.Βραδιά τζαζ στο Μουσείο “Μαρίκα Κοτοπούλη”...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο ξεκινάει τη λειτουργία του



Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο ενόργανο Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωγράφου, επί της οδού Πολυφήμου 2 και Λεωφ. Παπάγου, στον 2ο όροφο. 

Οι ώρες λειτουργίας του νέου γυμναστηρίου θα είναι από τις 8:30 έως τις 22:00.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 210-7790555           
210-7713802, από τις 10:00 έως 13:00

.Τουλάχιστον 10.700 ύποπτοι στο στόχαστρο της εφορίας


Με 10 κριτήρια βαθμολόγησης της επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή, 1.500 ελεγκτές αναλαμβάνουν δράση κατά των «ύποπτων» φορολογουμένων για απόκρυψη εισοδήματος, διακίνηση «μαύρου χρήματος» και μη απόδοση στο Δημόσιο φόρων και τελών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», σε πρώτη φάση στη λίστα προτεραιότητας για έλεγχο μπαίνουν 10.700 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που οι υποθέσεις τους βρίσκονται κοντά σε παραγραφή και για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή.

Στη συνέχεια ο αριθμός των ελεγχόμενων θα διευρυνθεί καθώς η «μαύρη λίστα» θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και ευρήματα.

Σε πρώτη φάση στη λίστα προτεραιότητας για έλεγχο μπαίνουν 10.700 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που οι υποθέσεις τους βρίσκονται κοντά σε παραγραφή και για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή.

Στη συνέχεια ο αριθμός των ελεγχόμενων θα διευρυνθεί καθώς η μαύρη λίστα θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και ευρήματα.

Την απόφαση που ορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ελεγχθούν οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Με την απόφαση διευκρινίζεται ότι η επιλογή των υποθέσεων που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα θα γίνει με βάση τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, τα οποία έχουν προσδιορισθεί με παλαιότερες αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. 

Αυτά αφορούν μεταξύ άλλων το είδος της επιχείρησης, το ύψος των ακαθάριστων εσόδων, την περιοχή που δραστηριοποιείται, τη φορολογική συμπεριφορά της κ.ά. Εξάλλου, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, θα επιλεγεί και ένα επιπλέον δείγμα που θα αντιστοιχεί στο 20% των υποθέσεων από τον προϊστάμενο της κάθε ελεγκτικής υπηρεσίας, με βάση επιβαρυντικά στοιχεία για την επιχείρηση.

Ο αριθμός των υποθέσεων που θα σταλεί σε κάθε Ελεγκτική Υπηρεσία συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θα είναι ανάλογος με τον αριθμό των πραγματικά υπηρετούντων ελεγκτών. Προβλέπονται συγκεκριμένα πέντε υποθέσεις ανά ελεγκτή. Επιπλέον μία υπόθεση σε κάθε ελεγκτή θα αναθέσει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας.

Για τις παραγραφόμενες υποθέσεις που έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου και ήδη έχει γίνει έναρξη του ελέγχου, ο έλεγχος αυτός θα ολοκληρωθεί υποχρεωτικά.

.«Απευθείας διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλες για αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής»


Απευθείας διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλες για αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής με αναπτυξιακούς όρους, κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και του ενιαίου μισθολογίου και ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα λειτουργιών του κράτους όπως η διαχείριση του ΕΣΠΑ, η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου κ.α. πρότεινε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην απογευματινή εκδήλωση της γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε «συγκρατημένα απαισιόδοξος» για τη συνολική πορεία του τόπου αν και επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ενθαρρυντικές ειδήσεις και ευοίωνες ενδείξεις. 

«Ο κίνδυνος για τη χώρα, είπε, έχει μειωθεί. Ξένοι και εγχώριοι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Ορισμένες μεταρρυθμίσεις προχωρούν και αποδίδουν. Τα καλά σχόλια για την Ελλάδα διεθνώς έγιναν ο κανόνας».

«Δεν υποτιμώ, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά. Αλλά δεν θέλω να υποτιμήσω και τις δυσκολίες που μας περιμένουν ακόμη. 

Έχουμε ανάγκη αισιοδοξίας αλλά η βεβιασμένη αισιοδοξία μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα όταν τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα».

.Τρίτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης


Την τρίτη θέση κατέλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου που δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times. Η κορυφαία βρετανική εφημερίδα σε τετρασέλιδο αφιέρωμα της, με τίτλο «The World's 50 Best Museum», ζήτησε από ειδικούς να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους μουσεία σε όλο τον κόσμο. Πρώτο βγήκε το μουσείο Σμιθσονιαν στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο. 

