..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ..

.«Η ΝΔ δέσμια των ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της»


«Η Νέα Δημοκρατία προχωρά από το πάγωμα στην οριστική απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη στάση των κυβερνητικών κομμάτων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει έντονα τη στάση της ΝΔ, κατηγορώντας τη Συγγρού πως προσπαθεί με διάφορα προσχήματα να κρύψει την ουσιαστική της άρνηση να στηρίξει ένα νομοσχέδιο που στρέφεται κατά της ρατσιστικής βίας.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ, δέσμια των ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της, κλείνει τα μάτια μπροστά στις αρνητικές διεθνείς εκθέσεις που πλήττουν την εικόνα της χώρας και προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη από την ανοχή στην άνοδο της φασιστικής βίας και το χάϊδεμα στην Χρυσή Αυγή.»

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξουν αυτά που λέγανε τόσο καιρό ή θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν την ομηρία τους από τον κ. Σαμαρά και τους ακροδεξιούς του συμβούλους;», καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

.Φέτος η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Εντός του 2013 θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου προανήγγειλε σήμερα από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Ζάππειο, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ίδιο συνέδριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου ανέφερε ότι με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν το ύψος του επιδόματος, τα εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και η διάρκεια καταβολής του.

Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση, που αποσκοπεί στη συνάθροιση των 50 περίπου προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα, πρακτική που εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να ενισχυθούν ομάδες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης όπως είναι οι υπερήλικες και τα ανασφάλιστα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο επίδομα δεν θα περιλαμβάνει μόνο χρηματικές παροχές αλλά θα συνοδεύεται από παροχές υπηρεσιών και κοινωνικής φροντίδας μετά από έλεγχο των περιουσιακών και εισοδηματικών πηγών των δικαιούχων.

.Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο απέναντι στη σημερινή κατάσταση, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο «Αριστερά και Ευρώπη - Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα».
   
Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα της Κύπρου δείχνει πως μια κυβέρνηση του «ναι» δεν μπορεί να υπερασπιστεί το «όχι» ενός λαού και πως στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους -

 η οποία, όπως είπε, δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά σκληρή διαδικασία - δεν έχεις ελπίδα όταν πηγαίνεις ως ειδική περίπτωση και μόνη.

 Και η Κύπρος, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, πήγε απελπιστικά μόνη, με ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Επιπλέον ανέφερε, ότι μετά την Κύπρο, η πολιτική του μνημονίου δεν εξασφαλίζει ούτε τις καταθέσεις.

.«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λείπει από πρωτοβουλίες με παγκόσμια επιρροή»


«Δεν μπορούμε να λείπουμε από τέτοιου είδους ομάδες και πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν παγκόσμια επιρροή και οι οποίες μπορούν να παίξουν κάποιον, έστω μικρό, ρόλο στα ελληνικά πράγματα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος 

αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόμματός του στην Προοδευτική Συμμαχία, η οποία πραγματοποίησε το ιδρυτικό της συνέδριο χθες στη Λειψία, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. 

Ο κ. Βενιζέλος εγείρει το ζήτημα της ισοτιμίας των κρατών-μελών στη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρει ότι η συμπλήρωση ενός έτους από τη συγκρότηση της ελληνικής κυβέρνησης «δίνει μια καλή ευκαιρία για αξιολόγηση προσώπων».

Σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς συσσωματώσεις και δικτυώσεις, γιατί πρέπει να επηρεάζουμε τους συσχετισμούς» και απορρίπτει τη συζήτηση περί ανταγωνισμού της Συμμαχίας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

.Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα μπαίνει στη Βουλή όποιος βουλευτής οπλοφορεί


Εντολή να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν βουλευτή, που δεν πειθαρχεί στα νέα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοφορίας, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος  Μεϊμαράκης.

 «Έχω δώσει σαφέστατη εντολή προς τους αστυνομικούς κι όποιος βουλευτής δεν πειθαρχεί στα μέτρα ελέγχου όταν χτυπήσει το ειδικό μηχάνημα, τότε δεν θα του επιτρέψουν να μπει στη Βουλή» είπε ο κ. Μέϊμαράκης..

 Στις επίμονες δε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τι θα γίνει αν ο βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο και επιχειρήσει να μπει στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε:

 «Τότε λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλω έξω. Θα τον ξεφωνίζω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα».

.Προβλήματα στα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων δημιουργεί το νέο πεντάευρω


Προβλήματα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων δημιουργεί το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, λόγω του ότι τα μηχανήματα δεν έχουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε να το «διαβάζουν» και να το αποδέχονται.

Συγκεκριμένα, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με την αναγνώριση του χαρτονομίσματος στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων των γραμμών 2 και 3 του μετρό και στο τραμ, καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. 

Έτσι οι συναλλαγές για την αγορά των εισιτηρίων με το νέο χαρτονόμισμα μπορούν να γίνονται μόνο χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα ή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, μέσω των υπαλλήλων.

Για το θέμα αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε πως έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει τους αυτόματους πωλητές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων τους, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

.Alpha Bank: «Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» το 2013


«Η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση έχει πλέον αρχίσει» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «διαψεύδονται σε καθημερινή πλέον βάση τα σενάρια καταστροφής που οδήγησαν την χώρα στην μεγάλη ύφεση του 2011 και 2012».

Στο οικονομικό δελτίο επισημαίνεται ότι «γίνεται τώρα πιο εμφανές ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» και ότι «η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες να αντιμετωπίζονται σε μονιμότερη βάση και τις διαρθρωτικές αλλαγές να διαμορφώνουν σταδιακά συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, στηριζόμενες αυτή τη φορά στην εγχώρια αποταμίευση και παραγωγικότητα».

«Το 2013, η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εμφανίσει δίδυμα πλεονάσματα, τόσο στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank

.Ποινική δίωξη σε βάρος πρώην νομάρχη Καβάλας


Ποινική δίωξη με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας σε βάρος του πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή και νυν δημοτικού συμβούλου για το θέμα της κατασκευής του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας (ΒΙΟ.ΠΑ.) στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Για το ίδιο θέμα η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος του τότε προέδρου του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας και νυν περιφερειακού συμβούλου Ανδρέα Μπαλίκα.

Να σημειωθεί πως πριν από μια εβδομάδα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε μια ακόμα ποινική δίωξη με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην νομάρχη Θ. Καλλιοντζή, δυο πρώην αντινομαρχών, ενός ειδικού συμβούλου του πρώην νομάρχη και μιας δημοσιογράφου από τη Δράμα που φέρεται ως υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων. 

Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν και σε τέσσερεις υπηρεσιακούς παράγοντες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Οι εισαγγελικές διώξεις βασίστηκαν σε πόρισμα του οικονομικού ελεγκτή της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης ΑΜΘ Επαμεινώντα Αδαμακόπουλο ο οποίος κάνει λόγω για οικονομικές εκκρεμότητες συνολικού ύψους 220.000 ευρώ (που με τις προσαυξήσεις αγγίζει τις 500.000 ευρώ).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.