.Η πώληση χρυσού «δεν αποτελεί προτεραιότητα» για την Κύπρο


Η Κύπρος δεν δίνει προτεραιότητα στην πώληση ενός μέρους των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει, στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της, καθώς ακόμα συνεχίζει να εξερευνά όλες τις δυνατές επιλογές ώστε να εκπληρώσει τους όρους που της έχουν τεθεί από τους εταίρους της, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη πως αναμένει οι περιορισμοί στις κινήσεις συναλλάγματος  που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η μαζική φυγή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες της μετά τη συμφωνία με την Τρόικα τον περασμένο μήνα κι οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του κυπριακού τραπεζικού συστήματος για 15 ημέρες, πρόκειται να αρθούν «μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες».

Ερωτηθείς εάν αυτά τα μέτρα μπορεί να συνεχίσουν να ισχύουν για δύο ή ακόμη και για έξι μήνες, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «οπωσδήποτε (δεν θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί) για έξι μήνες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολύ πιο σύντομα».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.