.Τα 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τηρούν το σύστημα εισροών-εκροών

Περίπου 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν να μην τηρούν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης συστήματος εισροών - εκροών και να μην αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 σε σύνολο 386 πρατηρίων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

Ειδικότερα, τα 142 δεν τηρούσαν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών, τα 39 δεν εξέδιδαν τα ειδικά φορολογικά στοιχεία από αυτά, τα 46 δεν είχαν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό και τα 109 δεν είχαν διασυνδεθεί και δεν απέστελλαν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

.Yποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

Για τρίτη συνεχή ημέρα υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 6%.
Πριν απο λίγο, η απόδοση του συγκεκριμένου τίτλου κυμαίνονταν στο 6,05%, διερύνοντας έτσι το περιθώριο (διαφορά απόδοσης) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 5,05%. 

Υπενθυμιζεται ότι το περιθώριο στις αρχές Απριλίου είχε υποχωρήσει στο 4,18%.
Αναλόγως κινείται και το πενταετές ομόλογο του οποίου η απόδοση έχει αυξηθεί στο 4,55% από 3,8% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα που εμφανίζει η δευτερογενής αγορά των ομολόγων αποδίδεται σιτς ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην περίπτωση που τελικώς η χώρα εξέλθει του Μνημονίου.

.Ο ΟΗΕ ενέταξε σε «μαύρη λίστα» τζιχαντιστές από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές

Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες σε μαύρη λίστα περισσότερους από 12 τζιχαντιστές από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές που συνδέονται με ένοπλες οργανώσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Υεμένη, περιλαμβανομένου ενός από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάμεσα σε αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της Επιτροπής κυρώσεων κατά της αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία επιβάλλει εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, είναι άτομα από τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νορβηγία, τη Σενεγάλη και το Κουβέιτ.

.«Οι Έλληνες πληρώνουν τους βαρύτερους φόρους ακινήτων στον δυτικό κόσμο»

Από τους βαρύτερους φόρους κατοχής στον ανεπτυγμένο κόσμο χαρακτηρίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων GLP Values.

Μάλιστα, η εταιρεία δε χρησιμοποιεί τωρινά στοιχεία, αλλά του 2011. Κοινώς, προτού αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι φόροι λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης. Η μελέτη λαμβάνει υπ’ όψιν της τους φόρους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ως προς το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και την αγοραστική δύναμη τους, αλλά και την κατανομή των φόρων λόγω της παραοικονομίας. 

Επιπλέον, το εν λόγω βάρος χαρακτηρίζεται «εξωπραγματικό», με την εταιρεία να προτείνει τη λήψη… μέτρων, όπως τη δραστική μείωση και την ανταποδοτικότητα. 

.Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Αδ. Γεωργιάδη

Το συναινετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων δικαστών και γενικών εισαγγελέων για τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκιάστηκε από την αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, περί ενδεχομένου τραπεζικού πανικού σε περίπτωση που έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν δήλωσε πως «θα φύγουν οι καταθέσεις αν αλλάξει η κυβέρνηση», αλλά πως το ενδεχόμενο τραπεζικού πανικού δημιουργείται εξ αντικειμένου από την έλλειψη σαφούς στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στου...περισσότερα »

.ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Την ύπαρξη ακραίων ισλαμιστών και στη χώρα μας φέρεται να επιβεβαίωσε εμμέσως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα...
με το antenna.gr.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε σε ερώτηση του ant1news.gr ότι η χώρα μας χρησιμοποιείται ως πέρασμα των δυτικών-μαχητών του Ισλαμικού στρατού προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχουν και Έλληνες στις τάξεις των περίπου δύο χιλιάδων δυτικών που έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Το State Department επαναλαμβάνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι αρκετοί από τους μαχητές του Ισλαμικού Στρατού έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για θέμα που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 15.000 ξένοι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 2.000 προέρχονται από χώρες της Δύσης, είναι πιθανό να μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών σε Συρία και Ιράκ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.