.Επίθεση κυβέρνησης σε ΕΚΤ και Ντράγκι: Η χώρα είναι σε πόλεμο με τους δανειστές

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση, καθώς, μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό Spiegel, έρχεται η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, σε πολύ ανεβασμένους τόνους να θέσει το Μαξίμου ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές. 

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας «Τιμωρούν τον ελληνικό λαό και τη κυβέρνησή του. 

Μας εκβιάζουν και δεν μας δίνουν αυτά που μας χρωστάνε και έχουμε συμφωνήσει». Μάλιστα, ο Νίκος Βούτσης, ανεβάζοντας στο κόκκινο το θερμόμετρ... περισσότερα »

.Υπέρ της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση τάχθηκαν ΧΑ, ΑΝΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ

Με Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛΛ και ΠΑΣΟΚ να τάσσονται υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, παρά τις διαφωνίες ή τις εντάσεις και παρατηρήσεις που έχουν, το «Ποτάμι» να επιφυλάσσεται και το ΚΚΕ να προσανατολίζεται στο «παρών», έκλεισε ο πρώτος κύκλος συζήτησης από τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αποσπασματικά, αόριστα και ασαφή μέτρα, αλλά και ψίχουλα που προβλέπονται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την ακραία φτώχεια, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ αντέτεινε ότι πρόκειται για νέες μορφές στήριξης αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Στόχος και προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανθρωπιστική κρίση για να μην μείνει κανείς χωρίς βοήθεια.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βρούτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, η κ. Αντωνοπούλου αντέτεινε ότι δεν μπορεί να φωνάζουν οι υπουργοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έχουν ευθύνη, όπως είπε, για την ακραία ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στη χώρα, ούτε και να περιμένουν από την κυβέρνηση να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε ένα μήνα που αυτοί δημιούργησαν.

.Οι επτά μεταρρυθμίσεις που θέτει υπόψη του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση

Τον διευρυμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, έδωσαν στη δημοσιότητα κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτόν, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις αφορούν σε:
1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό.
3. Συγκρότηση ευέλικτου Σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα συζητηθεί στο Eurogroup, εστάλη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

.Στα χέρια Ντάισελμπλουμ η επιστολή Βαρουφάκη

Την επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητήσει το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους θεσμούς και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.