.Γερμανία προς Ιταλία: Φτιάξτε κυβέρνηση δεν είστε Ελλάδα


Ο κίνδυνος
ακυβερνησίας της Ιταλία  προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες, στην Γερμανίααλλα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες καλούν τις πολιτικές δυνάμεις στην Ιταλία να καταλήξουν γρήγορα σε σχηματισμό κυβέρνησης. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε ευχήθηκε η Ιταλία να αποκτήσει «σύντομα" μία «σταθερή» κυβέρνηση για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων «προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης».

«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Δεν είστε Ελλάδα, η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία» λέει με ωμό ρεαλισμό σε ιταλική εφημερίδα ο αρμόδιος του γερμανικού κυβερνώνοντας κόμματος για την εξωτερική πολιτική Φίλιπ Μίσφελντερ.

«Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8 και μέρος κλειδί της νομισματικής ένωσης, και η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για νέες εκλογές σε εσάς» είπε ο Μίσφλεντερ στην Repubblica. Ένα τέτοιο «σενάριο ελληνικού τύπου θα ήταν παράθυρο υπέρμετρης αβεβαιότητας», είπε ο Μίσφλεντερ.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση ήρθε από τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (Φιλελεύθεροι): «Θα μπορούσαμε να είχα φανταστεί καλύτερο αποτέλεσμα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στην Ιταλία» είπε την Τρίτη στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Όλα τα κόμματα στην Ιταλία καλούνται τώρα να συνεισφέρουν στην σταθερότητα της χώρας» είπε ο Ρέσλερ, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει εναλλακτική στις πολιτικές δημοσιονομκής εξυγίανσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

Φόβους για το ιταλικό αδιέξοδο εκφράζει η Μαδρίτη

Η Μαδρίτη φοβάται τις επιπτώσεις τις ιταλικής αναταραχής στις αγορές και στα δικά της ομόλογα μετά το αδιέξοδο που έβγαλαν οι ιταλικές κάλπες -και ενώ ήδη τα ισπανικά spread ήδη ανέβηκαν στις 412 μονάδες βάσης. 

«Υπάρχει ένα αίσθημα έντονης ανησυχίας» 
είπε το μεσημέρι της Τρίτης ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μανουέλ Γκαρσία-Μαγκάγιο σχετικά με την αντίδραση των αγορών.

«Πρόκειται για ένα άλμα στο πουθενά που δεν είναι θετικό για την Ιταλία ή για την Ευρώπη» 
είπε ο υπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters. Η Μαδρίτη, ανέφερε, παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

.'' ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ''...


Το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα...
στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.
Ειδικότερα, προκύπτει ότι στην Ελλάδα, ανά ηλικιακή ομάδα, το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (27% στην ΕΕ), ενώ στους πολίτες 18- 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην ΕΕ).
Παράλληλα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων.
Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

.Παπαδημούλης: Θαύμασα χθες τους σαμαρικούς που αποθέωναν τον Μητσοτάκη, ενώ αυτοί τον έριξαν


Το δικό του καυστικό σχόλιο για την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των στελεχών του «σαμαρικού μπλοκ», οι οποίοι παρευρέθησαν χθες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κάνοντας λόγο για «όσκαρ κυνισμού».

Εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών που πρόσκεινται σε αυτόν στράφηκε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος σχολίασε στο twitter τη χθεσινή εμφάνισή τους στην παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ,

 δηλώνοντας: «Θαύμασα χθες τους σαμαρικούς να αποθεώνουν όρθιοι τον Μητσοτάκη για όσα θα έκανε αν δεν τον έριχνε... ο Σαμαράς!».

.«Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί»


Σάλος επικρατεί από χθες μετά το tweet του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να υπηρετούν Έλληνες. Πριν από λίγο, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφεται ενάντια στη θέση του κ. Κωσταράκου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική.

Και είναι πράγματι κατάφωρα αντισυνταγματική γιατί η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ελληνική ιθαγένεια από πατέρα ή μητέρα, όπως έχει διαμορφωθεί η σχετική διάταξη. Για όλα όμως τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή.

