.Ο Καραμανλής ψήφισε... παραλία

Το... Μαρμάρι Ευβοίας προτίμησε ο Κ. Καραμανλής αντί της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τον νέο γραμματέα, οπότε επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση και να συνεχίσει τις διακοπές του.

Ωστόσο, ήταν στα τηλέφωνα το Σαββατοκύριακο, καθώς... συντόνιζε τους στενούς συνεργάτες του και τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του, προκείμενου να απαντήσει σε δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2004-'09.

.«Οι θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο»

«Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται θέτουν τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη. Ο αγώνας παραμένει ανηφορικός και, στο μέτρο που δεν επηρεάζεται η κοινωνική συνοχή, δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον χαιρετισμό του, κλείνοντας τις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλήνων και Πολωνών επιχειρηματιών στη Βαρσοβία. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τις επιχειρηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται κι από τις δύο χώρες και τόνισε ότι «στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις συναντήσεις των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών. Συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και της Πολωνίας».

Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, μετά την ένταξη της Πολωνίας στην ΕΕ, ακολουθούν σημαντική ανοδική πορεία, είπε ο κ. Παπούλιας, καθώς το 2012 ο όγκος του διμερούς εμπορίου έφθασε τα 627 εκατ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές να κυμαίνονται σε 274 εκατ. και τις πολωνικές σε 353 εκατ. ευρώ. «Η πορεία των εμπορικών σχέσεων είναι θετική. Όμως μπορούν - και πρέπει -να γίνουν περισσότερα. Τα σχετικά περιθώρια είναι μεγάλα», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος στο σχεδιασμό της Via Carpatia, του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού δρόμου μεταφορών και κυκλοφορίας προσώπων, που συμφωνήθηκε πριν τρία χρόνια. Η Via Carpatia, θα συνδέει την Βαλτική με την Μεσόγειο, καταλήγοντας στην Θεσσαλονίκη, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

«Υποστηρίζουμε την δημιουργία του μεγαλόπνοου αυτού έργου, που διατρέχει τις ανατολικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από βορρά προ νότο, μέσα, κατά μέγα μέρος, από πολωνικό έδαφος, και θα φέρει ακόμα εγγύτερα την Πολωνία με την Ελλάδα».

Πριν μεταβεί στο επιχειρηματικό φόρουμ ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Τιμώ ευλαβικά τη μνήμη των ηρωικών πεσόντων του πολωνικού λαού , ιδιαίτερα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Νωρίτερα στις κοινές δηλώσεις με τον Κάρολο Παπούλια, ο Πολωνός ομόλογός του Μπράνισλαβ Κομορόφσκι επεσήμανε την καλή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του, καθώς, όπως είπε, «έχουμε την ελπίδα ότι αναλαμβάνοντας κοινές προσπάθειες, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε και να επαναφέρουμε την σταθερότητα και την σταθεροποίηση στη χώρα».

Ο κ. Κομορόφσκι τόνισε ότι με τον κ. Παπούλια συζήτησαν και για τις Πολωνικές εμπειρίες για την έξοδο από την κρίση. «Εκείνη την εποχή η Πολωνία έπρεπε από μόνη της να λύσει τα προβλήματα, χωρίς κάποια άλλη συμπαράσταση. Τώρα και οι δύο χώρες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Γι’ αυτό ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση κονδυλίων στα πλαίσια της πολυετούς Ευρωπαϊκής προοπτικής. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε παρά πολύ θετικές αποφάσεις στα πλαίσια του Ταμείου Συνοχής. Είμαι πεπεισμένος ότι ένας από τους τρόπους εξόδου από την κρίση, αποτελεί η σύσφιξη των αμοιβαίων σχέσεων».

Παρουσία των δυο προέδρων υπογράφηκε Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Αθλητισμού, Νεολαίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας που συνοδεύει τον κ. Παπούλια, μαζί με τους κ. κ. Κωστή Χατζηδάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

.Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση στον Καμίνη

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπισθούν οι δράστες.

.Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα

Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τον Ιούλιο θα καταβληθούν στην Ελλάδα 4 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισεκ. θα προέλθουν από τον EFSF και 1,5 δισεκ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών από τα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης (πρόγραμμα SMP). Επιπλέον, τον Οκτώβριο αναμένεται η εκταμίευση 1 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 0,5 δισεκ. ευρώ θα προέλθουν από τον EFSF και τα υπόλοιπα 0,5 δισεκ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP.

Τέλος, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρτ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου για την έγκριση των 1,8 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα.

.Τουλάχιστον 51 οι νεκροί από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς

Ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο αυξήθηκε σε 51, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου.

Ο αριθμός των τραυματιών από το επεισόδιο αυξήθηκε στους 435, ανέφερε επίσης ο Μοχάμεντ Σουλτάν.

Ο στρατός της Αιγύπτου ανέφερε ότι μια «τρομοκρατική οργάνωση» αποπειράθηκε να εισβάλει στο αρχηγείο. Σύμφωνα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο στρατός άνοιξε πυρ την ώρα που ορισμένοι ισλαμιστές διαδηλωτές έκαναν την πρωινή προσευχή έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Εξάλλου, ο στρατός κάλεσε τους υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι να σταματήσουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες τους, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία «απειλή για την εθνική ασφάλεια» μετά το θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων.

.Θετικό το ισοζύγιο των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, τον Ιούνιο

Θετικό κατά 14.341 νέες θέσεις εργασίας είναι και τον μήνα Ιούνιο το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, του υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Θετικό είναι το ισοζύγιο μεταξύ των προσλήψεων και απολύσεων και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, για πρώτη φορά από το 2008.

«Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρώτου εξαμήνου από το 2008, φτάνοντας στα επίπεδα του 2006» τονίζει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει ότι αποτελεί «αναμφίβολα, ένα ενθαρρυντικό σήμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ή επιτρέπει τον εφησυχασμό».

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων εμφανίζεται στις περιοχές του Ιονίου και του Νότιου Αιγαίου, ενώ αρνητική εικόνα εμφανίζουν οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου βιομηχανίας τροφίμων χονδρικού εμπορίου.

Σε ό,τι αφορά το φύλλο των εργαζομένων, οι απολύσεις γυναικών 52.598 είναι περισσότερες από εκείνες των ανδρών, (38.061), ενώ υπάρχει ισορροπία στις προσλήψεις (52.241 προσλήψεις γυναικών και 52.759 ανδρών).

.Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε εξέγερση στην Αίγυπτο

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καλούν σε εξέγερση, έπειτα από την επέμβαση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα στο Κάιρο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτική βιτρίνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καλεί με γραπτή ανακοίνωσή του "σε εξέγερση τον μεγάλο λαό της Αιγύπτου εναντίον εκείνων που προσπαθούν να τού κλέψουν την επανάστασή του με τα τανκς".

Νωρίτερα, το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη "σφαγή" των ισλαμιστών διαδηλωτών. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε "εξέγερση".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.