.Συμφωνία εξαγοράς του «Βερόπουλου» από τον «Σκλαβενίτη»

Στην υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο Βερόπουλο για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί, μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου Βερόπουλου και το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 

προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με τη βοήθεια του ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους. Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών, δημιουργείται ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

.Οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ εμποδίζουν τον έντιμο συμβιβασμό και τη συμφωνία

Οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις που υπάρχουν ανέμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. 

Όπως τονίζουν ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις τώρα, πλέον, είναι φανερό ότι και προτάσεις έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενός «έντιμου συμβιβασμού». 

Προσθέτουν ότι η διαφορά στρατηγικής ανάμεσα στους θεσμούς δημιουργεί εμπόδια και επισημαίνουν: Το ΔΝΤ ... περισσότερα »

.Ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη: Καλύτερα να παραδώσουμε την σκυτάλη της διακυβέρνησης!

Βόμβα μεγατόνων από Λαφαζάνη που ξεφεύγει από τα «συνηθισμένα» που πιστεύει όπως η έξοδος από το ευρώ. Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη! 

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα η Πλατφόρμα για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει ότι «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα “η εξουσία για την εξουσία” ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά... περισσότερα »

.Τα επτά γερμανικά σενάρια για την Ελλάδα

Εχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα ανάλογα με την κατάληξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις.

 Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποφάσισε να αναλύσει επτά συγκεκριμένα σενάρια σημειώνοντας ότι η θέση της Αθήνας θα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής αν δεν καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους πιστωτές. *1ο σενάριο: 

Η Αθήνα λαμβάνει βοήθεια* Η Ελλάδα καταλήγει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και λαμβάνει την τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας. Τελικά, μετά τον... περισσότερα »

.ΕΚΤ: Αν κόψουμε τον ΕLA, θα είναι σαν μια πυρηνική βόμβα

Η συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Γιάννη Δραγασάκη με τον Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη, έχει έναν μόνο σκοπό από ελληνικής πλευράς: να πάρει οικονομική ανάσα και να αποτρέψει τη χρεοκοπία της. 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της έχουν σκοντάψει στις διαφωνίες για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή η Αθήνα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αποπληρωμές προς το ΔΝΤ.

 Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει πλέον άμεση βοήθεια από την ΕΚΤ. Ήτοι: να χαλαρώσει τους περιορισμούς που έχει θέση στην Ελλάδα για την έκδοση έντοκων γραμματίων.... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.