.Δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τα χτεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας


«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά και πρακτική των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου.
Τα επεισόδια και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές και ιδίως σε βάρος ανηλίκων μαθητών αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης μας, προσέβαλαν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και προκάλεσαν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία του Δήμου μας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Υποχρέωση της δημοτικής αρχής – και για το λόγο αυτό παραβρέθηκα ο ίδιος προσωπικά στο χώρο των επεισοδίων – ήταν και παραμένει η προστασία των πολιτών και της πόλης σε κάθε περίπτωση που διακυβεύονται η κοινωνική ειρήνη, τίθενται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και οι κάτοικοι της πόλης.

 Στην συγκεκριμένη περίπτωση , με την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις διαδηλωτών ακόμη και νεαρών ανήλικων μαθητών, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι καταστρατηγήθηκε και προκλήθηκε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση .

 Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που ο λαός έχει καταδικάσει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο. Ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρεί τη δυνατότητα να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί. 

Πόσο δε μάλλον στην πόλη μας, μια πόλη που σφύζει από νιάτα, μια φοιτητούπολη, μια πόλη που έχει εναποθέσει τις ελπίδες και το μέλλον στη νεολαία της. Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά της δικαιώματα»

.Η τρόικα κλειδώνει τα μέτρα στο Euroworking Group


Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων που είναι απαραίτητο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, στο Euroworking group – στη συνάντηση δηλαδή των τεχνοκρατών των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης – θα είναι παρόντες και τα στελέχη της τρόικας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που προτείνει να πάρει η Ελλάδα και πως η παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών μας εκεί θα έχει ως στόχο την οριστικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πακέτου.

"Στο Euroworking Group αναμένεται να κλειδώσει το 70-80% των πακέτου, ώστε οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα να αφορούν σε μικρές σε ότι αφορά το κόστος παρεμβάσεις”, δηλώνει στο 24h.gr αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας είναι το σύνολο των μέτρων να έχει κλειδώσει το συντομότερο δυνατό. 
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την πλευρά των δύο κομμάτων από τις χθεσινές συναντήσεις του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα με εκπροσώπους τους, δεδομένα θεωρούνται 

η κατάργηση των επιδομάτων δώρων και αδείας για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους (ενώ φαίνεται ότι θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ), η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, η ένταξη σε καθεστώς ήπιας προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους, 

η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, η καταβολή του ΕΚΑΣ μετά το 64ο έτος, οι περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ καθώς και οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Επίσης το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάρει, όπως μετέδωσε χθες το 24h.gr, η κατάργηση του αφορολόγητου για όλους όσους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών που θα σημάνει αυτόματα νέο κεφαλικό φόρο από 500 έως και 1500 ευρώ το χρόνο.

Το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

.Συμφωνία των τριών στους βασικούς άξονες των 11,5 δισ. ευρώ


Σε καταρχήν συμφωνία στο νέο πακέτο μέτρων κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου επεσήμανε πως: “Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Θα αναζητηθεί τετραετής επιμήκυνση”. Μάλιστα έκανε λόγο για επιμονή της ΔΗΜΑΡ σε ρήτρα αντικατάστασης μέτρων
“Θεωρώ ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η επιμήκυνση” είπε ο κ. Κουβέλης.

Όπως σημείωσε: “Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις μέρες αλλά και η συνολική διεκδίκηση σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα ώστε το πακέτο να είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο”.
Για βασική συμφωνία στα νέα μέτρα έκανε λόγο και ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως είπε τα μέτρα αναμένουν την έγκριση της τρόικας, ενώ έκανε λόγο για μία συμμετρική ρήτρα για την επίτευξη των στόχων.
Παράλληλα σημείωσε ότι η επιμήκυνση που ζητάει η Ελλάδα δεν θα είανι τετραετής όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αλλά θα είναι διετής.

Η εξειδίκευση των μέτρων παραμένει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος έκανε λόγο για συμφωνία στους βασικούς άξονες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι πρέπει να ξεκινήσει πολιτική διαπραγμάτευση προκειμένου να διασφαλιστεί η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι και το 2016.

