.Ευρώ στον «αστερισμό» του Ντράγκι;

*Η χθεσινή* ημέρα ανήκει σαφώς στον Μάριο Ντράγκι. Με τη μείωση των επιτοκίων και την έναρξη προγράμματος αγορών ομολόγων και εγγυημένων τίτλων ABS από τον Οκτώβριο, επιχειρεί μια ενίσχυση της ρευστότητας, με στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση του κινδύνου του αποπληθωρισμού. 

*Επιδιώκει μια* ποσοτική χαλάρωση (και με τύπωμα χρήματος;) που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σκληρή νομισματική πολιτική και την πολιτική της λιτότητας που έχει «ως σημαία» η γερμανική ευρωπαϊκή πολιτική. Ετσι επηρεάζεται σημαντικά η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Βέβαια μια ορισμένη νο... περισσότερα »

.Τουλάχιστον 31 νεκροί στη Συρία κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

 Τουλάχιστον 31 άνθρωποι , άμαχοι και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος κατά της επαρχίας Ράκα, διοικητικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικιαωμάτων.

"Τα πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος πραγματοποίησαν οκτώ επιδρομές κατά της πόλης Ράκα και των περιχώρων της" δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, και 15 τζιχαντιστές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων, που κατοικούν στις περιοχές όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εγκαθιδρύσει το "χαλιφάτο" και έχει εγκαταστήσει δομές διακυβέρνησης που ελέγχουν κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

.ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά

Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις "αξιολόγηση", όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων». 

«Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. 

Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. 

Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... "βιωσιμότητας" ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».

.Αντ. Σαμαράς: Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει

Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, πληγωμένη, αλλά σηκώνεται, δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάει στο αύριο, στη νέα Ελλάδα, από τη διαρκή κατρακύλα στη διαρκή άνοδο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας, με «μόνο όπλο την αλήθεια» όπως υπογράμμισε. Στράφηκε, δε, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας. 

Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη» με τον ΕΝΦΙΑ, τα «οποία όμως διορθώνονται» και εξήγγειλε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης, αλλά και για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 


Σημείωσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

.«Φωτιές» άναψε η σύνοδος για το ελληνικό χρέος

«Φωτιά» πήραν χθες τα τηλέφωνα μεταξύ Βρυξελλών- Φρανκφούρτης και Ουάσιγκτον για το θέμα της συνόδου για το ελληνικό χρέος.

Μπορεί χθες η Κυβέρνηση να μην απέκλεισε την πραγματοποίηση διάσκεψης για το ελληνικό χρέος με εκπροσώπους των δανειστών, ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει «επίσημη» ενημέρωση για πιθανή σύσκεψη για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο κάτι που διέρρευσε από το ΔΝΤ.

Σε ερώτηση σε στελέχη της ΕΕ με γνώση των διαπραγματεύσεων τα οποία έκαναν λόγο για «ανοησίες» και διέψευσαν κατηγορηματικά ότι αναλήφθηκε τέτοια πρωτοβουλία από το ΔΝΤ. 

Αλλά σύμφωνα και με πληροφορίες και κυβερνητικά στελέχη κάλεσαν χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ρωτήσουν για την πρωτοβουλία διεξαγωγής σύσκεψης για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης λένε πως εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα και κυρίως εάν δεν αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν μπορεί να συνταχθεί η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που προσδιορίζεται για τα τέλη του 2014.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.