.Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Εργοτέλη

Ένα εύκολο βράδυ πέρασε απόψε ο Ολυμπιακός στην Κρήτη, καθώς συνέτριψε 4-1 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 30ής αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Βαλντές (3', 9', 13') και Κάμπελ (32', πέναλτι), ενώ ο Εργοτέλης μείωσε με τον Ιμπραΐμ στο 55'.

Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ
 Γιάννινα: 2-1
Ξάνθη-Πανιώνιος: 2-0Καλλονή-ΟΦΗ: 1-0Ατρόμητος-Πλατανιάς: 3-0Λεβαδειακός-Βέροια: 2-0.

.Φ. Κουβέλης: Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να με βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να με βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», δηλώνει «μάχιμος πολιτικός» και απορρίπτει τα σενάρια μετακόμισης στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδέχεται ότι το όνομά του, ακούγεται για την Προεδρία και, όπως σημειώνει, «δεν ακούγεται εντελώς καλοπροαίρετα, διότι ορισμένοι θα ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτός πολιτικού παιχνιδιού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις εκτιμά ότι «καταγράφουν τη μεγάλη ρευστότητα του κομματικού συστήματος και την απόσπαση ευρύτατων μερίδων του εκλογικού σώματος από τον κύκλο επιρροής των πολιτικών δυνάμεων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά που φαίνεται να αποκτούν τα κόμματα του νέου διπολισμού, δηλαδή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ορισμένες έρευνες κοινής γνώμης μετά βίας ξεπερνούν αθροιστικά το 30%, ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται από 26-27 έως και 43%» 

και σημειώνει: στη ΔΗΜΑΡ μελετούμε με προσοχή την εικόνα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις τόσο για εμάς όσο και για τα άλλα κόμματα (...) Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο κόμμα σε δημοφιλία ή το ότι κατατάσσεται επίσης δεύτερη όταν οι πολίτες, αποφασισμένοι και αναποφάσιστοι, ερωτώνται ποιος ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση, μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι άλλη θα είναι η τελική εκλογική εικόνα».

.Διαδήλωση στο Κίεβο, την επομένη της κατάληψης άλλης μιας βάσης από τους Ρώσους στην Κριμαία

Μια διαδήλωση υπέρ της ενότητας της Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μαϊντάν του Κιέβου, την πλατεία που έγινε το κέντρο της αμφισβήτησης εναντίον του καθαιρεθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ οι φιλορωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία. 

Τη διαδήλωση αυτή, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της ουκρανικής κυβέρνησης. 

Χθες στρατιώτες επίλεκτων ρωσικών μονάδων, πυροβολώντας στον αέρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, κατέλαβαν μια ουκρανική βάση στην Κριμαία, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Μόσχας έναντι των κυρώσεων και των διπλωματικών προσπαθειών της Δύσης. 

Αυτή η επίδειξη ισχύος ήταν η πιο θεαματική από την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία πριν από τρεις εβδομάδες και την ένωση, την Τρίτη, της ουκρανικής χερσονήσου με τη Ρωσία. 

.Άκαρπες οι έρευνες

Άκαρπες απέβησαν και την Κυριακή, παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση, οι έρευνες στον Ινδικό ωκεανό για τον εντοπισμό του Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πλωτά και εναέρια μέσα χτένισαν τη θαλάσσια περιοχή με ειδικά συστήματα τηλεμετρίας για τον εντοπισμό αντικειμένων που ίσως να συνδέονται με το αεροπλάνο και μεταδόθηκαν και από γαλλικό δορυφόρο.
Μυστήριο γύρω από το τηλεφώνημα διάρκειας δύο λεπτών που φέρεται να δέχθηκε πριν από την απογείωση ο πιλότος του αγνοούμενου αεροσκάφους από μία γυναίκα η οποία χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο υπό πλαστή ταυτότητα.

.Μέσα στην εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο

Στα μέσα της εβδομάδας η κατάθεση στη βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα. Αγκάθι παραμένουν στα διαρθρωτικά μέτρα οι ρυθμίσεις για το γάλα, μετά και τις αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης. 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, υπεραμύνεται των ρυθμίσεων και τονίζει ότι η θεσμοθέτηση του "γάλακτος ημέρας" δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, ενώ η θεσμοθέτηση του Ελληνικού σήματος, εξασφαλίζει την προέλευση για τους καταναλωτές.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.