.Αρβανιτόπουλος: Κουλούρι και τυρί σε όλους τους μαθητές από το τέλος του μήνα


Στο θέμα του υποσιτισμού των παιδιών που παρατηρείται στα σχολεία της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξαγγέλλοντας ένα νέο μέτρο στήριξης που θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του μήνα: Θα δίνεται σε όλα τα παιδιά κουλούρι και τυρί.

Μιλώντας στον Bήμα fm ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως μέχει παρατηρηθεί το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία». Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως το θεμά αυτό το αντιμετωπίζουν με δύο τρόπους: «Το ένα είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία. 

Το άλλο είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίσαμε 20-25 εκατ. από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε ένα επιπλέον μέτρο στήριξης. Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία».

.Οσοι επιστρέψουν τα λεφτά που έκλεψαν από το κράτος θα γλιτώσουν τα ισόβια


Τα Ταμεία του κράτους είναι άδεια και πλέον στην κυβέρνηση αναζητούν απεγνωσμένα πηγές εσόδων. Ετσι αποφάσισαν να χαρίσουν τα ισόβια και τις αυστηρές ποινές κάθειρξης για όσους έκλεψαν το Δημόσιο, αρκεί να επιστρέψουν πρώτα τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, όσοι κατηγορούνται ή δικάζονται ως καταχραστές σε βάρος του Δημοσίου θα απολαμβάνουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, που θα φθάνει ως την ατιμωρησία, σε περίπτωση που επιστρέψουν στο Δημόσιο το σύνολο του ποσού που καταχράστηκαν.

Βέβαια, όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες υπεξαίρεσης, απάτης ή απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Ποιες δυνατότητες θα δίνει στους καταχραστές το Δημόσιο
Θα πέφτουν στα μαλακά οι καταχραστές που θα επιλέγουν να ρευστοποιούν άμεσα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τραπεζικές τους αποταμιεύσεις που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας και να δίνουν τα χρήματα στο Δημόσιο. 

Η κίνηση αυτή, η συναίνεση στη ρευστοποίηση, δεν θα είναι δωρεάν, αφού ο κατηγορούμενος θα τη ρευστοποιεί με μία ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή από το αρμόδιο δικαστήριο.

Τέλος, με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και των φυλακών, παύει η ποινική δίωξη και παραγράφονται όλα τα αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι ένα έτος και αφορούν τη διάπραξη κυρίως πλημμελημάτων χαμηλής ποινικής αξιολόγησης.
Μετατρέπουν στρατόπεδο σε φυλακή για οικονομικά εγκλήματα

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά παλαιό στρατόπεδο, προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

.Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου


Ακόμα ένα φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αυτή τη φορά μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέταζε τον κ. Παπασταύρου, υπονόησε ότι υπάρχει συγγενής του κ. Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ.

Τα αίματα άναψαν για ακόμη μία φορά, με τον κ. Γεωργιάδη να υπενθυμίζει στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι όταν ο κ. Βαξεβάνης υπονόησε κάτι παρόμοιο, τον έστειλε στην Δικαιοσύνη.

«Σε μένα θα είστε πιο μαζεμένη κυρία μου», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Πηγαίνετε σε καμία εκπομπή να τα πείτε αυτά, με τον τηλεοπτικό χρόνο που αγοράζετε», αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

.Αντισυνταγματική η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕ


Αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει την δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΣτΕ 1032/2013) το μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και οιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων ελεγχομένου προσώπου συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρει πως δεδομένου ότι καθ' όσον χρόνο διαρκεί η δέσμευση, το ελεγχόμενο πρόσωπο στερείται της δυνατότητας χρήσεως και διαθέσεως περιουσιακών του στοιχείων, και δη ρευστού χρήματος και κινητών αξιών φυλασσομένων σε πιστωτικά ιδρύματα, το μέτρο αυτό συνεπάγεται σοβαρό περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων και της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας του, αγαθών, δηλαδή, η προστασία των οποίων κατοχυρώνεται με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις των άρθρων 17 παρ.1 και 5 παρ.1 του Συντάγματος.

Και ναι μεν, το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα, στην διασφάλιση της διατηρήσεως των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του Δημοσίου κατ' αυτού, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εκ μέρους του τέλεση της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, 

καθώς επίσης και στην διασφάλιση της διατηρήσεως στοιχείων, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου κατά την διερεύνηση της τελέσεως της παραβάσεως, αλλά «ο σκοπός και μόνον του μέτρου αυτού δεν εξαρκεί για να νομιμοποιήσει από συνταγματικής απόψεως την επίμαχη ρύθμιση του νόμου, εφ' όσον μάλιστα δεν έτυχε περαιτέρω εξειδικεύσεως με το ως άνω π.δ. 85/2005».

«Απαιτείται επί πλέον, εν όψει της επεμβάσεως σε συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα του ελεγχομένου προσώπου, αφ' ενός μεν οι προϋποθέσεις επιβολής του επιμάχου μέτρου να διαγράφονται στο νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό, σύμφωνα με τις επιταγές της αρχής του κράτους δικαίου, αφ' ετέρου δε η σχετική ρύθμιση να κινείται εντός των ορίων που τάσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας», σημειώνει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

.Τσίπρας: Στόχος μας να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και το ευρώ στην Ελλάδα ???


Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση άσκησε στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι: «Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση και τη δύναμη των λαών. Μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους μιντιακούς παπαγάλους ότι εμείς σε κάτι διαφέρουμε. 

Είναι ότι δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την πορεία του λαού προς την καταστροφή. Δεν πρόκειται να πούμε ναι στην καταστροφή της οικονομίας, στην καταστροφή χιλιάδων παιδιών στην πείνα.

Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” στις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές στην Ευρώπη. Ας το αντιληφθούν μια και καλή όλοι. Το δικό μας “όχι” παράθυρο στην ελπίδα και τη δημιουργία».

Ξεκαθάρισε ότι «Αυτή είναι η θέση μας, όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του στην κυβερνητική κοινοπραξία του “ναι” σε όλα».

Ανέφερε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης ετοιμάζονται να υποδεχτούν την τρόικα του θράσους και των απαιτήσεων. «Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί με μία ανθοδέσμη του "ναι" σε όλα», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας «Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα. Θέλουν να αρπάξουν ό,τι μπορούν».

Σημείωσε με νόημα ότι: «Το ερώτημα είναι ποιους έχει απέναντι αυτή η άγρια συμμορία με τα λευκά κολάρα. Απέναντί της έχει τον κ. Σαμαρά που έχει αναδειχθεί στον κορυφαίο εκπρόσωπο του ναι. Έχει απέναντί της τον κ. Βενιζέλο που από την πρώτη στιγμή είπε ναι σε όλα. Φλέγεται μόνο για να γίνει ξανά υπουργός. Έχει απέναντί της τον κ. Κουβέλη».

Και πρόσθεσε: «Ρίξτε μια ματιά στο ποιους έχουν απέναντι οι δανειστές και τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικό για τη χώρα είναι να διαπραγματεύονται για το μέλλον των Ελλήνων και πόσο γελοίο είναι», χαρακτηρίζοντας ότι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση».

Είπε ακόμη ότι: «Στόχος μας να σώσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και όχι το ευρώ στην Ελλάδα».

.ΠΑΣΟΚ: Κοινοτοπίες, λεονταρισμοί και αντιφάσεις του Αλ. Τσίπρα


Σκληρή κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας «έδωσε μία ακόμη συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις για να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα».

 Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ προσδιορίζει ως «στρατηγικά ατοπήματα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τις «εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο» και την «απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.