.Ανακοίνωση του συντονιστικού του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου

Ως Κίνημα στην Πόλη καταθέσαμε εδώ και εβδομάδες μία πρόταση για την ενωτική και ριζοσπαστική συμπόρευση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς της πόλης μας. Το κάναμε αυτό επειδή στη γειτονιά μας υπάρχει σημαντική κινηματική κινητικότητα από το 2006, υπάρχει αριστερό ριζοσπαστικό κινηματικό δυναμικό που συμφωνεί εν πολλοίς και σε πιο αναβαθμισμένο πολιτικό πλαίσιο σε κεντρικά και τοπικά (Βίλα, δημόσιοι χώροι κλπ.) αιτήματα. Αποτελούσε και αποτελεί ζητούμενο να εκφραστεί αυτό το δυναμικό μαζικά και ριζοσπαστικά. Η πρώτη προσπάθεια να εκφραστεί αυτό το δυναμικό... περισσότερα »

.Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας- Για την προοδευτική αλλαγή της Ευρώπης

Πριν από 2 μήνες κάναμε μια έκκληση. Έκκληση ενότητας, αγωνίας, και ελπίδας για νέα αρχή. Το σημερινό μαζικό παρών, κάνει την έκκληση απαίτηση. Απαίτηση να προχωρήσουν γρήγορα, εδώ και τώρα, οι διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Να γίνει πράξη η ενότητα των πολιτών, των κομμάτων, των κινήσεων, των πολιτικών προσώπων, που εμπνέονται από τη σοσιαλδημοκρατία, τη δημοκρατική αριστερά, το φιλελεύθερο κέντρο, την πολιτική οικολογία, τον προοδευτικό ευρωπαϊσμό. Δεν είναι μόνο η σημερινή μας συγκέντρωση στην Αθήνα. Η ίδια απαίτηση ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, από ... περισσότερα »

.Έκτακτη σύγκληση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ζητούν 11 μέλη της

Έκτακτη σύγκληση της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν απόψε, με επιστολή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ένδεκα μέλη του οργάνου, μεταξύ των οποίων και τρεις από τους 27 βουλευτές του Κινήματος.

Τα μέλη της ΚΠΕ εκτιμούν ότι η σύγκληση του οργάνου επιβάλλεται από το γεγονός ότι «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο», προκειμένου «να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας».

.Άγριο παζάρι με την τρόικα για όλα

Σε διελκυστίνδα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα. Οι δανειστές αφήνουν μικρά περιθώρια για σύγκλιση, με αποτέλεσμα την παράταση των εξαντλητικών συζητήσεων. Στο θέμα των πλειστηριασμών οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις. Από την απέναντι όχθη εκφράζεται εμμονή για χαμηλά όρια εισοδήματος.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών πολύωρων συσκέψεων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, οι επικεφαλής της τρόικας παρέμειναν σταθεροί στη γραμμή τους αφήνοντας μικρά περιθώρια για σύγκλιση σε όλο το εύρος της διαπραγματευτικής ατζέντας, όπως γράφει το «Έθνος». 

Στο θέμα των πλειστηριασμών υπήρξε συμφωνία για προστασία της κύριας κατοικίας και το 2014 αλλά για λιγότερους δανειολήπτες. 

Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στα κριτήρια και στις προϋποθέσεις, με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιμένουν σε πολύ χαμηλά όρια εισοδήματος και αντικειμενικής αξίας των σπιτιών. 

Πρόκειται για τα «αγκάθια» των συζητήσεων, ενώ την ίδια στιγμή από την 1η Ιανουαρίου 2015 έρχεται το ιρλανδικό μοντέλο ρύθμισης δανείων, που θα βασίζεται σε χαμηλές μηνιαίες δόσεις.

.Φ. Κουβέλης: Καταλυτικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων

 Από το βήμα του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε την γραμμή πλεύσης του κόμματος τονίζοντας ότι ο τρίτος πόλος που προτείνει θα συσπειρώνει «όσους δεν συναινούν στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και βεβαίως δεν επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους συμπληρωματικό ρόλο σε μια λαϊκιστική Αριστερά που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολλών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς. 

Ή θα δώσει μάχες στο παρόν, σήμερα, που αποφασίζονται τα μείζονα ή θα περιοριστεί στο ρόλο του σχολιαστή του μέλλοντος». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα κατέβει στις ευρωεκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο μαζί με όσες δυνάμεις και κινήσεις συμφωνούν στην προοδευτική εξέλιξη της Ευρώπης.

.Αντ. Σαμαράς: Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα προχωρήσει

«Οι αλλαγές στην Υγεία δεν γίνονται μόνο για οικονομικούς λόγους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που οργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «βεβαίως, έπρεπε να σταματήσει η σπατάλη και πρέπει η χώρα να πάψει να παραλύει από τα ελλείμματα».

Σημείωσε ακόμη: «Είχαμε τις υψηλότερες δαπάνες στην Υγεία, ενώ οι πολίτες καλούνταν συνεχώς να βάζουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη». Πρόσθεσε: «Έχουμε τα περισσότερα ιατρεία και όλοι πήγαιναν στα νοσοκομεία. 

Έχουμε πολλούς γιατρούς αλλά οι πολίτες περίμεναν μήνες για να επισκεφθούν έναν γιατρό. Έχουμε περισσότερες εξετάσεις σε μαγνητικές ακόμη και από τις ΗΠΑ». Συμπυκνώνοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπήρχε, «ένα στρεβλό σύστημα, το οποίο χρειαζόταν σαρωτική μεταρρύθμιση» και σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι και θα την κάνουμε».

«Η μεταρρύθμιση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Δεν γίνεται γιατί μας το ζήτησε η τρόικα. Έπρεπε να το κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΥ, ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, πρέπει επιτέλους να σταθεί στα πόδια του».

.Πρόσληψη 1.050 σχολικών επιστατών μέσω ΕΣΠΑ

Οι σχολικοί φύλακες καταργήθηκαν, οι επιστάτες στα σχολεία έρχονται. Όπως γίνεται γνωστό από έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

.Σ. Κεδίκογλου: Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας

Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα επιβαρυνθεί κάθε πολίτης το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για όσους πολίτες που, λόγω οικονομικής αδυναμίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι οι επανασυνδέσεις ρεύματος αρχίζουν από σήμερα και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία και των αιτήσεων επανασύνδεσης.

Μιλώντας στον ANT1, ο Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000- 15.000 οικογένειες, ενώ στην περίπτωση που οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.

Είπε ότι το 60% από αυτές τις 350 χιλιάδες υποθέσεις διακοπής ρεύματος έχει επανασυνδεθεί μετά από ρύθμιση οφειλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κεδίκογλου, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ενταγμένες περίπου 500.000 οικογένειες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.