.Φιλικές νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε» απόψε τον... κακό δαίμονά του στο περυσινό πρωτάθλημα, Ατρόμητο, έστω κι αν το πέτυχε σε φιλικό αγώνα, επικρατώντας της ομάδας των δυτικών προαστίων με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για τους δύο αντίπαλους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα καλό πρώτο ημίωρο και τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το παιχνίδι τους στη συνέχεια. 

Την πρώτη του νίκη στο τέταρτο στη σειρά φιλικό παιχνίδι του σε ολλανδικό έδαφος πέτυχε απόψε ο ΠΑΟΚ. Κέρδισε τη Βααλβάικ με 2-1, έχοντας σκόρερ τους Μακ (14?), Πόζογλου (65?). Το γκολ της ολλανδικής ομάδας σημείωσε, με εύστοχο πέναλτι, στο 44?, ο Ντούιτς. Επόμενο τεστ για τον «Δικέφαλο», το τελευταίο του πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, είναι στις 26/7 με την Καμπούρ. 

Δε χρησιμοποιήθηκαν στο ματς οι διεθνείς των «ασπρόμαυρων», αλλά και οι Ρατς, Ιτανζ, Βίτορ, Αθανασιάδης, Περέιρα. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατου αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην Ουκρανία. 

.Στο μικροσκόπιο Γκ. Χαρδούβελη-Γ. Σούρλα, φαινόμενα αδιαφάνειας

«Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα, με ταχύτερους ρυθμούς, για την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας παντού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν τα θέματα του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, της φοροδιαφυγής μέσω των offshore εταιρειών, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι ρυθμίσεις και τα μέτρα για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα, άρχισαν ήδη να αποδίδουν», ωστόσο επισημαίνεται ότι «αν τα μέτρα αυτά είχαν ληφθεί εγκαίρως, όπως θα έπρεπε, δεν θα είχαμε απώλειες της τάξης του 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 25 δισ. στις τελευταίες δύο δεκαετίες». 

Στη συνάντηση τέθηκαν, επίσης, τα θέματα των offshore εταιρειών και η φοροαποφυγή που επιτυγχάνεται μέσω των εταιρειών αυτών, με τον κ. Σούρλα να προτείνει «να εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τις τριγωνικές συναλλαγές με offshore εταιρείες, ώστε να υπάρχει δίκαια φορολόγηση». 

Ως προς το θέμα των επιχειρηματικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, ύψους 42 δισ. ευρώ, ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι «είναι απαίτηση των πολιτών να ελεγχθούν ποια από αυτά χορηγήθηκαν χωρίς ή με ανεπαρκείς εγγυήσεις, ποιοι τα χορήγησαν και ποιοι τα πήραν, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές, σε ποια οικονομική και κοινωνική κατάσταση βρίσκονταν τότε οι εμπλεκόμενοι και σε ποια σήμερα».

.Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος της εταιρείας TransAsia Air συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στην Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNA. 

Σύμφωνα με το Central News Asia και άλλα μέσα ενημέρωσης της χώρας το αεροσκάφος, τα οποίο εκτελούσε την πτήση εσωτερικού GE222 στην Ταϊβάν, συνετρίβη σε ένα από τα νησιά Πένγκχου, στα ανοικτά της χώρας, η οποία έχει πληγεί από τυφώνα τις τελευταίες ημέρες. 

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο όπου προσπαθούσε να προσγειωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ των νησιών Πένγκχου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιε Κουάνγκ-σι, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 σώθηκαν αλλά έχουν υποστεί τραυματισμούς. 
Νωρίτερα, η Τζιν Σεν, διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν, είχε δηλώσει πως «επικρατεί χάος στο σημείο» όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς
«Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να κατασβέσει τις φλόγες. Θα μας αναφέρουν τον (οριστικό) απολογισμό των θυμάτων πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος. Δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

.Υψηλό το κόστος των οργανωμένων παραλιών στην Αττική

Απαγορευτικό είναι το κόστος των οργανωμένων παραλιών στην Αττική για πολλές οικογένειες, όπως εκτιμά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με βάση έρευνα που πραγματοποίησε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να διαθέσει από 30 έως 60 ευρώ, για την είσοδό της σε μια οργανωμένη παραλία, για έναν καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ. 

Το κόστος μπορεί να φτάσει για την τετραμελή οικογένεια στα 37,60 ευρώ για ξαπλώστρα και ομπρέλα. Η ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρεί επιβεβλημένο να ισχύσουν και στις οργανωμένες παραλίες οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ- σάντουιτς) π...περισσότερα »

.«Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σημειώνει πως η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει ως αναγκαία συνθήκη για την επούλωση των τραυμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματος, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις μεταρρυθμίσεις, επισημ...περισσότερα »

.Ποιοι δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σε περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά υπολογίζονται οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα λάβουν όσοι ζουν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω κάτω από άθλιες οικονομικά συνθήκες. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου στα κριτήρια θα συνυπολογίζονται τόσο τα εισοδηματικά όσο και γενικότερα αυτά που δηλώνουν την συνολική περιουσιακή κατάσταση. 

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μηνιαίο και θα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για τον άγαμο, ενώ στην περίπτωση των έγγαμων θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένε...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.