.Ιω. Στουρνάρας: «Κλάδος πρωταθλητής» η ποντοπόρος ναυτιλία


Ο ελληνικός εφοπλισμός είναι έτοιμος να συμβάλλει εθελοντικά  στα φορολογικά  έσοδα (πέραν των φορολογικών μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί), τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, στη διάρκεια παρουσίασης της μελέτης του ΙΟΒΕ 

«Η συμβολή της ποντοπόρου ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία: Επιδόσεις και προοπτικές», που έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, χαρακτήρισε την ποντοπόρο ναυτιλία «κλάδο πρωταθλητή» που μπορεί να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

.Οι αλλαγές του σχεδίου "Αθηνά" στο ΣτΕ


Tο υπουργείο Παιδείας έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα 22 από αυτά τα σχέδια αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία η οποία θα γίνει άμεσα, καθώς οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως και προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα τα οποία με το σχέδιο «Αθηνά» καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-13). 

Ο τίτλος σπουδών που θα λάβουν θα φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τίτλο και τύπο, το ίδιο θα ισχύσει και για τα μεταπτυχιακά αυτών των τμημάτων.

."Τσετσένοι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών"


Οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές", σύμφωνα με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρινίζει η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.

"Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε", προσθέτει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε τις συνθήκες θανάτου του οδηγού.

.Η πώληση χρυσού «δεν αποτελεί προτεραιότητα» για την Κύπρο


Η Κύπρος δεν δίνει προτεραιότητα στην πώληση ενός μέρους των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει, στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της, καθώς ακόμα συνεχίζει να εξερευνά όλες τις δυνατές επιλογές ώστε να εκπληρώσει τους όρους που της έχουν τεθεί από τους εταίρους της, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη πως αναμένει οι περιορισμοί στις κινήσεις συναλλάγματος  που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η μαζική φυγή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες της μετά τη συμφωνία με την Τρόικα τον περασμένο μήνα κι οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του κυπριακού τραπεζικού συστήματος για 15 ημέρες, πρόκειται να αρθούν «μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες».

Ερωτηθείς εάν αυτά τα μέτρα μπορεί να συνεχίσουν να ισχύουν για δύο ή ακόμη και για έξι μήνες, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «οπωσδήποτε (δεν θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί) για έξι μήνες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολύ πιο σύντομα».

.Εξίσου επικίνδυνα τα ηχητικά μηνύματα με τα γραπτά την ώρα της οδήγησης


Η αποστολή ηχητικών μηνυμάτων αντί γραπτών από το κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης είναι εξίσου επικίνδυνη, καθώς και τα δύο επηρεάζουν τα αντανακλαστικά του οδηγού, προκύπτει από έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μεταφορών του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, είναι η πρώτη που επιχειρεί σύγκριση ανάμεσα στα γραπτά μηνύματα και στα φωνητικά την ώρα της οδήγησης.

"Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζονταν σχεδόν διπλάσιο χρόνο για να αντιδράσουν σε σχέση με όταν δεν έστελναν μήνυμα", δήλωσε στο Ρόιτερς η επικεφαλής της έρευνας Κριστίν Γιάγκερ.

 "Επίσης μειώθηκε η οπτική επαφή τους με τον δρόμο, ανεξάρτητα με το ποιά μέθοδος (αποστολής μηνυμάτων) χρησιμοποιήθηκε".

.Αδιέξοδο το πρόγραμμα στην Κύπρο, συμφώνησαν Αλ. Τσίπρας και 'Αντρος Κυπριανού


Την κοινή πεποίθησή τους ότι είναι αδιέξοδο το σκληρό πρόγραμμα που προσπαθούν να επιβάλουν στην Κύπρο, με μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ?Αντρος Κυπριανού στη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, η οποία διήρκησε μια ώρα.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι το κόμμα του θα σταθεί αλληλέγγυο και θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλει η Κύπρος για να βγει από την κρίση και από το σκληρό πρόγραμμα που τής επιβάλλεται.

«Σήμερα είναι και για την Ελλάδα μαύρη επέτειος της υπογραφής του μνημονίου. 
Πεποίθησή μας είναι ότι κυπριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Κοινή μας, επίσης, πεποίθηση είναι ότι οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να σπάσουν τα δεσμά να ξεφύγουν από τους διαρκείς εκβιασμούς και να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις», 

τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι κοινός ο αγώνας μας, για να συμπορευτούμε με τους λαούς της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού νότου ελπίζοντας σε μια νέα προοπτική».

Από την πλευρά του, ο 'Αντρος Κυπριανού τόνισε την ανάγκη άλλων επιλογών που πρέπει να βρει η Κύπρος για να ξεφύγει, όπως είπε, από τις αδιέξοδες πολιτικές που προσπαθούν να τής επιβάλουν.

«Εμείς στη Κύπρο γνωρίσαμε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης, καθοδηγούμενο από την Γερμανία. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λαών. Είναι πολιτικές αδιέξοδοι. 

Η σκληρότητα των μέτρων σε βάρος της Κύπρου μας υποχρεώνει να σκεφτούμε άλλες επιλογές», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού και επισήμανε: «καμιά επιλογή δεν θα είναι οδυνηρότατη και δεν θα έχει ρίσκα. Αυτό όμως που μετράει είναι τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του λαού».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.