.Έρευνα στο ξενοδοχείο του ζεύγους Μιχαλολιάκου


Στο ημίφως μιας «τριγωνικής» σχέσης κρύβονται τα μυστικά του ξενοδοχείου του ζεύγους Μιχαλολιάκου, καθώς η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Ελένη Ζαρούλια, φαίνεται να το έχει παραχωρήσει… δωρέαν σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία με τη σειρά της, όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το νοικιάζει σε ΕΠΕ Βορειοηπειρωτών που εμφανίζονται ως διαχειριστές.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια κυρία Ζαρούλια φαίνεται να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ, από το ξενοδοχείο καθώς στη φετινή φορολογική της δήλωση δεν δήλωσε ούτε ένα ευρώ από μισθώματα.

Όσο για την κοινή φορολογική δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, δείχνει ότι πέρσι τα «έβγαζαν πέρα» με 1.652 ευρώ τον μήνα καθώς η μεν κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, ο δε κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από έκδοση εντύπων ύψους 23.000 ευρώ, από το οποίο αν αφαιρεθεί ο αναλογούν φόρος «έμειναν στην τσέπη του» 19.827 ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ήταν 1.652 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί το ξενοδοχείο εμφανίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθαρά κέρδη μεταξύ 83.000 και 130.000 ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος διανέμει ως μέρισμα στους μετόχους οι οποίοι δεν φαίνονται, καλυπτόμενοι πίσω από τις μη ονομαστικές μετοχές της ΑΕ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν άνθρωποι που πραγματοποίησαν το ρεπορτάζ επισκεπτόμενοι το ξενοδοχείο για λογαριασμό της εφημερίδας, δεν πήραν ποτέ απόδειξη αν και είχαν καταβάλει το προβλεπόμενο ποσό των 25 ευρώ.

Το δημοσίευμα κάνει επίσης αναφορά και στους αλλοδαπούς που απασχολούνται στο ξενοδοχείο «New Dream», από τον ρεσεψιονίστ με την ξενική προφορά μέχρι την καθαρίστρια που σέρβιρε τα ποτά στο δωμάτιο μιλώντας σπαστά ελληνικά.

.«Δε θα γίνουν άλλες περικοπές»


«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δε θα γίνουν άλλες περικοπές», δηλώνει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και έτσι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας. 
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». 
Επιπλέον σημειώνει: «Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων». Λέει ακόμη πως «αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε» και προσθέτει πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».

Ο πρωθυπουργός καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας: «Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά». 
Αποκαλεί, τέλος, «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

.«Καλλιεργώ το καύσιμό μου»


Την καλλιέργεια ενός φυτού που μπορεί να τον καταστήσει ανεξάρτητο ενεργειακά προτείνουν στον Έλληνα αγρότη- αλλά και τον καταναλωτή που διαθέτει ιδιοκτησία (αγροτική γη) -Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητικές ομάδες των εργαστηρίων Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή Νικόλαο Δαναλάτο και το Εργαστήριο Αγροτικό Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή Δημήτριο Γούσιο, εκπόνησαν πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης στερεών βιοκαυσίμων ως φθηνή και περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση, με τίτλο «Καλλιεργώ το καύσιμό μου».

Στόχος του προγράμματος είναι- μεταξύ άλλων - η ενίσχυση των αγροτικών νοικοκυριών που μαστίζονται από τη γενικότερη οικονομική κρίση λόγω και της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι ερευνητές στο πλαίσιο προώθησης της αγροενέργειας και δόμησης του αγροενεργειακού τομέα προτείνουν στους καλλιεργητές μια σειρά από εφικτές προτάσεις ξεκινώντας από την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας για παραγωγή πελλέτας- για οικιακή κατανάλωση τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η συγκεκριμένη καλλιέργεια, σύμφωνα με τους ερευνητές,  είναι ικανή να «απαντήσει» τόσο στην ενεργειακή αυτοδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών όσο και σε ζητήματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά διότι είναι ξηρική καλλιέργεια, 

δεν απαιτεί τη χρήση καλλιεργούμενης έκτασης υψηλής παραγωγικής αξίας και δίνει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη τόσο στο ίδιο το αγροτεμάχιο όσο και στο οικοσύστημα, μέσω της ελάχιστης χρήσης εισροών (λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.