.ΓΣΕΕ: Αυξηση ρεκόρ στην ανεργία των νέων πτυχιούχων

Τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέοι πτυχιούχοι, αποτυπώνει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ανεργία σε αυτή την ομάδα του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε κατά 189%, την περίοδο 2008-2012.
Αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης, είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν, όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσης στο ιστορικό κτίριο της ΓΣΕΕ ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης.

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

.Ο πρίγκιπας Τζορτζ θα βαπτιστεί σήμερα σε στενό κύκλο

Η βασίλισσα Ελισάβετ και 21 ακόμη καλεσμένοι θα παραστούν στην βάπτιση του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, σύμφωνα με τον κατάλογο των προσκεκλημένων που ανακοίνωσαν οι γονείς του νεοφώτιστου, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ Ουίλιαμ και Κέιτ.

Η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, 92 ετών, οι προπαππούδες του Τζορτζ, θα παραστούν σε αυτή την κλειστή τελετή όπως και ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, και ο θείος του Τζορτζ, ο πρίγκιπας Χάρι.

Οι παππούδες από την πλευρά της μητέρας του μικρού, η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλετον είναι επίσης καλεσμένοι όπως και ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ, ο Τζέιμς και η Πίπα.

Οι γονείς του Τζορτζ διάλεξαν επτά νονούς και νονές για τον γιο τους, κυρίως φίλους από παλιά, οι οποίοι προσκλήθηκαν μαζί με τους συζύγους τους.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ αναμένεται να βαπτιστεί στις 15.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος) από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο βασιλικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

.Η Apple αποκάλυψε το νέο Air iPad και MacBook Pro

Η δημοφιλής Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να προσφέρει στους χρήστες της δωρεάν αναβαθμίσεις εφ? όρου ζωής για το νέο της λειτουργικό σύστημα και λογισμικό επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα παρουσίασε τα λεπτότερα iPads και τους ταχύτερους υπολογιστές Mac, εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
 Το νέο Air iPad και McBook Pro με καλύτερη οθόνη «Retina» αποτελούν στην ουσία τις βελτιωμένες εκδόσεις των προηγούμενων μοντέλων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

 Η Apple ανακοίνωσε ότι οι αναβαθμίσεις για το Mac λειτουργικό της καθώς και η σουίτα λογισμικού iWork, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλα τα McBooks και τους υπολογιστές Mac.

.«Ο κ. Τσίπρας δεν παρακολουθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης»

«Με έκπληξη ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να υπόσχεται σήμερα απευθυνόμενος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ αποκατάσταση σε "όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ"», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Αν ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε στοιχειωδώς το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, θα είχε διαβάσει τα βασικά σημεία έστω του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης", που συζητείται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. 

Και θα γνώριζε, επομένως, ότι στο άρθρο 20 προβλέπεται η πρόσληψη των επιτυχόντων "των προκηρυχθέντων από το ΑΣΕΠ διαγωνισμών με τις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008"», αναφέρει επίσης το υπουργείο, προσθέτοντας:.

«Επίσης, καλούμε τον κ. Τσίπρα να δείξει θετική στάση και σε άλλες αυτονόητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα που εισάγονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, 

όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του προγράμματος "Διαύγεια", η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας (για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών), η ενίσχυση των γονικών αδειών, η κατά προτεραιότητα μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας».

«Ελπίζουμε ότι απόψεις που ακούστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ότι "η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκαλεί ξηροφθαλμία και τενοντίτιδα" και ως εκ τούτου οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους χρησιμοποιούν πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν εξαήμερη άδεια, δεν εκφράζουν τον αρχηγό του κόμματος».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.