.Δελτίο τύπου για το Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι

Αναβαθμισμένο ποιοτικά θα είναι εφέτος το «Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι», που διοργανώνεται από το Δήμο Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, το Σύλλογο ΚρητώνΖωγράφου «Ο Καζαντζάκης», την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, το χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού και τη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών.

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, ένα γιορτινό πολυθέαμα, διανθισμένο από τις αποκριάτικες παραδόσεις και τα έθιμα του λαού μας, θα «απλωθεί» σε πέντε πλατείες της πόλης ( Πλ. Ελευθερίας, Πλ. Μάχης της Κρήτης, Πλ. Τερζάκη, Πλ. Δημοκρατίας του Περού, πεζόδρομος – πρασιά Γ. Παπανδρέου όπισθεν ΙΚΑ Ζωγράφου).

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην πλ. Αλεξανδρή (Γαρδένια) με καντάδες από το Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών και μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Παναγιώτη Λάλεζα στο τραγούδι και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο στο κλαρίνο.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα, στο Πάρκο Γουδή, με νηστίσιμα, λαγάνα κρασί και τη λαϊκή ορχήστρα του Βαγγέλη Κορακάκη.

.Bloomberg: Αυτές είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις Τσίπρα-Μέρκελ για την τελική συμφωνία

Τους όρους του συμβιβασμού Ελλάδας και Γερμανίας στην τελική συμφωνία-γέφυρα περιγράφουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Βερολίνου, που μίλησαν στο Bloomberg, η Γερμανία «δεν θα επιμείνει να συνεχιστούν όλα τα στοιχεία του του υπάρχοντος ελληνικού προγράμματος, εφόσον το πρόγραμμα συνεχιστεί». 

Υποστηρίζουν επίσης ότι η Γερμανία θα μπορούσε να είναι ανοικτή για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται. Πληροφορίες της Die Welt αναφέρουν ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί από το 3% στο 1,5%,... περισσότερα »

.Ε. Νοβότνι: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να λάβουν ρευστότητα ακόμη και χωρίς συμφωνία

 Ακόμη και ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα στήριξης με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν θα έκλεινε την πόρτα στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ αυτές θα επανέλθουν στον ομαλό δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εάν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η συνηθισμένη μέθοδος άντλησης ρευστότητας ανεστάλη για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα, όταν η ΕΚΤ έπαψε να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, μεταφέροντας το βάρος της αναχρηματοδότησής τους μέσω του μηχανισμού έκτακτης χορήγησης ρευστότητας (ELA) στην Τράπεζα της Ελλάδας.

.Zαν Κλοντ Γιούνκερ: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό»

«Είμαι ανήσυχος» δήλωσε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ανησυχία του, για τις συνομιλίες με την Ελλάδα.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

.Συμφώνησαν για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνει από το Μινσκ την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και συνολική πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας από τις 15 Φεβρουαρίου και για την απόσυρση των βαρέων όπλων ανακοίνωσε από το Μινσκ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία επί των ουσιωδών θεμάτων» ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

.«Η φράση "παράταση του μνημονίου" ματαίωσε το κοινό ανακοινωθέν»

Η φράση «παράταση του μνημονίου» ήταν αυτή που οδήγησε στην ματαίωσε του κοινού ανακοινωθέντος μετά την λήξη του χθεσινού Eurogroup, καθώς η ελληνική πλευρά δεν δέχτηκε μια τέτοια διατύπωση, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1.

 Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις που δείχνουν ότι υπάρχει μια εμμονή σε μια παλιά πολιτική». Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη με τους εταίρους και δήλωσε ότι ελπίζει στ... περισσότερα »

.Συμβιβασμό Ελλάδας και Γερμανίας βλέπει το Bloomerg

Για αμοιβαίες υποχωρήσεις κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων


Ελλάδα και Γερμανία φέρονται να κινούνται προς συμβιβασμό στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ όπως φαίνεται το Βερολίνο δεν θα επιμείνει στη συνέχιση όλων όσων προβλέπει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, όπως μεταδίδει το Bloomerg, επικαλούμενο δύο γερμανούς αξιωματούχους.

Όπως φέρεται να δήλωσαν οι αξιωματούχοι, η Γερμανία θα είναι πρόθυμη να συνομιλήσει για το μέγεθος των επιπλέον οικονομικών απαιτήσεων της Ελλάδας και για τους όρους των αποκρατικοποιήσεων. 

Από τη μεριά της η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα, εφόσον είναι μικρότερα του τρέχοντος 4% επί του ΑΕΠ, σύμφωνα με έλληνες αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomerg. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται επίσης έτοιμη να συμβιβαστεί σε αποκρατικοποιήσεις.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.