Κάτω από κάθε επιλεγμένο μουσείο υπάρχει και μια μικρή επεξήγηση. Για το μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο", όπου ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Ένα νέο αστραφτερό σπίτι για τη φιλοξενία της πιο γνωστής κληρονομιάς του κλασσικού πολιτισμού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται για να δουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός δοξασμένου παρελθόντος. 

Αυτά στέκονται πλημμυρισμένα από φυσικό φως με υποβλητικό φόντο την απίθανη θέα του αυθεντικού μνημείου». Οι συντάκτες παροτρύνουν τους αναγνώστες να δουν τα αετώματα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης, όχι μόνο γιατί τη λίστα συνέταξαν κορυφαίοι του είδους αλλά και γιατί συμπεριλαμβάνουν μουσεία με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων. 

Όπως υπογραμμίζεται, στα μουσεία αυτά μπορεί κανείς να θαυμάσει από τους αρχαίους Έλληνες Θεούς και τον κινεζικό στρατό από τερακότα μέχρι γράμματα των Άγγλων ρομαντιστών.

.ΔΗΜΑΡ: Επιζήμιες η απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και η «προληπτική επιστράτευση»


Συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους διαμορφώνουν, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται σαφώς ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ.

."Η Καγκελάριος δεν έχει τίποτα να κρύψει"


Απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Άγγελα Μέρκελ έχει αποκρύψει πτυχές από την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Η καγκελάριος έχει τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη εκφραστεί, τόσο σε βιβλία όσο και σε συνεντεύξεις, σχετικά με την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. 

Απαντούσε και απαντά πάντα ανοιχτά και με βάση τις ειλικρινείς αναμνήσεις της», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε δημοσιεύματα του περιοδικού Focus και της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μέρκελ είχε ενεργότερη συμμετοχή σε οργανώσεις του καθεστώτος από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι πρότινος.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η κυκλοφορία βιβλίου των δημοσιογράφων Γκίντερ Λάχμαν από την Die Welt και Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ από την Bild, στο οποίο περιγράφεται ότι η Καγκελάριος υπήρξε γραμματέας προπαγάνδας της νεολαίας στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Βερολίνου. 

.Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζουν "Νέα Συμφωνία" κατά της ανεργίας των νέων


Παρίσι και Λονδίνο αναμένεται να παρουσιάσουν στα τέλη του μήνα ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, μέσω δανείων προς τις επιχειρήσεις που θα τούς προσλαμβάνουν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής ερφημερίδας Rheinische Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κοινή πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν και της γερμανίδας ομολόγου του Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, με την ονομασία "Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη" κατά το "New Deal" (Νέα 

Συμφωνία) του 1933 του αμερικανού προέδρου Φρανγκλίνου Ντελάνο Ρούσβελτ, θα παρουσιαστεί σε διάσκεψη στο Παρίσι στις 28 Μαΐου που έχει οργανώσει ο γερμανο-αμερικανός επενδυτής Νίκολας Μπεργκρίν.

Οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών Πιέρ Μοσκοβισί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη αυτή, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται "πηγές προσκείμενες στις δυο κυβερνήσεις και τους οργανωτές της διάσκεψης".

.Ο μετασχηματισμός της κινεζικής οικονομίας σε παγκόσμια δύναμη


Ο μετασχηματισμός της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία 30 χρόνια, από μία πολύ φτωχή αγροτική οικονομία στη μεγαλύτερη βιομηχανική χώρα του κόσμου, αποτέλεσε μοναδικό φαινόμενο αναπτυξιακής δυναμικής. Με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,9% την παραπάνω περίοδο, η Κίνα ξεπέρασε το 2010 την Ιαπωνία και είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία μετά την αμερικανική, ενώ αποτελεί και τη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.
   
Η αύξηση της οικονομικής ισχύος της αντανακλάται στη θεαματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της: Το ποσοστό της απόλυτης φτώχειας μειώθηκε από το 65% στο 10%, καθώς περίπου 500 εκατομμύρια Κινέζοι μετακινήθηκαν σε υψηλότερα εισοδηματικά επίπεδα και δημιουργήθηκε μία νέα μεσαία τάξη με υψηλές δυνατότητες κατανάλωσης.
   
