.Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της ομάδας "Ζ", στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χρήματα και όπλα

 Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας "Ζ" από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Σε βάρος του διατάχθηκε, επιπλέον, η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. 

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάνες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κ.ά. Μάλιστα, κατά την καταγγελία, ο υπαρχιφύλακας πρόσκειται ιδεολογικά στη "Χρυσή Αυγή".
  
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά το έτος 2007 αλλά και το διάστημα 2010 έως 2013 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 44 ετών αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

 Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απήγγειλε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τους παράπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται περαιτέρω ποινικές ευθύνες, όπως παράνομη διακίνηση όπλων κ.ά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.