.Ευ. Βενιζέλος: Θέλει αυτοσυγκράτηση η συζήτηση για τις διαθεσιμότητες

 Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση και, παράλληλα, ταυτόχρονα με την τήρηση των δεσμεύσεων να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις συζητήσεις με την τρόικα, έστειλε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με κοινοβουλευτικά, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» 

και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά.

.Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν ζωντανά κακοποιήσεις ανηλίκων στο Διαδίκτυο

Δύο αστυνομικοί, φέρονται ότι εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε υπόθεση παιδόφιλων στην Ελλάδα, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο, βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη έξι χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης!

Οι δύο αστυνομικοί, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν συνελήφθη και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση.

.Αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. 
Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.


Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.