Ακόμα και στις ΗΠΑ, κατ’ εξοχήν χώρα πολιτογραφήσεων, αντίστοιχος περιορισμός υπάρχει μόνο για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή.

Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter».

Τώρα, η Χρυσή Αυγή, με επίσημη ανακοίνωσή της, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί σε αλβανούς, ασιάτες και αφρικανούς».

Ακολουθεί η ανακοίνωση: «Η απαγόρευση εισαγωγής αλλοδαπών στις Στρατιωτικές Σχολές είναι μία μεγάλη Νίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί δικαίωση πολυετών αγώνων. 

Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί σε αλβανούς, ασιάτες και αφρικανούς και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν θα γίνουν υποχείρια ξένων πρακτόρων, επειδή έτσι θέλησε μία ξεφτιλισμένη, ανθελληνική ηγεσία. Τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη τεθεί στο περιθώριο της πολιτικής και της κοινωνίας».

.Αλ. Τσίπρας: Να μην κοροϊδεύουμε τον λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν


«Μας ρωτάτε διαρκώς τι αντιπροτείνουμε: Εμείς αντιπροτείνουμε ένα πράγμα: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αντί να κοροϊδεύουμε τον λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν».

Στην ομιλία του στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να επιτεθεί κατά της κυβερνητικής απολογητικής, περί εστίασης στην ανάπτυξη και εχθρότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις επενδύσεις. Η επίθεσή του μάλιστα, υπήρξε και προσωπική, κατά του Αντώνη Σαμαρά:

«Πήγατε εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ, αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή το Ηράκλειο για να συναντήσετε τους αγρότες να κουβεντιάσετε τα αιτήματά τους (?) Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο για τη σταύρωση του λαού μας, γιατί εσείς είστε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του Γολγοθά του. 

Μην παριστάνετε τον άνθρωπο που προσωποποιεί τη σταθερότητα, γιατί εκπροσωπείτε την αστάθεια. Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σας πρόσωπο; 

Αυτό της καταδίκης του Μνημονίου, ή το «ουδείς αναμάρτητος» και η αποδοχή της υλοποίησης του Μνημονίου; Τα Ζάππεια και οι «κωδικοί» σας, ή οι πολιτικές που ακολούθησαν χωρίς να μας εξηγήσετε πού πήγαν οι κωδικοί σας;» 

Στο ίδιο πνεύμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει: 

Αυτές, σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνουν «φθηνό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της τιμής του πετρελαίου τουλάχιστον στην τιμή στην οποία αγοράζει πετρέλαιο ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αγρότης που ανταγωνίζεται τον Έλληνα», 
«μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή να τους βάλει φυλακή για τα χρέη» και μια δημόσια Αγροτική Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο.

 Υπενθύμισε δε, πως αντίστοιχες ήσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, «τις οποίες έχετε κάνει κουρελόχαρτο, γιατί πραγματικό σας πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο».

."Δυσλειτουργούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής"


Την αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κατέδειξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος χαρακτήρισε «πενιχρά» και «αποκαρδιωτικά» τα αποτελέσματα και ζήτησε «θεαματικές αλλαγές» ώστε να λειτουργήσει το σύστημα. 

Ο κ. Νικολούδης -παραδίδοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις Εκθέσεις Πεπραγμένων του έτους 2012 των Μονάδων Α΄ και Γ΄ της Αρχής- δήλωσε πολλές φορές την απογοήτευσή του για τον τρόπο που λειτουργούν οι μηχανισμοί, είπε μάλιστα πως «είμαι κάποιος που τα είδε από μέσα τα πράγματα και έπεσα από τα σύννεφα». 

.Στην Εισαγγελία ο πιλότος του ελικοπτέρου στην απόπειρα απόδρασης Π. Βλαστού


Εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων προκειμένου να καταθέσει ο πιλότος του ελικοπτέρου, με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο βαρυποινίτης κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός, το απόγευμα της Κυριακής.

Εξάλλου, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, προκειμένου να εξεταστούν από εισαγγελέα και ανακριτή. Πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι, σε περίπτωση που ο μηχανικός του ελικοπτέρου δεν λάβει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου νοσηλεύεται, τότε εισαγγελέας και ανακριτής θα μεταβούν εκεί προκειμένου να τον εξετάσουν.

