.OI HΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑP...

«Σημαντικό επίτευγμα» θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την επιλογή διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου Trans-Adriatic Pipeline (TAP)...
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ, σήμερα, η κοινοπραξία Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν για την ανάπτυξη στον τομέα του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την επιλογή της για τον Trans-Adriatic Pipeline (TAP), με σκοπό την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το Αζερμπαϊτζάν και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο της Κασπίας προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές, τόνισε ο κ. Βέντρελ.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι ο Νότιος Αγωγός, ο οποίος θα περιλαμβάνει την επέκταση του αγωγού του Νοτίου Καυκάσου που διέρχεται διαμέσου του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, και του αγωγού Trans-Anatolian που διέρχεται διαμέσου της Τουρκίας, θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. 

Ένας στόχος που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτό αντανακλά τις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς πόρους της, συμπεριλαμβανομένων των τολμηρών βημάτων προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και του εμπορίου, που περιλαμβάνει και το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτου της ΕΕ, μια σημαντική δέσμη ρυθμιστικών μέτρων, σημείωσε, που αποφασίστηκαν το 2009.

Ο κ. Βέντρελ τόνισε, ακόμα, ότι η επιλογή του TAP ως το μέσο για τη σύνδεση αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της προώθησης του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων.

.Έξι δισ. ευρώ για την απασχόληση των νέων

Συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υπέγραψαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι ηγέτες παρουσίασαν ένα σχέδιο ύψους 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια.

Ενέκριναν επίσης μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας», τόνισε ο Μπαρόζο.

.Nα δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τον ΤΑΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, για τη διαχείριση της υπόθεσης του αγωγού ΤΑΡ  διατυπώνει σε εκτενή ανάλυσή του το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σημειώνει ότι «οι σημερινοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν τον λαό». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Συμφωνία Κράτους Υποδοχής (Host government agreement) που υπογράφηκε πρόσφατα, κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει το ύψος των τελών διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και διαδικαστικές λεπτομέρειες καθοριστικές για τη λειτουργία του αγωγού.

 Κατά συνέπεια, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας και η αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση υπέρ των ξένων συμφερόντων».

.Πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Πρώτη πολιτική δύναμη όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών αναδεικνύεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο και συγκεντρώνει ποσοστό 27,6%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, που διενεργήθηκε για εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai 3.

Το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακολουθεί με ποσοστό 26,8%, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει 18,1% της πρόθεσης ψήφου.

Σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο κινείται η κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι, με 5,3% και η Λέγκα, με 5,2%.

Το PD τον Οκτώβριο αναμένεται να οργανώσει έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου γραμματέα. Ο προσωρινός επικεφαλής του, ο πρώην συνδικαλιστής Γκουλιέλμο Επιφάνι, ανέλαβε τα ηνία του κόμματος για μόλις πέντε μήνες.

Το PdL του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου πρόκειται να επιστρέψει και πάλι, σύντομα,  στην παλιά του ονομασία: Φόρτσα Ιτάλια. 

Αλλά πρέπει να αποσαφηνισθεί ποιος θα ηγηθεί του κόμματος μετά τον Μπερλουσκόνι,  αν ο μεγιστάνας του Τύπου αποφασίσει να κάνει πίσω πριν από την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης, για την υπόθεση απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των ερχόμενο Νοέμβριο. Η κόρη του Μαρίνα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί.

.Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών από σήμερα

Από σήμερα έως και την Παρασκευή 12/07, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση, ώστε, αφού, εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν να το οριστικοποιήσουν. 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.