.Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Η σύνθεση της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε από την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη έχει ως εξής: *Πρωθυπουργός*Αντώνης Σαμαράς *Υπουργείο 

Εξωτερικών*Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος *

Υπουργείο Οικονομικών*Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης *Υπουργείο 

Άμυνας*Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά Υφυπουργός: Γιάννης Λαμπρόπουλος *Υπουργείο Εσωτερικών*Υπου... περισσότερα »

.Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, στη Βραζιλία

H στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει, 3 ημέρες πριν από την αυλαία του Μουντιάλ, το πλήθος των περίπου 100 διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να στηρίξουν την απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του μετρό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει νωρίτερα σήμερα έναν κεντρικό δρόμο της οικονομικής πρωτεύουσας (Ρούα Βεργζουέιρο) βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι εμποδίζοντας την κυκλοφορία, όταν η αστυνομία επενέβη για να τους απομακρύνει και να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

 Μόλις τρεις ημέρες πριν από το Μουντιάλ, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, της μεγαλούπολης της Βραζιλίας όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία- Κροατία, διανύουν την 5η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας αύξηση 12,2% των αποδοχών τους.

.Ευρύς ανασχηματισμός

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Νέοι υπουργοί τοποθετούνται: Α. Ντινόπουλος στο Εσωτερικών, Α. Λοβέρδος στο Παιδείας, Κ. Τασούλας στο Πολιτισμού, Μ. Βορίδης στο Υγείας, Γ. Καρασμάνης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κικίλιας στο Δημόσιας Τάξης, Γ. Ορφανός στο Μακεδονίας-Θράκης και η Σ. Βούλτεψη κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο Ν. Δένδιας μετακινείται στο Ανάπτυξης. Στην κυβέρνηση μπαίνουν συνολικά 17 νέα πρόσωπα, 8 νέοι υπουργοί, ένας υπουργός αναπληρωτής και οκτώ νέοι υφυπουργοί. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 45 υπουργούς και υφυπουργούς... περισσότερα »

.Αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένο από τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης», τονίζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι «οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του Γκίκα Χαρδούβελη καθώς διαθέτει τα προσόντα να κάνει ουσιαστική δουλειά στη ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση». 
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών. Αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον ανασχηματισμό.
«Παραμένουν ο Σημίτης στο Οικονομικών, οι γόνοι στην θέση τους, οι ΕΠΕΝ στο Υγείας , το ΠΑΣΟΚ στις μπίζνες και οι επίτροποι της τρόικα παντού» δηλωσε πριν απο λίγο μεσω twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
«Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις, χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

.«Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα»

Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών. Αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον ανασχηματισμό.

«Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.