.Ο τρίτος πρόεδρος της Κομισιόν από το Λουξεμβούργο!

Εσπασε κάθε ρεκόρ το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργο με την απόφαση των ηγετών των χωρών - μελών της ΕΕ να εκλέξουν ως πρόεδρο της Κομισιόν τον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό επί... 18 (!) συνεχή χρόνια μέχρι πέρυσι, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Εξι προέδρους είχε όλους κι όλους η Κομισιόν τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια και από αυτούς τους έξι οι... τρεις ήταν από το Λουξεμβούργο! Μόνο δώδεκα πρόεδροι της Κομισιόν έχουν υπάρξει από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η θέση το 1958, εδώ και πάνω από μισόν αιώνα. Από καμία άλλη χώρα - μέλος της ΕΟΚ παλιά και της ΕΕ σήμερα δεν έχουν επιλεγεί τρε...περισσότερα »

.Βήμα για τον τουρισμό

Χρειάστηκε να φτάσει η χώρα στο πιο βαθύ σημείο της οικονομικής κρίσης για να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι ο τουρισμός, που αποτελεί την πιο σημαντική και πιθανότατα τη μοναδική πλέον βαριά βιομηχανία της χώρας, δεν μπορεί να εγκαταλείπεται στην τύχη του.

Το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας είναι σπουδαίο, αλλά δεν είναι μοναδικό και χωρίς σημαντικούς ανταγωνιστές. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία δεν είχε αποτελέσει φυσικά εξαίρεση από τη συνολική κατάσταση η οποία χαρακτήριζε τη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. 

Ασυδοσία, γραφειοκρατία, κερδοσκοπία, έλλειψη επαγγελματισμού και απουσία ελεγκτικών μηχανισμών δημιουργούσαν ένα αρρωστημένο περιβάλλον το οποίο τελικά έβλαπτε το προσφερόμενο προϊόν και υπονόμευε τις προσπάθειες λίγων φιλότιμων παραγόντων που έδιναν μοναχική μάχη για να κρατήσουν ζωντανούς τους ελληνικούς προορισμούς.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ήδη κατατέθηκε στη Βουλή, επιχειρεί να απαλλάξει την ελληνική τουριστική βιομηχανία από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και οπισθοδρομικές αντιλήψεις, οι οποίες υπονόμευαν την επιχειρηματικότητα και ευνοούσαν τη διαφθορά.

Το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις» διευκολύνει επιχειρηματίες να επενδύσουν σε νέες μονάδες, βάζει κανόνες σε άναρχους μέχρι τώρα τομείς όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, η λειτουργία μαρινών, ο οινοτουρισμός κ.ά.

Προστατεύει, όμως, και τους τουρίστες, Ελληνες και ξένους, καθώς πλέον θα υπάρχει αξιόπιστη πιστοποίηση των καταλυμάτων, ενώ δεν θα απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την αδειοδοτηση τουριστικών επιχειρήσεων. 

Με το νομοσχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στον τουρισμό. Αυτό όμως δεν αρκεί. Οφείλει η πολιτεία να ενεργοποιήσει αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο οφείλουμε όλοι να αγκαλιάσουμε και να προστατεύσουμε.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Σ. Βούλτεψη: «Ναι» σε συζήτηση για Μεγάλο Συνασπισμό, αλλά όχι με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ

Με μια «συμφωνημένη βάση» μπορεί να γίνει η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός Μεγάλου Συνασπισμού, σημειώνει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν είναι μία παρούσα συζήτηση, είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, αλλά όχι "πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση". Δηλαδή, δεν μπορεί ο ένας να λέει "συνεργάζομαι μόνο με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ" κι ο άλλος να λέει, "έλα φίλε να συνεργασθούμε"...

Θα υπάρχει μία συμφωνημένη βάση, ένα πλαίσιο, για το πώς θα κινηθεί η χώρα στα θέματα του χρέους, του δανεισμού της, της ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων, εάν θα είναι στην Ευρώπη, εάν δεν θα είναι...Είναι κρίσιμο αυτό» σημειώνει η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Η Ελλάδα από το 2009 έχει οργανώσει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για ό,τι πιο γελοίο έχει συμβεί επί του πλανήτη. 

Δεν υπάρχει χώρα χρεωκοπημένη που να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Και λογικό είναι να προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτές τις ψήφους, αυτήν την πλειοψηφία η κυβέρνηση, γιατί αυτό το πρόσχημα, "να πέφτει η κυβέρνηση γιατί δε βγάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ανοικτά κι ωμά, όπως το λένε, εμένα που προκαλεί αηδία».

Για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και για τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει: «Για τη "μικρή ΔΕΗ", οι συνδικαλιστές έχουν πάρει αυτά που ήθελαν για τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα είναι θέμα της κεντρικής κυβέρνησης. Το να κατεβάζει κάποιος τον διακόπτη σε ένα αγαθό, που δεν είναι δικό του, είναι απαράδεκτο». 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, η κ. Βούλτεψη σημειώνει: «Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η συζήτηση έχει μπει στο τραπέζι. Η ουσιαστική συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι. Προφανώς αυτό θα γίνει, οι εταίροι μας θα κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους».

.Οι όροι για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες, καθώς και όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, θα μπορούν άμεσα να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Στην ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναγνωρίζεται η ανάγκη κάλυψης των ανασφαλίστων από πλευράς φαρμακευτικής φροντίδας, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της χώρας, που θα κοστίσει 340 εκατ. ευρώ, και καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι διαδικασίες πρόσβασης στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.

Συγκεκριμένα, πρόσβαση στα φάρμακα έχουν «οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς, οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα

οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και οι ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.