.«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία»

Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πετύχουμε το συμβιβασμό που είναι αναγκαίος. Αυτό δήλωσε ο Κώστας Σημίτης προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου που φιλοξενεί το πολιτικό Αρχείο του Ιδρύματος Κ. Σημίτη.

Κάθε συμφωνία είπε ο κ. Σημίτης, έχει όρους, δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς όρους. Και αυτή η συμφωνία, πρόσθεσε, θα έχει όρους και οι όροι πρέπει να συζητηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε όφελος και των δύο πλευρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθη πλειάδα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

.Η επιτομή της αξιοκρατίας: Νέος πρόεδρος του ΕΣΡ η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

*Τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ανέλαβε η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.* Η ανασυγκρότηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΣΡ έγιναν έπειτα από τη λήξη της θητείας του προέδρου, Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη. *

Οπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», η Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, με αναπληρωτή την Πέρσα Λαμπροπούλου. Η κ. Αλεξίου, δημοσιογράφος και μητέρα της προέδρου της Βουλής, ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη σύνθεση του υπηρεσιακού συμβουλίου.* Σε περίπτωσ... περισσότερα »

.Αποκλειστικό: Το απίστευτο παρασκήνιο στη συνάντηση Δραγασάκη-Ντράγκι -Το χαρτί που κρατούσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Επί μιάμιση ώρα, χθες, οι έκτακτοι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, συζητούσαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναζητώντας επειγόντως λύση ρευστότητας. Ωστόσο, στην κρίσιμη αυτή συνάντηση υπήρξε ένα απίστευτο παρασκήνιο που φέρνει στο φως σήμερα το iefimerida.gr.

 Οταν οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στο γραφείο του Μάριο Ντράγκι, τον λόγο πήρε αμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αισιοδοξία της ελληνικής κυ... περισσότερα »

.Κοινή δήλωση Γιούνκερ-Τσίπρα για ασφαλιστικό και εργασιακά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε κοινή δήλωση μετά τη συνομιλία τους. Στην κοινή δήλωσή τους γίνεται σαφής αναφορά για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αλλά και συζήτηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 

Αναλυτικά: *«Ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, ...περισσότερα »

.Βρυξέλλες: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο - Υπάρχει σύγκλιση απόψεων

Συνεχίζονται σήμερα, και πιθανότατα και τις επόμενες δύο ημέρες, οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου. Αυτό ανέφεραν σήμερα κοινοτικές πηγές, σημειώνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος καθώς οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά σε μια σειρά από θέματα. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και ότι «τα πράγματα προχωράνε προς τη σωστή κατεύθυνση». Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ, στον ενεργειακό τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κοντά ...περισσότερα »

.Παραπέμπονται 40 άτομα σε δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» σε 40 κατηγορούμενους, ανάμεσα τους γνωστοί επιχειρηματίες για την υπόθεση των αποκαλούμενων «επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Σουκαρά-Κατσικάρδη.

Η Εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της, που φθάνει τις 1000 σελίδες, χρεώνει στους κατηγορουμένους σωρεία πράξεων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά περίπου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, χρήματα που πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Μάλιστα κάποιες από τις πράξεις, για τις οποίες εισηγείται η Εισαγγελέας Εφετών να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι, τιμωρούνται ακόμη και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.