.«Να είσαι ο Πάγκαλος»

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δεν πήγε στο διήμερο του ΙΣΤΑΜΕ για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Ελειπε, λέει, στην Κίνα για δουλειές. Χθες όμως, λίγες ώρες πριν από τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών στις κυβερνήσεις των οποίων υπηρέτησε επί μακρόν, τον είδαμε στη Δ.Τ. – σε απευθείας σύνδεση από τα στούντιο της Τιενανμέν προφανώς. 

Είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος, ότι θεωρεί την επάνοδο των κυρίων Σημίτη και Παπανδρέου «γελοία», γιατί αμφότεροι υπήρξαν βασικά «αποτυχημένοι πρωθυπουργοί». Είναι ωραίο επάγγελμα «να είσαι ο Θεόδωρος Πάγκαλος». Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, πιάνεις ένα μικρόφωνο, ...περισσότερα »

.Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων με 50 νεκρούς στη Βαγδάτη

Οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων που συγκλόνισε τη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας τον θάνατο 50 ανθρώπων.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (EIIL) δήλωσε σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στο Ιντερνετ, ότι οι επιθέσεις αυτές συνιστούν μια απάντηση "στις εκστρατείες του στρατού και της αστυνομίας εναντίον περιοχών που κατοικούνται από σουνίτες". 
Οι επιθέσεις της Τρίτης, που προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον εκατό ανθρώπων, είχαν στόχο συνοικίες της πρωτεύουσας που κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από σιίτες. 

.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ

Με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα χαρακτηριστικά τής φετινής διοργάνωσης, για τη συνένωση των δύο εταιριών, σημειώνοντας ότι η ΔΕΘ κάνει επανεκκίνηση. 

Ζήτησε, εξάλλου, από τον κ. Βενιζέλο τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών για την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας στο θέμα των εμπορικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στους χώρους της ΔΕΘ μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο, με εκθεσιακές δραστηριότητες και παράλληλα ένα μητροπολιτικό πάρκο, λέγοντας πως θα χρειαστεί η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συμμετοχή των φορέων της πόλης σε αυτό το εγχείρημα για να το αγαπήσει η πόλη.

.Στη Βραζιλία οι νέοι ξαναβγήκαν στους δρόμους

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων στη Βραζιλία, με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, έχοντας την ενδόμυχη ελπίδα να αναβιώσουν το κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας που παρέσυρε τη χώρα τον παρελθόντα Ιούνιο.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, στο Ριο ντε Ζανέιρο και στο Σάο Πάολο σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες και πολυάριθμες συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν πάλι μέσω του Ιντερνέτ από κοινωνικά δίκτυα σε 135 πόλεις της χώρας, όμως αυτή τη φορά η συμμετοχή του κόσμου ήταν ισχνή, εν σχέσει προς το ένα εκατ. και πλέον των πολιτών που είχαν κατέβει στους δρόμους, ιδιαίτερα οι νέοι, αξιώνοντας καλλίτερες δημόσιες μεταφορές, καταπολέμηση της διαφθοράς στη διοίκηση και την πολιτική και κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014, που διεξάγεται στη Βραζιλία κι εχει απορροφήσει κολοσσιαία ποσά.

Σύμφωνα με απολογισμό του ενημερωτικού ιστότοπου G1, περίπου 17.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε όλη τη χώρα.

«Επιστρέψαμε στους δρόμους για να υπενθυμίσουμε στις αρχές τα αιτήματά μας του Ιουνίου: τερματισμό της διαφθοράς, καλλίτερες μεταφορές, υγεία και παιδεία», δήλωσε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιβάνα Αριέλ, φοιτήτρια από τη Μπραζίλια.

Στην πρωτεύουσα, μετά τη διαδήλωσή τους κατά της διαφθοράς μπροστά στο Κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών και να κινηθούν προς το στάδιο Μενέ Γκαρίνσα, όπου διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βραζιλίας και της Αυστραλίας. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

.Αντ. Σαμαράς: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός. 

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία... Δεν θα είναι "νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα». 

Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται...» τόνισε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα "κοινοβουλευτικού ατυχήματος" αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

.Υδατοσφαίριση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Εθνική νεανίδων

Η Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην υδατοσφαίριση νεανίδων, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη επικράτησε 8-5 της Ισπανίας. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανέλαβε την επιτυχία του 2011 στη Μαδρίτη και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού (το τρόπαιο είχε «ντυθεί» στα γαλανόλευκα και το 2001 στο Μάντσεστερ, ενώ ένα χρόνο αργότερα η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό στην κατηγορία νέων γυναικών στο Λουλ).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 1-2

.«Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της στάση»

Ανακοίνωση σχετικά με τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη ΔΕΘ, εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση», ενώ «παραμένουν ανοικτά κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα».

Η ΔΗΜ.ΑΡ. μέσω της ανακοίνωσής της ζητά από την κυβέρνηση να «ενισχύσει τη διαπραγματευτική της στάση, να αποκρούσει τη λήψη νέων μέτρων και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι να συνδεθούν με την αντιμετώπιση της ύφεσης, την αναζωογόνηση της αγοράς και την κοινωνική προστασία»

Η πλήρης ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ.:

Παρά την επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω ΔΕΘ, παραμένουν ανοικτά κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ο εξωραϊσμός δεν ωφελεί. Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της στάση, να αποκρούσει τη λήψη νέων μέτρων και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι να συνδεθούν με την αντιμετώπιση της ύφεσης, την αναζωογόνηση της αγοράς και την κοινωνική προστασία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.