.ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ...

Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και δραματική αύξηση των εισφορών προκειμένου να μην περικοπούν οι συντάξεις προβλέπουν ... οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες βρίσκονται υπό εξέταση στις Βρυξέλλες. 

Οι προτάσεις που οδηγούν εμμέσως σε μικρές μειώσεις των καθαρών αποδοχών σε μισθούς και συντάξεις ( εναλλακτικός τρόπος μείωσης κύριων και επικουρικών) προσβλέπουν σε περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 0,37% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,05% για το 2016. 

Για την κατάργηση της συνταξιοδότησης πριν από τα 62 είναι βέβαιο ότι κλείδωσε η εφαρμογή του μέτρου να αρχίσει... περισσότερα »

.Οι FT προειδοποιούν: Η επώδυνη αλήθεια για την Αθήνα και τους πιστωτές της

Αρθρο-φωτιά για το μέλλον της Ελλάδας, φιλοξενούν οι Financial Times προεξοφλώντας ότι ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση της συμφωνίας Αθήνας-πιστωτών αυτή την εβδομάδα, το ελληνικό πρόβλημα θα εξακολουθήσει να «ταλαιπωρεί» τους πιστωτές. Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ελλάδα δεν πρόκειται να σταθεί στα πόδια της λόγω του βάθους των οικονομικών της προβλημάτων. 

Αποκαλύπτεται δε ότι η Κομισιόν, προετοιμάζεται ήδη ένα πακέτο πολλών ακόμη δισ. Ευρώ που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί, όταν αποχωρήσει το ΔΝΤ. *Διαβάστε το άρθρο που υπογράφουν οι Shawn Donnan και Peter Spiegel:* «Ό, τι και αν προκύ... περισσότερα »

.Ποτάμι: Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης

Θετικό είναι σύμφωνα με το Ποτάμι το γεγονός ότι βρίσκεται κοινός τόπος με τους εταίρους, αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιό του για την πορεία των διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ωστόσο προσθέτει πως «δυστυχώς ... οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων».

«Η συνταγή θυμίζει εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι ο λαός «πληρώνει τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα», ο οποίος -όπως λέει- «δείχνει να αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε στην καταστροφή».

.Σαρλ Μισέλ: Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι

Η χρησιμότητα της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης είναι να δοθεί μια «ισχυρή ώθηση» έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν από το τέλος της εβδομάδας δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ.
Όπως ανέφερε είναι οι υπουργοί Οικονομικών και οι θεσμοί, οι αρμόδιοι να εξετάσουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις έτσι ώστε να πιστοποιήσουν ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι αξιόπιστη, βιώσιμη και ρεαλιστική.

«Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως ευελπιστεί ότι τα σημερινά θετικά σημάδια θα μεταφραστούν τις επόμενες μέρες σε πράξεις και λύσεις.

.«Μένουμε Ευρώπη» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποιεί στο Σύνταγμα πλήθος πολιτών. 

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν επεισόδια μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Νεαροί οπλισμένοι με ρόπαλα και φωτοβολίδες μπήκαν στον χώρο της συγκέντρωσης και ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου.

.Eurogroup: Θετικό βήμα οι νέες ελληνικές προτάσεις

Το Eurogroup χαιρετίζει "το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές σήμερα το πρωί", τονίζοντας ότι "είναι ένα θετικό βήμα στη διαδικασία", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωομάδας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Επισημαίνεται επίσης ότι το Eurogroup ζήτησε από τα θεσμικά όργανα ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίσουν να αναλύουν τη νέα ελληνική πρόταση 
και μαζί με τις ελληνικές αρχές, αφού συμφωνήσουν σε μια λίστα των "προηγούμενων δράσεων", να καταλήξουν σε τελική συμφωνία σε αυτή την εβδομάδα.

Η Ευρωομάδα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια επόμενη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.Φρ. Ολάντ: Ικανοποίηση για τις νέες ελληνικές προτάσεις

Την ικανοποίησή του για τις "νέες προτάσεις" που υπέβαλε η ελληνική πλευρά εξέφρασε σήμερα, προσερχόμενος στον χώρο που συνεδριάζει η σύνοδος κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας πως αν και δεν θα ληφθούν σήμερα "επίσημες αποφάσεις", ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε αυτές να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατό.
 Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να υπάρξει η συνολική λύση είπε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας εκ παραλλήλου ότι υπάρχουν τόσο οι προϋποθέσεις, όσο και το πνεύμα υπευθυνότητας που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.