.Εισαγγελική έρευνα για αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα


Εντολή για εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν οι διαστάσεις, στην Ελλάδα, του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου που έχει ξεσπάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

Η εισαγγελέας, μετά από αναφορά του ΕΦΕΤ, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο, έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσει ελέγχους, ώστε να εντοπιστεί αν και σε ποιες ποσότητες έχουν εισαχθεί στη χώρα μας τρόφιμα με προσμίξεις αλογίσιου κρέατος, συμπεριλαμβανομένων και συσκευασιών κιμά που εμφανιζόταν ως προερχόμενος από μοσχαρίσιο κρέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΕΤ, στην αναφορά του προς την Εισαγγελία, επισημαίνει στοιχεία για συγκεκριμένες εισαγωγικές εταιρίες, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι εισήγαγαν ύποπτης ταυτότητας κρέας.

Καταγγελίες στον Τύπο, ελληνικό και ξένο, που είναι σε γνώση της Εισαγγελίας, θεωρούν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα υπήρξε σταθμός στη διανομή κρέατος αλόγων, χωρίς ακόμη να προσδιορίζεται η συνολική ποσότητα που καταναλώθηκε.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπήρξε κατάσχεση, σε ψυκτική αποθήκη εισαγωγικής εταιρίας στην Αθήνα, ποσότητας «ύποπτων» προϊόντων, ενώ δείγματα απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του κράτους, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει παρουσία DNA ιπποειδών.

Από τα πρώτα επίσημα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, θα κριθούν και οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε ποινικό επίπεδο.

.Ο Μαραντόνα στη Ρώμη για να ρυθμίσει οφειλές στην εφορία


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφθασε τη Δευτέρα στην Ιταλία από το Ντουμπάι για να έχει συζητήσεις με τις αρχές της χώρας σχετικά με τη διαμάχη την οποία έχει με την εφορία για ποσά που οφείλει από την εποχή που αγωνιζόταν στη Νάπολι.
«Είναι εδώ, όπως υποσχέθηκε, επειδή αγαπά την Ιταλία και θέλει να διαβεβαιώσει τη δημόσια κοινή γνώμη, ότι ποτέ δεν υπήρξε φοροφυγάς», δήλωσε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ο νομικός σύμβουλος του Αργεντινού παλιού σταρ των γηπέδων, Ατζελο Πιζάνι.

Ο ίδιος είχε δηλώσει μέσα στο μήνα, ότι ο πελάτης του είχε καταλήξει σε συμφωνία με τις ιταλικές φορολογικές αρχές και πλέον είναι ελεύθερος να επισκεφθεί τη χώρα. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Μαραντόνα είχε εκδηλώσει σε μήνυμά του μέσω βίντεο την επιθυμία να συναντηθεί με τον Ιταλό Πρόεδρο, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ώστε να του εξηγήσει την αθωότητά του στην υπόθεση.

Πάντως, αυτό που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι τα διάφορα δικαστήρια στα οποία εκδικάστηκε η υπόθεση, μεταξύ τους και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, 
έχουν καταλογίσει χρέος 40 εκ ευρώ στο Μαραντόνα, ενώ όλες οι προσφυγές του έχουν απορριφθεί. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σε παλαιότερη επίσκεψή του Μαραντόνα στην Ιταλία οι αρχές του είχαν κατάσχει δύο πανάκριβα ρολόγια χειρός (ρόλεξ) και ένα σκουλαρίκι με διαμάντι, καθώς και ένα χρηματικό ποσό που επρόκειτο να λάβει ως αμοιβή από την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή

.Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας


Με κεντρικό θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνέρχεται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σ' αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει τους φορείς για τις δράσεις που υλοποιούνται, ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων, που το υπουργείο Εργασίας έχει αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο κ. Βρούτσης έχει ταχθεί ήδη υπέρ της εκπόνησης προγραμμάτων κατάρτισης και της επιδότησης θέσεων εργασίας με πόρους που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το ΕΣΠΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.