.Oμολογία «ασφυξίας»: Αδύνατον να εξοφληθούν δάνεια 7,6 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ

«Η Ελλάδα δεν έχει τους πόρους να αποπληρώσει δύο δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανέρχονται σε περίπου 7,6 δισ. ευρώ και λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επισήμανε σε συνέντευξή του στο RTE ο Γιώργος Σταθάκης.*

 Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ωστόσο, μεταξύ άλλων, ότι μια ενδεχόμενη καταστροφική αθέτηση πληρωμών από την Ελλάδα, είναι «εκτός συζήτησης». 

*Όπως είπε, η αθέτηση πληρωμών που απορρέουν από δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και λήγουν στις 12 Μάιου, θα πυροδοτούσε «τεράστια αστάθεια» στην χώρα «με πολύ αρνητικές συνέπειες».* Σύμφωνα με το RTE News,... περισσότερα »

.«Κόλαση» στη Βουλή: Χάος στη συζήτηση για την πρόταση νομοθετικού περιεχομένου

Απίστευτο μπάχαλο με… το «καλημέρα» επικρατεί στην επιτροπή που συνεδριάζει στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Αιτία για την οξύτατη ένταση αποτέλεσε η πρωτοβουλία και η επιμονή του προεδρεύοντα της επιτροπής Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να δώσει πρώτα τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για να προτείνει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ως προς την συζήτηση της επίμαχης ΠΝΠ.

 *Οι «καυτοί» διάλογοι* Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι επί διαδικαστικών ζητημάτων αρμοδιότητα έχουν οι βουλευτές κ... περισσότερα »

.Ενα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω για συμφωνία με δανειστές

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει περιορισμένες προσδοκίες σχετικά με το τι θα προκύψει από το επικείμενο Eurogroup στη Ρίγα για την Ελλάδα. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, σε ενημέρωση που έκανε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, «έχουμε διαχειρίσιμες προσδοκίες από το Eurogroup. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν μια ενδιάμεση έκθεση προόδου για την Ελλάδα κατά τη συνάντηση στη Ρίγα». *Ντε Γκίντος: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα - Πιθανή συμφωνία στα επόμενα Eurogroup* Όπως αναφέρει το Reuters που μεταφέρει και... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.