.Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ελληνες θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).
Όπως επισημαίνεται, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».
Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

.Bloomberg: Aυτά είπε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup -Τέσσερις αρχές για συμφωνία

Τις τέσσερις αρχές, για μία νέα συμφωνία, παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους ομολόγους του στο Eurogroup, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης.
Η Ελλάδα θέλει μία συμφωνία που προβλέπει την οικονομική σταθερότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, είπε ο Βαρουφάκης κατά τις συνομιλίες της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη έρχεται στην Αθήνα το EuroWorking Group.

.«Συμφωνία για αναθέρμανση και επιτάχυνση των ελληνορωσικών σχέσεων»

Σε ατμόσφαιρα θερμότητας και θετικής διάθεσης διεξήχθησαν οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκου Κοτζιά και Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επανέλαβαν ότι βασίζονται στην πρόσφατη συνομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή τους για αναθέρμανση και επιτάχυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

 «Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι σχέσεις παλιάς, ιστορικής και πολιτισμικής φιλίας. Αυτή τη σχέση επιδιώκουμε να την αναπτύξουμε δημιουργικά στον 21ο αιώνα» είπε ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση προωθε... περισσότερα »

.Μ. Σαπέν: Συνολικός και αξιόπιστος διάλογος στο σημερινό Eurogroup

Να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για αλλαγή, αλλά και η Ελλάδα από την πλευρά της να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ζήτησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός οικονομίας Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο Μ. Σαπέν δήλωσε ότι ελπίζει σε ένα συνολικό και αξιόπιστο διάλογο στο σημερινό Eurogroup.
Ανέφερε ότι για τη Γαλλία δύο είναι οι βασικές αρχές αυτού του διαλόγου: Αφενός να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών για αλλαγή. 

Όπως είπε, κάτι πρέπει να αλλάξει, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως πριν. Και αφετέρου, δήλωσε ο Μ. Σαπέν, «η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί όλους τους κανόνες που μας ενώνουν».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

.Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραουγιούμα, και το βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. 

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις. Με τον ουκρα... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.