.«Η πολιτική της Μέρκελ παράγει ακροδεξιά εκτρώματα»


Στα χαρτιά είναι ελεύθεροι και ωραίοι. Στην πραγματικότητα όμως οι Ευρωπαίοι του νότου στενάζουν από τον ζυγό της γερμανικής λιτότητας, η οποία δεν «ξεχαρβαλώνει» απλώς τις οικονομίες τους, αλλά όπως δείχνουν οι φασιστικές εκτροπές της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και την Κύπρο, απειλούν ακι τη δημοκρατικής τους ομαλότητα. 

Ο γνωστός γερμανός διανοητής Ούρλιχ Μπεκ, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, περιγράφει στο «Βήμα της Κυριακής», τις συνέπειες της γερμανικής πολιτικής. 

Όπως λεει: «Η γερμανική Ευρώπη αντιβαίνει θεμελιακά στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης που είχαν οι ιδρυτές της και την ιδέα της ισότητας άνισων χωρών. Και αυτό επειδή η Άνγκελα Μέρκελ επιβάλλει τις γερμανικές νόρμες της πολιτικής της λιτότητας, αλλά μιας ενωμένης Ευρώπης στη βάση μιας αυταρχικής εξουσίας». 

Σε ερώτηση σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, ο γερμανός καθηγητής δεν διστάζει να πει: «Η πολιτική της λιτότητας δεν συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης των υπερχρεωμένων χωρών, αλλά αντίθετα επιταχύνει την κατάρρευση της οικονομίας τους και παράγει ακροδεξιά εκτρώματα που θα μπορούσαν να διαδοθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Αυτό ίσως οδηγήσει στις ερχόμενες ευρωεκλογές σε ένα παράδοξο αποτέλεσμα: στη μεγάλη αύξηση της επιρροής των αντιευρωπαίων μέσα στο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο».

.Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει το πάγωμα του deal


Με τη διαβεβαίωση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχωρά κανονικά, η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει με ανακοίνωση της το πάγωμα του deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος «η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. 

Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. 

Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού 

.Με την τρόικα συναντάται την Τρίτη ο Ευ. Βενιζέλος


Πρωτεύουσας σημασίας θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ολοκλήρωση, το ταχύτερο δυνατό, των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους και αυτό φαίνεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων στις επαφές που είχε το σαββατοκύριακο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. 

Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με την τρόικα, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, συνάντηση την οποία ζήτησε ήδη ο κ. Βενιζέλος και η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.