.Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθραία ποτά


Εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη, σπείρα η οποία εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία οινοπνευματώδη ποτά αμφιβόλου ποιότητας και τα διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά 20 Ελλήνων, ηλικίας από 30 έως 79 ετών, με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Εφτά εξ αυτών συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΣΕ και ένας καταστηματάρχης.

Οι πέντε από τους συλληφθέντες, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών και την διάθεση τους στην εγχώρια αγορά, με διανομή σε διάφορα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. 

Από την παράνομη δράση τους αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ για να διευκολύνουν τη διακίνηση των λαθραίων ποτών διατηρούσαν και χώρους αποθήκευσης και διάθεσης τους.

Δύο αδέλφια, μέλη της συμμορίας, ηλικίας 47 και 44 ετών, μετέβαιναν συστηματικά στην Βουλγαρία, για να παραγγείλουν τα λαθραία ποτά. Την παραλαβή από την γειτονική χώρα πραγματοποιούσαν δύο οδηγοί λεωφορείου του ΟΣΕ, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδιδαν τα λαθραία εμπορεύματα στους συνεργούς τους.

Χθες (19/10) το πρωί τα δύο αδέλφια, μετέβησαν στην Βουλγαρία, όπου πραγματοποίησαν τις παραγγελίες των λαθραίων εμπορευμάτων και το απόγευμα, μετέβησαν στο σταθμό του ΟΣΕ, απ' όπου παρέλαβαν από τον συλληφθέντα οδηγό του λεωφορείου 282 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά, που ο τελευταίος εισήγαγε και μετέφερε από τη Βουλγαρία.

.Πολυτελές ξενοδοχείο στο Ντουμπάι θα προσφέρει «WOW» σουίτες


Η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων W υπέγραψε με την εταιρία Al Sharq Investment LLC συμφωνία για την εγκαινίαση ενός νέο πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, στο Palm Jumeirah.

Το ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2016, και θα βρίσκεται στο πιο ακριβό τμήμα της αραβικής μεγαλούπολης, με πανοραμική θέα στο νησί, την Ντουμπάι Μαρίνα και τα νερά του αραβικού κόλπου.

Το W Dubai-The Palm θα προσφέρει 102 σουίτες, πέντε «WOW» σουίτες και δύο «πολύ WOW» σουίτες, όπως ονομάζονται, καθώς το γράμμα «W» ερμηνεύεται ως προεδρική σουίτα.

Το ξενοδοχείο θα προσφέρει επίσης πολυτελή πισίνα, lounge και σπα. Επίσης θα περιλαμβάνει εστιατόρια σε οκτώ διαφορετικά στυλ, σαλόνι 2.500 τ.μ. και ένα συνεδριακό χώρο 

. «Η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται έναν νέο Περικλή»


Την ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να βρει ένα νέο ηγέτη, ένα νέο Περικλή τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στα Άκρα», ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ «έχει ηγέτη, είναι πρωθυπουργός της χώρας».

«Η δημοκρατική παράταξη δεν εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον. Μπορεί να εκφραστεί και από άλλα πράγματα» και επέμεινε ότι χρειάζεται ένα νέο ηγέτη λέγοντας πως «η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από ένα Περικλή. Εγώ είμαι πολύ μεγάλος για να γίνω Περικλής» . 

Σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής και υπουργός ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, διότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας». 

Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «θανάσιμο κίνδυνο» από την μεγάλη αύξηση των αντικοινοβουλευτικών δυνάμεων οι οποίες φτάνουν να αριθμούν το 40% των βουλευτών.

Τέλος τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο καθώς, όπως ανέφερε, θα δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα, λέγοντας ότι μπορούν να απολυθούν εκείνοι που βρίσκονται σε «ευκαιριακές θέσεις με πελατειακές σχέσεις».

.Νέο μήνυμα κατανόησης από την Άνγκελα Μέρκελ


Η Άνγκελα Μέρκελ σφράγισε την υιοθέτηση πιο ήπιας στάσης απέναντι στην Ελλάδα, σε ομιλία της στο πιο συντηρητικό κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βαυαρία. Δέκα ημέρες μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας η καγκελάριος της Γερμανίας φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει το πιο δύσπιστο κοινό της, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει τους επώδυνους δημοσιονομικούς στόχους της.

Στο ετήσιο συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, χθες και σήμερα, οι Βαυαροί υιοθέτησαν πιο ήπιους, πιο συμβιβαστικούς τόνους απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα, ανατρέποντας τις θέσεις που υποστήριζαν έως και πριν από έναν μήνα. 

Το CSU τηρούσε επί μήνες ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, γεγονός που συνιστούσε άλλον έναν πονοκέφαλο για την Γερμανίδα καγκελάριο στην προσπάθειά της να στείλει ένα ενιαίο, ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές. 

Η ίδια η Μέρκελ κέρδισε τις επευφημίες των συνέδρων όταν δήλωσε ότι οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ασκώντας το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, επέδειξαν τις αξίες και τις ελευθερίες που καθιστούν σπουδαία την Ευρώπη.

Μάλιστα, θυμήθηκε τα χρόνια που εκείνη, ζώντας στην Ανατολική Γερμανία δεν είχε το δικαίωμα να διαδηλώσει. «Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ. Πώς να παραπονεθώ επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται;», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας με Βαυαρούς πολιτικούς, η Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Αν η έκθεση της τρόικας περιλαμβάνει μια πρόταση για περισσότερο χρόνο, θα το συζητήσουμε», είπε.

.Νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων


Σε ένα από τα χειρότερα -ποιοτικά- ντέρμπι των τελευταίων δεκαετιών, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Πανιώνιο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ο Αθανασιάδης στο 51ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 70ο λεπτό λόγω αποβολής του Λόρενς.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός  αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο,  επικράτησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της Ξάνθης με 4-0 και έπειτα από επτά αγωνιστικές, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Σούπερ Λίγκα και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», σημείωσαν οι Μανωλάς (37`), Χολέμπας (51`) και Τζεμπούρ (53`, 63`).

Την ίδια ώρα την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη και τη δεύτερη συνολικά έως τώρα στο πρωτάθλημα, σημείωσε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» σε αγώνα για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, δίνοντας τέλος στο σερί δύο νικών των «κυανέρυθρων». Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καραλής στο 71ο λεπτό.
Αύριο, Κυριακή, ο Πανθρακικός αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης είναι το φαβορί απέναντι στην Βέροια, όπως και ο Παναθηναϊκός που θα φιλοξενήσει τον Αρη, αλλά και ο Ατρόμητος που υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Η 7η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον  Πλατανιά, που αθόρυβα έφτασε στην 4η θέση, και τον ΟΦΗ.

.Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της λιτότητας


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση, ενώ διαδηλώσεις αναμένονται και στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί μαζί με πολλούς άνεργους και συνοδευόμενοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν βγει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με σφυρίχτρες και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και πανό που γράφουν «Όχι στις περικοπές».

Περισσότερα από 250 λεωφορεία ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στο Λονδίνο.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου TUC Μπράντον Μπάρμπερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο στέλνουν «ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει».

Τα συνδικάτα, που ανέμεναν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», δεν έχουν δώσει ακόμη εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, ενώ ούτε η αστυνομία έχει κάνει σχετική ανακοίνωση.

Αργότερα σήμερα, αναμένεται να μιλήσει στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Χάιντ Παρκ ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ενώ πολλοί επικεφαλής εργατικών συνδικάτων αναμένεται να κάνουν έκκληση για την κήρυξη γενικής απεργίας το συντομότερο δυνατό.

Δύο ακόμη διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπέλφαστ και τη Γλασκόβη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.