. «Να μην επιτρέψουν να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές»


«Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά: «Η Χρυσή Αυγή δείχνει για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό της. Πλέον τα θύματά της είναι οι αθώες ψυχές εξάχρονων παιδιών. 

Η "Διάπλαση των Παίδων" που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή οδηγεί στον φανατισμό, στο ναζισμό και στη βία. Η επιστροφή στο 1967 και τα κείμενα του Γεωργίου Γεωργαλά, η επιστροφή στο σκοταδισμό και το φασισμό, δεν πρέπει να περάσει.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της Πολιτείας, της κοινωνίας και πάνω από όλα των ίδιων των γονιών να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές. 

Ο φασισμός όταν εκφράζεται στις γειτονιές, στην καθημερινότητα, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος από όταν εκφράζεται ως πολιτική οργάνωση. Ας το καταλάβουμε όλοι και ας αντισταθούμε. Καμία ανοχή στο φασισμό και στη Χρυσή Αυγή», κατέληξε.

. Παπαρήγα: Ο Τσίπρας ήταν αποκαλυπτικός, παραλίγο να τον ευχαριστήσω χθες


Κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του στη Βουλή άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείοντας συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαρήγα, μιλώντας στον Alpha 9,89, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έκανε κουβέντα για την αγροτική πολιτική, εκτιμώντας ότι ενσωματώνεται στο σύστημα. 

«Ο Τσίπρας ήταν αποκαλυπτικός, η ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πολύ γρήγορα, παραλίγο να τον ευχαριστήσω χθες τον Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «όταν πας να κυβερνήσεις είσαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσεις τα χαρτιά σου απέναντι στους αμερικάνους κλπ... νομίζω γι’ αυτό ξαναπηγαίνει ο Τσίπρας Αμερική». 

Παράλληλα, τόνισε «όσο ευέλικτο και να είναι το σύστημα, έχει όρια η ευελιξία, αν αρχίσω και εγώ να λέω ότι αναθεωρούμε τις θέσεις μας μπορεί να μας καλέσουν και μας να πάμε έξω».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «εγώ βλέπω τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν με νοιάζουν οι διαφορετικές απόψεις μέσα στο κόμμα».

Τέλος, με αφορμή τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη η κα Παπαρήγα σχολίασε «η συνέντευξη της Κανέλλη ήταν εξαιρετική, δεν βρίσκω τίποτα επιλήψιμο σε αυτά που είπε» και αναρωτήθηκε «τί περιμένουν κάποιοι από την αλλαγή προσώπων; Ευελπιστούν σε αλλαγή γραμμή του κόμματος; Πείτε πως βγαίνει μια κεντρική επιτροπή που είναι εντελώς καινούρια, τί γραμμή θα ακολουθήσει»;

.Να αναβιώσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία


«Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών αλλάζουν τα δεδομένα και τους συσχετισμούς στην Ευρώπη», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.  

«Ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να οδηγήσει σε καλύτερες λύσεις και όχι σε συντηρητικές και σκληρές νεοφιλελεύθερες», υπογράμμισε ο Βενιζέλος και επέμεινε ότι «πρέπει να αναβιώσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία παρέχει το ασφαλέστερο πλαίσιο και είναι το καλύτερο γήπεδο για τη χώρα μας». 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ρώτησε για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «οι οιωνοί είναι καλοί», με τον κ. Βενιζέλο να απαντά ότι «110.000 Έλληνες πολίτες τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους και αυτό μας δίνει δύναμη». 

.Ιστορική καταδίκη σε ισόβια


Στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκαν οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης «μαμούθ» στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Τόσο ο κ. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ενώ ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνηςσε ισόβια και επιπλέον 9 χρόνα. 
Για «πολιτική δίκη» με αποκλειστικό κριτήριο «την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών», κάνει λόγο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του πολιτικού του γραφείου.

«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. 
Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του τέως δημάρχου.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. 
Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους», τονίζεται.

.Νοικοκύρεμα στον ΕΟΠΥΥ μέσω εξορθολογισμού και περικοπών παροχών


Συνολική μείωση 1,1 δισ. ευρώ θα προκύψει στις δαπάνες τού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το τρέχον έτος, με την εφαρμογή από το Δεκέμβριο, τού νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας  και την περιστολή τής φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Εξοικονόμηση περίπου 250 εκατ. ευρώ προβλέπεται από τις διορθώσεις στην εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) στις ιδιωτικές κλινικές. Το 2012 οι δαπάνες για ΚΕΝ εκτοξεύθηκαν, είπε ο κ. Σαλμάς, διότι υπήρχαν κενά στο νόμο και οι κλινικές χρέωναν ΚΕΝ και στους χρόνιους ασθενείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, την κατάργηση του επιδόματος τοκετού, το οποίο εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ,  διότι δόθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως, ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επιπλέον, περίπου 93 εκατ. ευρώ  λιγότερα θα πληρώσει φέτος ο Οργανισμός, μετά την ανακοστολόγηση των  διαγνωστικών εξετάσεων.

