.Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Κρ. Λαγκάρντ

Σε πολύ καλό κλίμα  έγινε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Οργανισμού, στην Ουάσινγκτον.
 
Στην συνάντηση ήταν μόνο οι δύο τους και διήρκεσε 45 λεπτά.  Βγαίνοντας ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
 
Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Λαγκάρντ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει».
 
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης διέρρευσε ότι «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», ότι «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», αλλά και ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα»
 
Ο κ. Σαμαράς στις 5.30 το απόγευμα τοπική ώρα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Πήτερσον.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής

.Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Βορράς συμπεριφέρεται περιφρονητικά στον ευρωπαϊκό Νότο

«Περιφρονητικό» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Tijd, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο πλούσιος Βορράς στις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο Γιούνκερ υπενθυμίζει παράλληλα ότι η έννοια της Ευρώπης είναι συνυφασμένη με την αλληλεγγύη.

"Μας κατηγορούν διαρκώς για το ότι ο ελληνικός πληθυσμός υποφέρει από την πολιτική μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αποσιωπάται ωστόσο ότι από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης οι 12 είναι σοσιαλιστικές. Σταματήστε λοιπόν να μας παρουσιάζετε ως μια συμμορία άκαρδων συντηρητικών" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ.

.Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της ομάδας "Ζ", στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χρήματα και όπλα

 Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας "Ζ" από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Σε βάρος του διατάχθηκε, επιπλέον, η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. 

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάνες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κ.ά. Μάλιστα, κατά την καταγγελία, ο υπαρχιφύλακας πρόσκειται ιδεολογικά στη "Χρυσή Αυγή".
  
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά το έτος 2007 αλλά και το διάστημα 2010 έως 2013 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 44 ετών αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

 Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απήγγειλε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τους παράπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται περαιτέρω ποινικές ευθύνες, όπως παράνομη διακίνηση όπλων κ.ά.

.Στο 12,0% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%). 

Όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12,0% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της ΕΕ στο 10,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με την Ιούλιο.

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 31,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 61,5%. Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,7%.

Στις γυναίκες και τους νέους η Ελλάδα εμφανίζει την ψηλότερη ανεργία στην ΕΕ.

.Σε ποιες χώρες είναι καλύτερα να γερνάς και σε ποιες όχι

Πού συμφέρει κανείς να γερνάει και πού όχι; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα για τις συνθήκες γήρανσης διεθνώς, σίγουρα δεν είναι ίδιες όλες οι χώρες του πλανήτη για έναν ηλικιωμένο και συνταξιούχο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch, χαμηλότερα από την Αλβανία (39η), την Κύπρο (57η) και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλην της Πολωνίας (62η). Ο Δείκτης δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων του ΟΗΕ.

Για μια ακόμη φορά οι Σκανδιναβοί κυριαρχούν σε μια παγκόσμια κατάταξη. Καλύτερη χώρα για τους ηλικιωμένους ανακηρύχθηκε η Σουηδία, ενώ την πρώτη πεντάδα κατά σειρά συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία και ο Καναδάς, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην 8η θέση. 

Στον «πάτο» της λίστας βρίσκεται το Αφγανιστάν (91η θέση), ενώ η γειτονική Τουρκία είναι 70ή. Σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα εμφανίζονται χώρες όπως η Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός, η Σρι Λάνκα, η Γεωργία, οι Φλιππίνες, το Τατζικιστάν και η Κολομβία.

Η έκθεση τονίζει ότι, όπως και οι άλλες χώρες στη νοτιανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα έχει πολλούς ηλικιωμένους. Ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 60 ετών στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 2,8 εκατ. ή 24,7% του ελληνικού πληθυσμού (ένας στους τέσσερις κατοίκους).

.Μνημόνιο και ΧΑ στην ατζέντα της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Οι συνέπειες από την εφαρμογή του Μνημονίου και το ζήτημα της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL). 

Με αφορμή την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με ευρωπαίους αξιωματούχους, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, τον επικεφαλής των σοσιαλιστών Χ. Σβόμποντα και τον Επίτροπο Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Laszlo Andor.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισημάνει την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, η οποία θα πρέπει να έχει, ως ελάχιστη συνέπεια, όχι τη συνέχισή του με τρίτο Μνημόνιο, αλλά τον άμεσο τερματισμό του και την αλλαγή πολιτικής. 

Γι' αυτό είναι τώρα αναγκαίο να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που θα άρει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειές της. Ένα εθνικό σχέδιο για κοινωνικά δίκαιη σταθεροποίηση της οικονομίας και την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ένα σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. 

Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοψίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους συνομιλητές του και θα επισημάνει τους κεντρικούς άξονες και τις βασικές πολιτικές του.

 Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξάρθρωση της «Χρυσής Αυγής».

.Την έξοδο στις αγορές προετοιμάζει ο πρωθυπουργός

Μαραθώνιο συναντήσεων με υπευθύνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ύστερα από δύο τραπέζια και έναν κύκλο τετ α τετ συναντήσεων ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα κάνει την κίνηση για να βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί από τους συνομιλητές του που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές...περισσότερα »

.Ο χρυσαυγίτης άρχοντας της νύχτας

Σε πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων φέρεται να εμπλέκεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος είναι κρατούμενος στην Ασφάλεια και απολογείται σήμερα, σύμφωνα με αναφορές και προειδοποιήσεις που είχαν κάνει οι επιτελείς της ΕΥΠ από τις αρχές του 2012. 

«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή για αυτό, ενώ συμμετέχει σε προστασίες μαγαζιών, εκβιασμούς καθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μία από τις εκθέσεις της ΕΥΠ, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα. 

Η έρευνα της ΕΥΠ για τον Λαγό είχε εντοπίσει ακόμη πληροφορίες που αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας: «Ο Λαγός εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια». 

Ο Λαγός φέρεται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να αποστέλλει μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο σε νεαρές γυναίκες, τις οποίες βάζει στο μάτι. 

Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε παρενοχληθεί από το βουλευτή. 

Στην ίδια έκθεση της ΕΥΠ για τον Λαγό επισημαίνεται ότι στις 26 Ιουλίου του 2011 ο νυν βουλευτής είχε συλληφθεί από το τμήμα Ασφάλειας Πειραιά καθώς σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του πιστόλι μάρκας Glock των 9 mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

 Όπως αναφέρουν τα Νέα, τα στοιχεία μπήκαν στο συρτάρι μετά τις εκλογές του Μαΐου και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, καθώς οι παρακολουθούμενοι εκλέγονται βουλευτές και δικαιούνται αστυνομική φύλαξη.

.«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται από τους πολιτικούς σαν σάκος του μποξ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι το κλείσιμο κυβερνητικών υπηρεσιών θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.

Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σημειώνοντας: «Όλα αυτά τα κάνετε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, σας έχει αντιμετωπίσει σαν να είστε σάκος του μποξ».

«Το κλείσιμο ήταν απολύτως αποσοβήσιμο. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», προσθέτει ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.