“Η επιμήκυνση είναι αυτή που τελικά μας επιτρέπει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη” είπε και επεσήμανε ότι η συνολική συμφωνία θα πρέπει να προβλέπει και την άμεση εκταμίευση της δόσης.
Σημείωσε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται με την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα. 

“Πρέπει να λένε στους πολίτες ότι δεν έχασαν τίποτα από τα δάνεια που τους δίνουν τόκους. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν τα λεφτά τους. 

Να συνεχιστεί η ανιστόρητη συζήτηση αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Είναι θανατηφόρα για την Ευρωζώνη η φράση θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”.

. Αυτό είναι το βαρύ πακέτο των νέων μέτρων


Φοροανατροπές και φουσκωμένο φορολογικό λογαριασμό στα 3 δισ. ευρώ, έναντι των 2 δισ. ευρώ που αναφέρονταν ώς τώρα, αλλά και επώδυνες περικοπές σε συντάξεις, περιλαμβανομένων αυτών του ΟΓΑ, περιέχει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενόψει της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. 

Συγκεκριμένα, το πακέτο, που μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία προκειμένου να υιοθετηθεί από την τρόικα και τη Βουλή και να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, προβλέπει τη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων με ενιαίο συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, σε μια προσπάθεια να μπει στο στόχαστρο η ομάδα φορολογουμένων που θεωρείται ότι κατ' εξοχήν φοροδιαφεύγει.

Παράλληλα, αλλάζει και η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, με τον ανώτατο συντελεστή να χαμηλώνει στο 35%.

Για την περικοπή των δαπανών, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του, το πακέτο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα προβλέπει, μεταξύ άλλων:


- Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
- Μείωση κατά 30 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ, χωρίς όμως να κοπούν τα δώρα. Ετσι, ουσιαστικά περιορίζονται οι απώλειες για τους συνταξιούχους περίπου στο μισό (420 ευρώ έναντι 720 ευρώ που είναι η 13η και 14η σύνταξη). Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα βασικό αίτημα της ΔΗΜΑΡ.
- Για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους, η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη αποτελούν παρελθόν.
- Κόβονται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων.

- Επιβάλλονται μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές. Η μείωση είναι 2% για τις συντάξεις 1.000-1.500 ευρώ, 5% για 1.500-2.000 ευρώ και 10% για πάνω από 2.000 ευρώ στο σύνολο της σύνταξης. Τα κλιμάκια αυτά ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξουν προς το χειρότερο.
- Επιβάλλονται μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.
- Το ΕΚΑΣ προβλέπεται να κοπεί για όσους είναι κάτω από 64 (και όχι 65) έτη.

- Αντίθετα, διασώζονται τα αναπηρικά επιδόματα, από τα οποία προβλεπόταν εξοικονόμηση 272 εκατ. ευρώ.
- Ανοιχτό είναι το θέμα της διαθεσιμότητας - απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει να μπουν σε τέτοιο καθεστώς 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι τα επόμενα 2 χρόνια.

Για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα φτάσουν τις 184.000 με τις φυσιολογικές συνταξιοδοτήσεις και επομένως θα ξεπεράσουν το όριο των 150.000 που θέλει η τρόικα. 

Εξάλλου, με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αυτός ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ.

Συνολικά, το πακέτο αποτελείται κατά 10,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων. Από τις δαπάνες, τα 6,7 δισ. ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τα 3,8 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές άλλου είδους από τα υπουργεία.

Η ενίσχυση του φορολογικού κομματιού οφείλεται, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, στην άρνηση των κομμάτων να δεχθούν άλλες επώδυνες περικοπές δαπανών, όπως οι απολύσεις.

.Κανένα όφελος από την επιμήκυνση

«Ο λαός πρέπει να απορρίψει μαζί με τα νέα μέτρα και τα νέα παραμύθια που του σερβίρουν ότι με επιμήκυνση, με ρήτρες αντικατάστασης ή με νέα διαπραγμάτευση μέσα στην Ε.Ε. θα έρθει κάτι καλό και για αυτόν» αναφέρει σε σχόλιό του για τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το ΚΚΕ.

«Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει πια στα κόμματα που του κρύβουν ότι τα άγρια μέτρα και τα μνημόνια όσο άδικα είναι, άλλο τόσο είναι ωφέλιμα και αναγκαία για την ελληνική πλουτοκρατία και την Ε.Ε.» καταλήγει το σχόλιο

.Η συμφωνία βάση για δυνατή διαπραγμάτευση


«Αυτή η συμφωνία μου δίνει βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας μετά την σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων. Ξεκαθάρισε ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.
Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από το γραφείο τού πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό και είχαν μια χειραψία στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου.
Όταν, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ρωτήθηκε τι του είπε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Καλή τύχη και κουράγιο».
Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».
Ανέφερε ότι η επιμήκυνση που επιθυμούμε είναι διετής δηλαδή μέχρι το 2016.

.Δωρεάν πολεμικό υλικό από ΗΠΑ


Πολεμικό υλικό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθενται να δώσουν δωρεάν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό συζητήθηκε , κατά την πρόσφατη  συνάντηση του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με την αμερικανίδα ομόλογό του Χ.Κλίντον, στην Ουάσιγκτον.

Ο κατάλογος των οπλικών συστημάτων που επιθυμούν οι αμερικανοί να παραδόσουν στην Ελλάδα περιέχει και τα εξής: 
 
400 άρματα  μάχης Μ1Α1 Abrans και εκατοντάδες οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
·  20 Μαχητικά αεροσκάφη  F-15E από τα αμερικανικά αποθέματα.
·  50 μεταφορικά ελικόπτερα UH-60A/L , προκειμένου να αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα  UH-1. 

Εφόσον ευοδωθεί αυτό το πρόγραμμα τότε, είναι πολύ πιθανόν η χώρα μας να προχωρήσει στην ακύρωση παραλαβής κάποιων από τα 20 ελικόπτερα τύπου  NH-90 , που έχουμε παραγγείλει, τα οποία είναι πανάκριβα και μάλλον... ελαττωματικά. 

.Εκδήλωση για τον Τουρισμό


Μουσική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού διοργάνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Το μουσικό έργο που επιλέχθηκε είναι το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι το οποίο, σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής κόρης, όπως τονίστηκε, έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο. 

Η μουσική εκτέλεση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των αρχαϊκών αγαλμάτων, συνδυάζοντας με τρόπο μοναδικό την ελληνικότητα και την παγκοσμιότητα της μουσικής του μεγάλου αυτού δημιουργού. 

Το μουσικό δρώμενο κινηματογραφήθηκε με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, ενώ μια ομάδα από πέντε διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ αποτύπωσαν διαφορετικές όψεις της βραδιάς.
Ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης κατάφερε να δώσει μια νέα εικόνα για τη ζωντανή πόλη της Αθήνας.
Στο μήνυμά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι είναι μεγάλη η σημασία της σημερινής συνάντησης, την περίοδο που τόσο η χώρα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη κλυδωνίζονται από μια πολύπλοκη κρίση. 
«Αλλάζουμε ριζικά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το μήνυμα μας», είπε η υπουργός. 
«Σήμερα», όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, «βρισκόμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου, μιας περιόδου δύσκολης, η οποία όμως μας βρίσκει αποφασισμένους να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Είναι στρατηγική μας επιλογή να αναπτύξουμε τον τομέα του τουρισμού στην χώρας».

.Για τις εξελίξεις στην οικονομία συζήτησαν Σαμαράς - Προβόπουλος


Συνάντηση μιας ώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το μεγαλύτερο μέρος της δόσης των 31,5 δισ. θα πάει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Ο πρωθυπουργός μετά τον κ. Προβόπουλο είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει και των συναντήσεων που θα έχει τόσο ο ίδιος όσο και το οικονομικό επιτελείο την Δευτέρα με την τρόικα, στον απόηχο και της σημερινής συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

.ΕΤΑΑ και ΤΑΥΠΕΚΩ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ


Δύο ακόμη ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οργανισμού.

   Πρόκειται για το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών, υγειονομικών, συμβολαιογράφων) και το ΤΑΥΠΕΚΩ (υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας), η μη ένταξη των οποίων έως σήμερα στον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε, 

σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, μια από τις «κόκκινες κάρτες» της τρόικας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος, δεν απέκλεισε την ένταξη στο μέλλον και άλλων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

.«Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;»


Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας «Ελ Χουέβες» δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε χθες την υπόθεση του σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: «Μα. . . ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;», μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντιισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής και τη δημοσίευση από τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Σαρλί Εμπντό» σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.

Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Το θέμα αυτό προκάλεσε επίσης μια δημόσια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου.

Το «Ελ Χουέβες» αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε ερώτημα για τα κίνητρα του τεύχους αυτού.

Ωστόσο σε σχόλιά της στον ιστότοπο «Χάφινγκτον Ποστ», η εκδότρια του περιοδικού, Μάιτε Κίλεθ, δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

.Να δοθούν από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» του από το 1989, ζητεί ο Ευ. Μεϊμαράκης


Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα. 

Εξάλλου, κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας «Real News», Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.

.Κινηματογράφος, η πιο φθηνή διασκέδαση


Θερινοί - χειμερινοί κινηματογράφοι, σημειώσατε Χ. Μπορεί ο Σεπτέμβριος να τελειώνει αλλά, καθώς οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ακόμη, οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης συνεχίζουν να πηγαίνουν στους θερινούς κινηματογράφους για να απολαύσουν την ταινία της προτίμησής τους κάτω από τον έναστρο ουρανό, με τη συντροφιά του φεγγαριού ή του μεθυστικού αρώματος ενός γιασεμιού.

Αυτό συμβαίνει κυρίως στην Αθήνα και όχι στις μικρότερες πόλεις, όπου οι θερινές αίθουσες κλείνουν η μία μετά την άλλη ήδη από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι παραθεριστές επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ.

«Οσο έχουμε ζέστη θα έχουμε και κόσμο στον κινηματογράφο μας», λέει στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου «Αθηναία». Τις ημέρες που έβρεξε στην Αθήνα, «όπως ήταν αναμενόμενο δεν κόψαμε εισιτήριο», όμως αμέσως μετά οι κινηματογραφόφιλοι εμφανίστηκαν, προσθέτει.

.Μόντι: Η χώρα δεν θα μετατραπεί σε εστία κρίσης στην ευρωζώνη


«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Ιταλία δεν πρόκειται να δημιουργήσει εστία κρίσης μέσα στο Ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Θεωρώ πως βοήθησε το ότι δεν είμαστε πολιτικοί, το ότι δεν χρειάστηκε να πολεμήσουμε για να εξασφαλίσουμε την λαϊκή συναίνεση, αλλά ότι προσπαθήσαμε, απλώς, να έχουμε την υποστήριξη των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του κοινοβουλίου», 

τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «το πιο διασκεδαστικό  πράγμα, αλλά κι ενθαρρυντικό κατά βάθος, όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την χώρα, 
είναι ότι οι Ιταλοί υπέστησαν πιθανώς την πιο σκληρή και έντονη ?θεραπεία? που επιβλήθηκε ποτέ, αλλά δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση».

Ο Μάριο Μόντι πρόσθεσε παράλληλα ότι «όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, θα παραιτηθεί μαζί με όλους τους υπουργούς του, πιθανότατα τον ερχόμενο Απρίλιο».

.Ο Ραχόι ζητά νέες θυσίες από τους Ισπανούς


Μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων για το 2013 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, θα θεσπίσει περαιτέρω περικοπές καθώς οι προσπάθειές του να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα της ευρωζώνης έχουν υπονομευθεί εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών εσόδων.

"Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, αυτό κάνουμε" δήλωσε χθες ο Ραχόι. "Ξέρουμε επίσης ότι αυτό απαιτεί μεγάλες θυσίες από ολόκληρη την ισπανική κοινωνία", συνέχισε.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κοντά στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι μεταρρυθμίσεις που πρόκειται προτείνει η ισπανική κυβέρνηση είναι πιθανό να περιλαμβάνουν μια νέα επιτροπή εποπτείας που θα έχει προταθεί από τις Βρυξέλλες, 

περιορισμούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση, νέους φόρους για τις εκπομπές ρύπων και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και εξάλειψη ορισμένων φορολογικών απαλλαγών.
 Το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχιστεί και το 2013, δήλωσαν πηγές των συνδικαλιστικών φορέων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.