.Αντ. Σαμαράς: Κερδίζουμε τη μάχη με τις θυσίες μας

 Μία νέα καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα αναδύεται από την κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο δείπνο στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης και πρόσθεσε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωσή γίνεται επίσης καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ.

Η οικονομία μας τώρα παίρνει μπροστά, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η κοινωνία διατήρησε τη συνοχή της, η δημοκρατία μας άντεξε όλες τις πιέσεις. Αντεπεξήλθαμε και προχωρούμε. Κερδίζουμε αυτή τη μάχη! Έχουμε νικήσει το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας. Ανοίξαμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μας, για το κοινό μας μέλλον...»

Η δημοκρατία δεν μπορεί να πορευθεί μόνη της, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι επαρκή προϋπόθεση. Χρειαζόμαστε και οικονομική ανάπτυξη και μάλιστα βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, η κατάρρευση της οικονομίας οδηγεί συνήθως στην κατάρρευση και της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Διότι καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε χρόνια κοινωνική καθίζηση. 

Χρειαζόμαστε, επίσης, κοινωνική συνοχή, που θα στηρίζεται σε δικαιοσύνη και σε ευκαιρίες για όλους. Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με μια μεσαία τάξη να βουλιάζει και με αυξανόμενη την κοινωνική αναταραχή».

.Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για υπέρβαση της κρίσης από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για υπέρβαση της κρίσης με "όχημα" την κοινωνική αλληλεγγύη έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει ελπίδα στον κοινό αγώνα μας για την υπέρβαση της κρίσεως, εφόσον επιμένουμε στο χρέος της αλληλεγγύης» ανέφερε ο κ. Αναστάσιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλοι να δεσμευτούμε με ένα "κοινωνικό συμβόλαιο αλληλεγγύης" για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας, αλλά και μεγάλων "πληγών" της εποχής μας, όπως τα ναρκωτικά, το AIDS, η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η κατάθλιψης που «βαραίνει τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων».

«Εγώ είμαι αισιόδοξος» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν προσφέρουν ελπίδες μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων» αλλά «περισσότερο σημαντικά είναι τα πνευματικά κοιτάσματα που υπάρχουν στο DNA των πολιτιστικών μας καταβολών».

.«Στο μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών 908 ΜΚΟ

 «Στο μικροσκόπιο» των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται υποθέσεις 908 ΜΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Οι 908 ΜΚΟ φαίνεται πως βρίσκονται στο πρώτο «κύμα» ελέγχου, καθώς όπως προκύπτει από όσα αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, «η διαδικασία επιλογής προς ανάδειξη και άλλων ΜΚΟ προς έλεγχο συνεχίζεται».

 Ήδη, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο προς όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής.

.Ι. Στουρνάρας: Στο επίκεντρο του Ecofin τα κοινωνικά προβλήματα

Θέματα που συνδέονται με τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης και τις επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη, θα συζητηθούν πρωτίστως στο σημερινό και αυριανό Ecofin που γίνεται στο Ζάππειο, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Ecofin Γιάννης Στουρνάρας, πριν από την έναρξη της άτυπης Συνόδου. 

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το Bruegel (οικονομικό think tank με έδρα τις Βρυξέλλες) να καταρτίσει ένα κείμενο έρευνας, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εργασιών του Ecofin, τρία θέματα θα συζητηθούν, εί... περισσότερα »

.Κασσής για Παπανδρέου: Είναι τενεκές ξεγάνωτος

Με ασυνήθιστα βαριές εκφράσεις άρχισε να μιλά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Μιχάλης Κασσής στους διαδρόμους της Βουλής. 

Όπως αναφέρει ο βηματοδότης, «Ο Παπανδρέου είναι τενεκές ξεγάνωτος. Έπρεπε να τον είχε διαγράψει ο Βενιζέλος και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Δεν μπορεί, κύριε Παπανδρέου, όταν ήσουν πρωθυπουργός να δίνεις 25 δισ. στις τράπεζες και τώρα να μην ψηφίζεις το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Και συνέχισε βάζοντας αυτή τη φορά στόχο τον Απόστολο Κακλαμάνη: «Τον Κακλαμάνη έπρεπε ο Βενιζέλος να τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές και να πάμε σε εκλογές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να φοβόμαστε τις εκλογές».

(Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του κ. Κασσή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εντάσσονται στο πλαίσιο πρωταπριλιάτικου αστείου της στήλης του Βήματος)

.Φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις

Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, στα «ψιλά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου, όπως γράφει σήμερα το «*Έθνος*», ... περισσότερα »

.Απέρριψε τα περί βουλευτικών εκλογών

 «Δεν τίθεται ζήτημα βουλευτικών εκλογών», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Σημείωσε επίσης, ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, γιατί δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών. 

Ερωτηθείς σχετικά με την καταψήφιση, εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στη σχετική δήλωσή του τονίζοντας ότι όλοι κρινόμαστε.  

Σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα, για να συμπληρώσει: «θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

.«Θέμα αρχής να ψηφίσω όχι»

«Ήταν θέμα αρχής για μένα να μην ψηφίσω τη ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δηλώνει στο Bloomberg ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σχολιάζοντας τη φημολογία οτι θέλει να δημιουργήσει δικό του κόμμα απαντά: «Είναι μόνο φήμες και οι φήμες την Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνες». 

Σε ερώτηση εάν με την στάση του απείλησε την σταθερότητα της κυβέρνησης σημείωσε: «Δεν θα απειλούσα ούτε απείλησα την σταθερότητα της κυβέρνησης, ήταν προσωπική, πολιτική ψήφος, ήταν μια δήλωση για θέματα που πρέπει να δούμε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, γιατί έχουμε συστημικά προβλήματα στο θέμα των τραπεζών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.