.Συμφωνία «όλα σε ένα» προωθεί η κυβέρνηση

Αυτό προέκυψε από υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους «υπάρχει μεν σύγκλιση, αλλά δεν έχει κλείσει καμία ενότητα». Προσθέτουν δε, ότι «θα δουλέψουμε αρκετές ώρες σήμερα, μπορεί να συνεχίσουμε και αύριο».

Ειδικότερα, οι επικεφαλής της τρόικας απέστειλαν το μεσημέρι στην ελληνική πλευρά ένα επικαιροποιημένο κείμενο με τις θέσεις τους («σε αυτό δεν υπάρχει υποχώρηση, αλλά διάθεση να κλείσουμε», ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας), το οποίο συζητείται στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή, κατά διαστήματα, των υπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις, προκύπτουν τα εξής:

*Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραμένει ανοικτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο για το 2015. Δεν υπάρχουν οριζόντιες μισθολογικές περικοπές, αλλά θέμα εξορθολογισμού των πρόσθετων αμοιβών.

*Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανοικτά παραμένουν τα ζητήματα του γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα φαρμακεία, αλλά και παρεμβάσεις στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία). Συμφωνία υπήρξε σήμερα στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων, με την τρόικα να δέχεται το πλαίσιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από την ελληνική πλευρά.

*Στο υπουργείο Οικονομικών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παραμένουν, μεταξύ άλλων, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος(σχετίζεται άμεσα με το κλείσιμο του 2013 και την πορεία του 2014, με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι «καταθέσαμε ένα πολύ έξυπνα διατυπωμένο σχέδιο, δεν θα πάμε σε μονομερή προώθηση»), το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών φορέων του Δημοσίου στη ΔΕΗ, οι φόροι υπέρ τρίτων και η προσαρμογή της οικονομίας μετά τη λήξη του μνημονίου.

.Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία. 
«Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες και στις επιχειρήσεις εντοπισμού της πτήσης MH370 έχει ανέλθει από 14 σε 25 και η νέα πρόκληση είναι να αυξηθεί ο συντονισμός και η διπλωματία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν.

Η συνεργασία περιλαμβάνει ανταλλαγή δορυφορικών και στρατιωτικών δεδομένων, ενδεχομένως ευαίσθητων, με τις χώρες αυτές, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Γαλλία. 
Η μαλαισιανή αστυνομία ζήτησε από την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών, πολίτες των οποίων επέβαιναν στο αεροπλάνο, να προχωρήσουν με εξακριβώσεις των στοιχείων αυτών των επιβατών.

.Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα πληρώσει τίμημα για τις ενέργειές της

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζει "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας και προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για την στρατιωτική επέμβαση μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας.

"Οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία - όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

"Αυτό τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας", είπε.

.Έσβησαν οι τελευταίες ελπίδες του Άρη

 Οι τελευταίες ελπίδες του Άρη για να κυνηγήσει το θαύμα της παραμονής εξαφανίστηκαν απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μετά το ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Τάτο, αλλά στο 45΄ με το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου το παιχνίδι ήρθε στα ίσια. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο Κάτσε, ενώ στο 87΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Αγκάνθο με δεύτερη κίτρινη. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.