.Τρόικα: Πλήρης απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών


Πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών σε όλες τις γραμμές, με κατάργηση των υποχρεωτικών δρομολογήσεων, αλλά και της παρεχόμενης ναυτικής εργασίας, ζήτησαν εκ νέου τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και στελέχη του υπουργείου.

Πηγές από τα υπουργεία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας επικαλέστηκαν τον ιδιόμορφο χώρο του Αιγαίου, που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, επέρχονται σημαντικές βελτιώσεις για την ανταγωνιστικότητα του ακτοπλοϊκού κλάδου που λειτουργεί ήδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

.Aνησυχεί για την κυβερνησιμότητα της Ιταλίας o Χ. Αλμούνια


Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σήμερα ότι "ανησυχεί βαθιά" πως το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα καταστήσει δύσκολη τη διακυβέρνηση της χώρας.

"Όταν είδα τα αποτελέσματα και τη σύνθεση των σωμάτων του κοινοβουλίου που προέκυψε από αυτά, ανησύχησα βαθιά γιατί αυτό σημαίνει ότι η κυβερνησιμότητα της Ιταλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" είπε ο Αλμούνια.

Οι πολιτικοί ηγέτες θα χρειαστεί να καταβάλουν "τεράστια προσπάθεια" για να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αποφάσεις προς το συμφέρον του ιταλικού λαού, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτές είναι προσωπικές απόψεις του. 

"Νομίζω ότι τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα θα τις βρείτε στην Ιταλία, όχι στις Βρυξέλλες", κατέληξε, απορρίπτοντας τον υπαινιγμό ότι οι ψηφοφόροι αντέδρασαν στα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

.Κοσμοσυρροή στην τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου


Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου.
«Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια έζησε στιγμές φωτός και χαράς, αλλά και ορισμένες άλλες, που ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ποντίφικας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς.

 Ο πάπας πρόκειται να υπογράψει την παραίτησή του αύριο στις 20:00 [τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας]. Αμέσως μετά θα εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Βατικανό και θα μεταβεί στην θερινή του κατοικία, στο Καστέλ Γκαντόλφο, λίγο έξω από την Ρώμη.

«Η βάρκα της Εκκλησίας δεν είναι δική μου ή δική μας, αλλά του Κυρίου ο οποίος δεν την αφήνει να βουλιάξει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε μια τυπική αλλά σημαντική λεπτομέρεια ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ δήλωσε ότι στο εξής θα μπορούν να τον αποκαλούν «επίτιμο ποντίφικα».
 Κατά την σημερινή του τελευταία επαφή με τους πιστούς ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενέδικτος Ιστ' 

ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους καρδινάλιους, τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού «και όλους όσους υπηρετούν την Αγία Έδρα χωρίς να είναι γνωστοί, με πίστη και ταπεινότητα».

Ο ποντίφικας πρόκειται να αφήσει στον διάδοχό του τον «καυτό» φάκελο που συνέταξαν τρεις έμπιστοί του καρδινάλιοι και ο οποίος φέρεται να περιέχει σειρά αναλυτικών στοιχείων για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαιρέσεις και σεξουαλικά σκάνδαλα.

.Οι παραγωγοί της Κρήτης προσφέρουν 20 τόνους οπωροκηπευτικά


Περίπου 20 τόνοι πρώιμων κηπευτικών από την Ιεράπετρα, θα μοιραστούν δωρεάν σήμερα στην Αθήνα, σε Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων της Αττικής, για να δοθούν σε ανθρώπους που στηρίζουν την επιβίωσή τους στις κοινωνικές δομές των δήμων.Τα κηπευτικά θα μοιραστούν στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από συνεννόηση που έχει γίνει με Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων της Αττικής. Την αποστολή αλληλεγγύης οργανώνουν ο δήμος Ιεράπετρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα δημοπρατήρια, οι έμποροι, ομάδες παραγωγών και μεμονωμένοι παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας και έρχεται σε συνέχεια προγενέστερων αντίστοιχων ενεργειών.

Σύμφωνα με τους οργανωτές «η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί ένα διπλό μήνυμα: αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει».

  
Όπως οι ίδιοι τονίζουν «η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών».

  
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οργανωτές οι τοπικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας, θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων και προσθέτουν ότι η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών.

  
Τέλος, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας για τη δωρεάν διάθεση 20 τόνων κηπευτικών σημειώνουν ότι αποφάσεις που καταργούν ή αποψιλώνουν υπηρεσίες και αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως νοσοκομείο, ΔΟΥ, τμήμα ΤΕΙ, ακόμα και τα ταμεία των ΔΕΚΟ, προκαλούν τεράστια υποβάθμιση της περιοχής, ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. 

«Με παράλογα μέτρα», καταλήγουν, «δεν στηρίζεται η ανάπτυξη. Η Ιεράπετρα πρέπει να έχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για να συνεχίσει να παράγει».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.