια κοινός τόπος, το να επιμένεις, όπως ο κ. Σαμαράς, σε μια πολιτική που όλοι πλέον, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ομολογούν πως είναι λανθασμένη και καταστροφική, "είναι περισσότερο από σφάλμα - είναι έγκλημα". Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο "success story" δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο», υπογράμμισε. 

Πρόσθεσε πως ακόμη και η κ. Μέρκελ άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και είπε πως το κάνει αυτό για να αποσείσει τις ευθύνες της, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Αν υπήρχε επιτυχία θα έσπευδε να εισπράξει το «μπράβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι «δεν θέλει να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή εποχή αλλά να γυρίσουμε πίσω σε όσα μας οδήγησαν στα μνημόνια».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι «αποδέχεται τους στόχους της κυβέρνησης (πρωτογενές πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζικού συστήματος, ρευστότητα στην αγορά), «τους οποίους και υπονομεύει και αμφισβητεί».

.Η κυβέρνηση Σαμαρά «σύντομα θα πέσει»

Την εκτίμηση ότι αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος δεν θα προχωρήσει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». 

Χαρακτήρισε μάλιστα τις εκλογές ως ζήτημα επιβίωσης και εθνικής κυριαρχίας. «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα πέσει από δολι...περισσότερα »

.«Αν χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει χωρίς νέους όρους»

Τη βεβαιότητα πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το μνημόνιο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», και σημειώνει πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. 

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξ... περισσότερα »

.Τρίτη νίκη για την Καλλονή

Την τρίτη εφετινή της νίκη και δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε η Καλλονή στη Ριζούπολη. Με τέρματα των Μανούσου (53΄), Λεάντρο (66΄) και Μαρσέλο (76΄) η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Για την «ελαφρά ταξιαρχία» αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας μετά το νικηφόρο 2-1 της πρεμιέρας επί του Άρη.

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Το πρώτο γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα χάρισε την ισοπαλία στους Κρητικούς, εντός έδρας, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ναβάρο στο 36΄ έβαλε μπροστά τους Αρκάδες, ενώ στο 63΄ ο Περογαμβράκης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά χάρισε την ισοπαλία, 1-1, στον Πανιώνιο απέναντι στον Πανθρακικό, που είχε προηγηθεί στο 36΄ με τον Ιγκόρ. Οι δύο ομάδες μετά από 4 αγωνιστικές έχουν από 2 ισοπαλίες, με τους γηπεδούχους, τουλάχιστον, να μη φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια ανήμερα της επετείου των 123 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.