Δύο από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου είναι σήμερα κινεζικές και 61 κινεζικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 500 μεγαλύτερων εταιρειών (Global Fortune 500 List). 

Επιπλέον, η Κίνα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εθνικών οδών και τις τρεις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, όπως και τα έξι από τα δέκα μεγαλύτερα εμπορευματικά λιμάνια. Η χώρα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και στους τομείς της τεχνολογίας, της επιστήμης, της υγείας και της παιδείας και κλείνει γρήγορα την απόσταση που τη χωρίζει από τις χώρες που έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) και του κρατικού κέντρου αναπτυξιακών ερευνών της Κίνας, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του κόσμου (με 1,35 δισεκατομμύρια κατοίκους) έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να αναπτύσσεται τις δύο επόμενες 10ετίες με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό 6,6%. 

Αν πράγματι επιτύχει έναν τέτοιο ρυθμό, θα έχει γίνει η πρώτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου έως το 2030 και παράλληλα θα έχει καταφέρει σε διάστημα μιάμισης γενιάς να περάσει από την κατηγορία των φτωχών στις πλούσιες χώρες που έχουν υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. 

Έχει τη σημασία του, πάντως, ότι η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ήδη από τις αρχές του 16ου έως κα τις αρχές του 19ου αιώνα, πριν αρχίσει μία καταστροφική περίοδος συρρίκνωσής της από το 1820 έως το 1950 για να επανέλθει από το 1979 στη νέα αλματώδη πορεία της.

 Η Κίνα κατατάσσεται σήμερα από την Παγκόσμια Τράπεζα ως χώρα μεσαίου εισοδήματος, καθώς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της με βάση τις ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης ανήλθε το 2012 σε 9,1 χιλιάδες δολάρια (σε ονομαστικούς όρους ήταν 6,1 χιλιάδες δολάρια).

.Ευρωπαϊκό μηχανισμό τραπεζικής εξυγίανσης "σε δύο χρόνους" προτείνει ο Σόιμπλε


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού τραπεζικής εξυγίανσης "σε δύο χρόνους", που θα στηρίζεται αρχικά στα ισχύοντα συστήματα ορισμένων χωρών, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times.

Οι ευρωπαϊκές συνθήκες στην παρούσα κατάσταση "δεν αρκούν για να στηρίξουν (στο πλαίσιο του νόμου) με τρόπο επαρκή και διαρκή μια ισχυρή κεντρική αρχή εξυγίανσης", γράφει ο γερμανός υπουργός. 

Ένα τέτοιο όργανο έχει αποστολή την κατά συντεταγμένο τρόπο εποπτεία της εκκαθάρισης των χρεοκοπημένων τραπεζών, στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης την οποία ετοιμάζονται να συγκροτήσουν οι χώρες της ευρωζώνης και ορισμένος αριθμός εταίρων τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν αναμονή της υλοποίησης των απαραίτητων αλλαγών της συνθήκης, "κάτι που θέλει χρόνο", ο Σόιμπλε προτείνει ο μηχανισμός αυτός να στηριχτεί σε "ένα δίκτυο εθνικών αρχών" και να χρησιμοποιήσει τα ταμεία που ορισμένες χώρες, μεταξύ τους η Γερμανία, έχουν ήδη συγκροτήσει για να βοηθήσουν τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

"Αυτό θα ήταν μια τραπεζική ένωση με ξύλινα και όχι με ατσάλινα θεμέλια", αναγνωρίζει ο υπουργός αλλά "αυτό θα εκπλήρωνε την αποστολή του και θα άφηνε χρόνο για τη δημιουργία της νομικής βάσης για τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, μια πραγματική υπερεθνική ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση".

.Τις δόσεις Μαΐου και Ιουνίου εγκρίνει το Eurogroup


Tην έγκριση των δόσεων του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Eurogroup, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του ευρώ θα αφορά την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία και θα επικυρωθεί, ενώ, όπως αποσαφήνισε, η απόφαση θα είναι κοινή και για τις δύο δόσεις, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να δοθούν οι δυο δόσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

Επίσης,  οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης  θα συζητήσουν την έκθεση της τρόικας για το "ξέπλυμα" χρήματος στην Κύπρο και θα ζητήσουν από τη Λευκωσία να κάνει προσαρμογές, ώστε να είναι συμβατή με τις επισημάνσεις της Moneyval και της Deloitte Ιταλίας.

 Η συνεδρίαση κρίνεται κρίσιμη πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 3 δισ. ευρώ του δανείου προς την Κύπρο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.